Και το Ubuntu θα περάσει στο Systemd

dsyrmalis | Παρ, 02/14/2014 - 18:12 | 1' | 7

Μετά τις εξελίξεις στο Debian και την υιοθέτηση του systemd, σειρά είχε και το Ubuntu. Η διανομή της Canonical φαίνεται πως θα εγκαταλείψει το upstart που ήταν δημιούργημα της και θα περάσει και αυτή στο systemd. Αυτό ανακοίνωσε ο Mark Shuttleworth στο προσωπικό του ιστολόγιο, επισημαίνοντας πως το Ubuntu ως μέλος της οικογένειας του Debian υποστηρίζει αυτή την απόφαση. Παράλληλα παρακάλεσε τους developers του Ubuntu να φροντίσουν για την ομαλή μετάβαση στο νέο σύστημα init. Το επερχόμενο Ubuntu που είναι και LTS θα συνοδεύεται με το upstart.   
 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Τώρα απ' τις «μεγάλες» σχολές έχουν μείνει μόνο Slackware και Gentoo να περάσουν σε systemd
 

Δεν έχω γνώση πάνω στο ζήτημα αλλά ακούω αρκετή κριτική για το Systemd. Και απο developers διανομών (πχ απο το Crux) αλλά και απο χρήστες. Τα παράπονα έχουν να κάνουν με το οτι είναι αχρείαστα πολύπλοκο και δεν είναι και η πιο Unix λύση.
 

Όμως είναι ωραίο να βλέπουμε δύο μεγάλες «σχολές» (όπως λέει και ο Helix) του Linux να συμπορεύονται, επιτέλους, σε κάτι σημαντικό. Το είχα πεθυμήσει αυτό.

Δεν νομίζω το Slackware να παει κάπου που να μην αρκετά σταθερό και απλό.

Ενδέχεται να αναγκαστεί το Slackware αν αρχίσουν να υπάρχουν εξαρτήσεις μεταξύ του systemd και του υπόλοιπου λογισμικού.

Δηλαδή ειναι τόσο super duper το systemd που τα πάντα θα εξαρτούνται απο αυτό;