Motorola Moto G: Είναι αυτό το "ιδανικό" Android smartphone της εποχής μας;

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Παρ, 01/24/2014 - 10:55 | 7' | 14

Ναι, έχει φτάσει εκείνος ο καιρός πάλι, που λήγει το συμβόλαιό μου, και οι εταιρείες με πρήζουν να ανανεώσω γιατί θα πάρω Χ^n ευρώ επιδότηση, Υ^n credit points και Ζ^ν ΜΒ internet. Όμως εγώ θέλω απλώς ένα καλό smartphone (έχω τώρα ένα Samsung Galaxy Ace με 2.3.6...) το οποίο να κάνει τη "δουλειά" του.

Define "δουλειά" mister:

Λοιπόν δουλειά ενός smartphone, αποκαλώ:

α) να έχει Android > 4.1 και να έχει Google Play. Να είναι όσο το δυνατόν πιο vanilla γινεται χωρίς παραφερνάλια και 100 άχρηστες εφαρμογές προεγκατεστημένες (απλά δείτε ορισμένα Sony. Νο way).

β) να αντέχει η μπαταρία του τουλάχιστον 1 ολόκληρη μέρα χρήσης. Όπου χρήση εννοώ να κάνω τηλέφωνα, να παίρνω mail και ενίοτε να βλέπω internet - ζητάω πολλά;

γ) να μην θερμαίνεται λες και βάζω θερμάστρα στο αυτί.

δ) να μην έχει ανάλυση επιπέδου 8μπιτου υπολογιστή (έχω δει και τέτοια "smartphones" να κυκλοφορούν και μάλιστα να τα πουλάνε στα μαγαζιά αντί να τα χαρίζουν).

ε) να έχει αρκετή διαθέσιμη μνήμη και -αν γίνεται- πολυπήρηνο επεξεργαστή (όχι ότι το χρειάζομαι αυτό - απλά γουστάρω ;)).

στ) να μην κοστίζει πάνω από 200 ευρώ.

Ψάχνω λοιπόν και βλέπω με μεγάλα-μεγάλα γράμματα "Ευκαιρία: έπεσε η τιμή του LG Google Nexus 5 στα 400 ευρώ". Σόρυ ρε παιδιά, αλλά 400 ευρώ για τηλέφωνο δεν δίνω. Τα έδωσα μια φορά για το Nokia N900 αλλά ήταν άλλος ο λόγος. Σορυ. Ειλικρινά, θέλω κάτι στα μισά λεφτά.

Και πέφτει το μάτι μου σε αυτό το Motorola Moto G. Τι ειναι τούτο ρε παιδιά;

Motorola Moto G

  • Οθόνη 4.5'' στα 1280x720 (720p, στα 329 ppi) με Gorilla Glass 3
  • Τετραπύρηνος (!) επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 400 στα 1.2GHz,
  • GPU (!) Adreno 305
  • 1GB RAM και 8GB ή 16GB χώρο αποθήκευσης
  • Kάμερα (πίσω) 5MP με LED flash και λήψη βίντεο σε HD στα 30 FPS. Kάμερα (εμπρός) 1.3MP για βιντεοκλήσεις.
  • Τα συνήθη και απαραίτητα: WiFi 802.11 b/g/n με hotspot, FM Radio, GPS, Bluetooth 4.0, microUSB 2.0, Accelerometer, Proximity, Compass κοκ
  • Μπαταρία 1.950mAh (κατ' άλλους: 2.070 mAh)
  • Βάρος 143 γρ
  • Android 4.3 (και μάλιστα θα πάρει και το update σε 4.4 KitKat).

Και το κερασάκι: 169 ευρώ στο Amazon, ξεκλείδωτο.

Πλάκα κάνετε ρε παιδιά; Παίζει κάτι άσχημο με το κινητό αυτό ή η Motorola (δηλαδή η Google) τρελάθηκε και δίνει το Moto G τσάμπα;

Μήπως λέω μήπως είναι αυτό το smartphone που ήθελα;

Διαβάζοντας τα reviews αριστερά-δεξιά, και ειδικά σε sites του εξωτερικού να το αποθεώνουν, πιθανότατα... Αλλοι αναφέρονται σε nice features όπως η ειδική επίστρωση -λέει- για να είναι αδιάβροχο (τι ειναι τούτο; δεν θα το πάρω σε scuba diving ρε παιδιά), άλλοι απλά μιλούν για powered by google τηλέφωνο από την αρχή ως το τέλος και ότι με αυτό η Google βάζει τον ανταγωνισμό στη γωνία στον τομέα του value for money, ελάχιστοι παραπονιούνται για την έλλειψη φορτιστή (τι να τον κάνεις αδερφέ; Δεν έχεις 100 στο συρτάρι σου;), ενώ κάποιοι επισημαίνουν ότι με τον τετραπήρυνο επεξεργαστή το κινητό δεν έχει το παραμικρό lag ενώ η αυτονομία του ξεπερνάει άνετα τη 1 ημέρα (ότι ήθελα δηλαδή). 

Διαβάζω παρακάτω: ΟΚ, λοιπόν έχει και μειονεκτήματα (έλεγα κι εγώ...):

1. Δεν έχει θύρα microSD (wtf?). Με ενοχλεί αλλά με 16GB μπορεί να είμαι για πάντα ΟΚ αφού δεν συνηθίζω να βλέπω... ταινίες στο κινητό (προτιμώ το laptop χοχοχο).

2. Δεν αφαιρείται η μπαταρία. So what? Δεν με ενοχλεί καθόλου.

3. Η κάμερα δεν έχει τέλεια απόδοση. So what? Αν ήθελα να βγάλω pro φωτό, δεν θα το έκανα με το τηλέφωνό μου...

Οπότε, είναι το Motorola Moto G  το ιδανικό smartphone της εποχής μας; Είναι αυτό που περιέγραψα ότι θέλω; Ετσι φαίνεται, οπότε θα περιμένω μέχρι τέλη Φλεβάρη να το πάρω...

Πείτε όμως και τη γνώμη σας μήπως κάνω λάθος και τα κλαίω τα λεφτάκια...

 

ΥΓ: Δείτε βίντεο με το Motorola Moto G και περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site της Motorola.

 

 

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Με το ρεύμα τι γίνεται αν είναι απο ΗΠΑ; Κατα τα άλλα μοιάζει πολύ καλό και η τιμή άψογη!!

Για το ρεύμα δεν νομίζω να παίζει πρόβλημα υπάρχουν αντάπτορες για να αλλάζεις την πρίζα.Δεν ξέρω αν παίζει κάτι με τα volt watt amper πως τα λένε δεν ξέρω αλλά δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.

Και εμένα καλό μου φαίνεται.

Ποιο ρεύμα; Γιατί να υπάρχει πρόβλημα.

Με ordinary USB port φορτίζεται. Σου δίνει το καλώδιο usb (το φορτίζεις και από το Laptop/pc) απλά δεν σου δίνει την πρίζα... Με μερικά ευρώ παίρνεις μια πριζούλα που καρφώνεις πάνω της usb και το φορτίζεις.

Πιστεύω Δημήτρη είναι η καλύτερη επιλογή για αυτά τα λεφτά.

Έχε στο νου σου πως 12.6gb είναι ο αποθηκευτικός χώρος της συσκευής.Προσωπικά με 11.2gb στο xperia p που έχω,σπάνια έχω φτάσει στα όρια. (βέβαια εξαρτάται και από τη χρήση του καθενός).

Επίσης έχει και υποστήριξη από την κοινότητα αν ενδιαφέρεσαι να ασχοληθείς αργότερα με ρομς,root κ.λπ

Εγω πηρα τωρα τελευταια το ZTE Blade V (159 euro), με τετραπηρυνο επεξεργαστη και 1Gb ram, με 5MP camera και VGA secondary, ως 32Gb sd και 2.2Gb ROM για χρηση του χρηστη.

Android 4.1.2.

Εβαλα και στο motorola defy MB525, CyanogenMod 7.2 (stable), με Android 2.3.5. Που εχει εξαιρετικο UI, μου αρεσει καλυτερα απο το ΖΤΕ. Μονο η οθονη, που μετα απο βραχυκυκλωμα τις καρτας SIM, εχουν δημιουργηθει κατι μπλε λεκεδες στην οθονη.

Σκεφτομαι συντομα να την αντικαταστισω. Ο επεξεργαστης απο 800MHz χρονιστικε σε 1000MHz.

Το moto ειναι το 1ο μου android κινητο και του χω αδυναμια.

Επισης αν ριξετε μια ματια στο dx. com θα βρειτε αρκετα αξιολογα τηλεφωνα σε καλες τιμες με αυτα της Lenovo να ειναι τα πιο θελκτικα.

Moto X > Moto G

Snapdragon 800 , Krait 400 , Adreno 330  :  Xperia Z Ultra , Z1 , Nexus 5 , LG G2

Σχεδόν το ίδιο γρήγορα & σπιντάτα τα  Xperia Z , LG Optimus G E975 , LG Optimus G Pro , Galaxy Mega 6.3 & Galaxy Note N7000

Καλησπέρα Δημήτρη , αυτό είναι το πρώτο μου μήνυμα και χαίρομαι που έγινα μέλος στην κοινότητα σας  smiley ... Ωραίο φαίνετε το μοτο G  αλλά δες και αυτό

Motorola RAZR i XT890  η τιμή του είναι 20 ευρώ πάνω... ποια είναι η γνώμη σου; Αξίζει;

 

 

Μιας και έχω το RAZR i XT890  μπορώ να πω ότι είναι εξαιρετικό. Δεν μπορώ βέβαια να το συγκρίνω με το moto G γιατί το RAZR i είναι intel-οδή... Αυτονομία έχει πάνω απο μία μέρα, κάμερα μια χαρά, δεν κολάει με τίποτα αν και η χρήση μου είναι μόνο κινητού (όχι games, ταινίες). Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι στα SMS δεν στέλνει χαρακτήρες με τόνο!!!! για κάποιο λόγο και όλοι με κοροϊδεύουν cool

η τιμή SAR είναι σχετικά υψηλή 0.79...αλλά κατα τ'άλλα είναι καλή ευκαιρία!!!!!

Cannibal_Pulse]

η τιμή SAR είναι σχετικά υψηλή 0.79...αλλά κατα τ'άλλα είναι καλή ευκαιρία!!!!!

SAR ? Για ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία μιλάς;

Και το MOTO G 2nd Generation είναι πάρα πολύ καλό για 150ευρω,παίρνει &  σε ext.SD ,lollipop etc.Είχα σκοπό να το πάρω,αλλά από όσο διάβασα ,οδείκτης sar είναι 1(!)

Στην αγορά του 2015 κατά την γνώμη μου,αυτή την στιγμή λέει Samsun Galaxy S3 Neo (160euro) γιατί τα έχει όλα πάνω του & δουλεύουν κομπλέ!Βέβαια βρίσκετε και 4πύρηνα με 90ευρω της Sony & Samsung ,όμως οι επεξεργαστές της MEDIATEK που έχουν καθυστερούν στα πάντα!Ο Spandragon S4 ,παρόλο που είναι 2core 1,5Ghz(σε xperiam) παίζει πολύ πιο  γρήγορα από Mediatek MT6582 & μην μιλήσω για γραφίκα με την Mali....