Επιλογη διανομης

lekos333 | Παρ, 11/08/2013 - 16:24 | 1' | 14

Καλησπερα σε ολους, εχω εχω εναν παλιο υπολογιστη  με 64x2Dual Core processor 3600+ στα 1.90 GHz, 2.00gb ram  και 160gb σκληρο. 

αυτη τη στιγμη το pc εχει windows xp .  και θελω να μαθω αν θα λειτουργει καλυτερα σε Linux   

επισης σαν αρχαριος σε οτιδηποτε εχει να κανει με Linux χρειαζομαι βοηθεια στην επιλογη διανομης . 

Δώσε αστέρια!

MO: 1 (ψήφοι: 1)

Σχόλια

ναι μια χαρα μπορει να παιξει linux.

Βαλε slackel 5.0 openbox και θα εισαι κομπλε

Δες στην αρχική σελίδα το άρθρο για τη διανομή Slackel 5.0 Openbox, για να πάρεις περισσότερες πληροφορίες για το τι περιέχει και από που μπορείς να την βρεις. Όντως είναι μια καλή διανομή και αξίζει να τη δοκιμάσεις στο μηχάνημα σου.

 Το slackel ειναι ''ελαφρια'' διανομη;

Το ubuntu για το οποιο εχεω ακουσει και τα περισσοτερα θα ηταν βαρυ;

 Ναι, το Slackel είναι ελαφριά διανομή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει προγράμματα, μπορείς μάλιστα να βρεις αργότερα ότι παραπάνω χρειάζεσαι από τα αποθετήρια ή να τα προσθέσεις μόνος σου με λίγα βήματα παραπάνω, εγώ για παράδειγμα το πώτο πράγμα που έκανα ήταν να βάλω το skype. Το Ubuntu σίγουρα είναι βαρύτερο καθώς έρχεται σε DVD, ενώ το Slackel χωράει σε ένα CD.

Αν συγκρινεις το ubuntu με το slackel το slackel ειναι πιο ελαφρυ και παιζει και σε παλιο hardware, κατι που θα δυσκολευτει να κανει το ubuntu.

 

Φυσικα και συμφωνω με την αποψη "Το Ubuntu σίγουρα είναι βαρύτερο καθώς έρχεται σε DVD, ενώ το Slackel χωράει σε ένα CD."

Εγω εχω αλλη αποψη! Επειδη εισαι καινουριος στο λινουξ καλο να αρχισεις με την οικογενεια ubuntu που εχει ευκολη εγκατασταση κ μεγαλη κοινοτητα για δωρεαν βοηθεια.Επειδη το μηχανημα σου ειναι παλιο χρειαζεσαι μια ελαφρια διανομη οπως το xubuntu ή το lubuntu. Το openbox ισως σε δυσκολεψει στην αρχη.Δεν υποτιμω το slackel αλλα παρακινδυνευμενο να ξεκινησει καποιος χρηστης με αυτο.Αν δεις φιλε οτι σου αρεσει το λινουξ εδω ειμαστε να σου πουμε απειρες διανομες.Ξεκινα να δοκιμαζεις live διανομες κ ξαναρωτα για οποια σου αρεσει.(live σημαινει να την τρεχεις απο cd - dvd χωρις οριστικη εγκατασταση αν δεν το εχεις ξανακουσει)

Για αρχη θελω σιγουρα κατι ευκολο. xubuntu και lubuntu εχουν τις ιδιες ικανοτητες με ubuntu και απλα ειναι πιο ελαφριες;

Το ubuntu δεν ειναι καταλληλο για αυτο το μηχανημα δηλαδη;

Για να δεις αν το ubuntu τρεχει στο μηχανημα σου το κατεβαζεις ,το καις σε ενα dvd στη μικροτερη δυνατη ταχυτητα κ εκκινεις το μηχανημα σου με αυτο.Επιλεγεις δοκιμη χωρις εγκατασταση.Πιθανο να παιζει.Οτι αλλο σου λενε ειναι ξεκαρφωτο.

Το xubuntu κ to lubuntu ειναι το ubuntu με ελαφρυτερο γραφικο περιβαλλον. Κανουν ακριβως τα ιδια πραγματα.Το lubuntu ειναι ταχυτατο κ τρεχει κ σε αρχαιους υπολογιστες αλλα φτωχο σε εφφε κ γραφικα (εμενα μου αρεσει)

Κ το slackel τρεχει live αλλα  θα εχειςλιγα ατομα  να ρωτησεις αν κατι στραβωσει.Για τα ουμπουτοειδη ρωτα στην κοινοτητα ubuntu ή κ εδω

Εμπρος ξεκινα κατεβασματα  καψιματα κ live δοκιμες!

Αφού προτιμάς να ξεκινήσεις από 1ubuntuοειδές ,σου πρωτείνω το LinuxMint Xfce !!Είναι ότι πρέπει για παλιότερα μηχανήματα,έχει πολλές δυνατότητες & είναι και εύκολο σε χρήση !!!

Τώρα σχετικά με το Xubuntu ,το LinuxMint Xfce έχει καλύτερα εφέ & καλύτερες επιδώσεις !!!

 

www.linuxmint.com

Τι δεν ειπαμε; Μπορεις να εγκαταστησεις το linux παραλληλα με τα xp (dual boot) .Στα ubuntuτοειδη θα σε ρωτησει ο εγκαταστατης οταν θα το εγκαθιστας, ισως κ στο mint. (Το mint ειναι ενα ανεπισημο κ δημοφιλες παραγωγο του ubuntu).Εγω απο την εποχη των vista δεν εχω windows γιατι το λινουξ κανει τα ΠΑΝΤΑ.Εσυ αν θες κρατα τα τουλαχιστον για αρχη κ ωσπου να συνηθισεις τις αντιστοιχες εφαρμογες του λινουξ

Φιλε μου,

Σε σταθερο δυπηρινο με 2 η 4 G ram, 750 G (250 + 500 ) δισκο το Slackel ειναι το μονο το οποιο παιζει, δεν κρασαρει, και δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο το ubuntu.

Το εξτρα που θα σου δωσει ειναι οτι θα ΜΑΘΕΙΣ να δουλευεις το linux, κατι που για να το πετυχεις με οποιαδηποτε Ubuntu διανομη, θα χρειαστεις τον διπλο χρονο.

Ο Δημητρης Τζεμος, δημιουργος του slackel, εχει αυτοματοποιησει αρκετες διαδικασιες, πχ με 2 κλικ κανεις εγκατασταση ολους τους codec για ταινεις + το slapt-get σου λεει και τις εξαρτησεις που μπορει να εχει το πακετο που θες να κανεις εγκατασταση. Η εγκατασταση του slackel απο live περιβαλλον ειναι 7 κλικ.

Αν εχεις προβλημα, μπορεις να ρωτησεις ειτε τον Δημητρη Τζεμο ( djemos ο οποιος μπαινει στο φορουμ αυτο ), ειτε εμενα, ειτε οποιονδηποτε αλλο.
 

Τα μονα προβληματα που αντιμετοπισα ηταν με τα αποθετηρια, αλλα υστερα απο μια ερωτηση στον djemos, σε 3 λεπτα το ειχα φτιαξει, και με καποια πακετα λογο hw.

 

Το Ubuntu πραγματι εχει μια μεγαλη κοινωτητα, αλλα δεν σημαινει οτι ολοι θα σε βοηθησουν. Οσοι αποφασισουν να ασχοληθουν, θα σου πουν "ανοιξε μια κονσολα/ενα τερματικο και κανε...."

ειτε "κανε μια αναβαθμηση απο την εκδοση Α -> Β " με οτι αυτο συνεπαγεται.

 

Συνοψιζοντας, εγω στην θεση σου θα εβαζα slackel

Η αποφαση ειναι δικη σου.

 

Αυτα απο μενα,

 

 

 

Το εξτρα που θα σου δωσει ειναι οτι θα ΜΑΘΕΙΣ να δουλευεις το linux, κατι που για να το πετυχεις με οποιαδηποτε Ubuntu διανομη, θα χρειαστεις τον διπλο χρονο.
 

 Συμφωνώ απόλυτα.

  Slackel με openbox ή KDE 4  καλή επιλογή. Εναλλακτικά  VSIDO_12_oct_13  ή   Sparky 3.1  ή  antiX Mepis 13.2  ή  Tux Hat Linux 2.2  ή  Livarp 0.4  βασισμένα στο Debian .  Εξίσου καλό καί το Archbang.

Eγώ σου προτείνω Linux Mint. Η εγκατάσταση είναι εύκολη και το περιβάλλον εργασίας μοιάζει με αυτό των Windows. Όσο αφορά το PC σου, τρέχει άνετα linux.