Powermanga: Φέρτε πίσω τα coin-ops των 80s!

dimitris | Πέμ, 09/05/2013 - 07:10 | 3' | 4

Στους παλιούς θα θυμίσει παιχνίδια στο Sega Mega Drive πάνω στην παλιά έγχρωμη τηλεόραση. Στους νεότερους θα φανεί σαν ρετρό fun, ένα διάλειμμα από τα ρεαλιστικά 3D γραφικά. Γι' αυτό μας αρέσει το Powermanga!

Τα παιχνίδια shoot-'em-up είτε με οριζόντιο είτε κατακόρυφο scrolling έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια τους. Κάθε πιθανή ιδέα έχει υλοποιηθεί και έχει χρησιμοποιηθεί ξανά και ξανά εδώ και δεκαετίες, αλλά πάντα προσφέρει απόλαυση να ταξιδεύουμε στο διάστημα καταστρέφοντας τα εχθρικά σκάφη και παραγεμίζοντας το δικό μας με ένα σωρό απίστευτα όπλα.

Το Powermanga φέρνει πίσω εκείνες τις δοξασμένες μέρες των ηλεκτρονικών παιχνιδιών της δεκαετίας του '80. Και το επιτυγχάνει από την αρχή χάρη στα γραφικά “τηλεόρασης” που θυμίζουν τα παλιά coin-op.

Όπως συμβαίνει συνήθως στα παιχνίδια αυτού του είδους, πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα ολόκληρο στόλο από εχθρικά σκάφη, δηλαδή χτυπάμε ότι κινείται ενώ μαζεύουμε τα περίεργα power-ups που εμφανίζονται κατά καιρούς.

Η δράση εκτείνεται σε 41 επίπεδα, με περισσότερα από 60 είδη εχθρικών σκαφών που θέλουν να μας εξαϋλώσουν. Η 'ενέργεια' του σκάφους μας μειώνεται με κάθε αντίπαλο χτύπημα, αλλά συχνά εμφανίζονται κρύσταλλοι από τα απομεινάρια των εχθρών που ανανεώνουν την ενέργεια μας. Επιπρόσθετα, αναβαθμίζουμε το αρχικά τετριμμένο όπλο μας και κερδίζουμε μπόνους πολλαπλασιασμού που επιταχύνουν τον ρυθμό που μαζεύουμε πόντους.

Το Powermanga θα μπορούσε να γίνει αρκετά βαρετό από τη συνεχή καταστροφή εχθρικών σκαφών. Ευτυχώς έχει μια ποικιλία στον τρόπο παιχνιδιού όπως την εμφάνιση των εχθρών σε σχηματισμούς ή την αποφυγή επικίνδυνων αστεροειδών, που παραπέμπουν στο Space Invaders και Asteroids αντίστοιχα.

Συνολικά, το Powermanga δεν φέρνει κάτι νέο στο είδος και στους έμπειρους παίκτες θα φαινόταν μάλλον αναμάσημα γνωστών παιχνιδιών. Καταφέρνει όμως να ξεπερνά το σκόπελο της επανάληψης χάρη στην εκπληκτική μίμηση μιας ολόκληρης εποχής που επιτυγχάνει. Σε κάνει να ψάχνει για κέρματα...

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: 5 (ψήφοι: 1)

Σχόλια

Ειναι το αγαπημενο μου παιχνιδι στο linux απο το 2005 (Ηταν μαζι με το Mandriva 2005 του περιοδικου μας)

Σχετικα με τα 40 levels νομιζω κανεις λαθως!!Πριν κατι χρονια το πηγα 43 και εχασα απο 5 εναντιον 1

Πιθανώς να έχουν προσθέσει επίπεδα. Στο site πάντως γράφουν 41 levels. Προφανώς δεν το τερμάτισα ποτέ για να το διαπιστώσω :P
 

Καλα ουτε εγω τα εχω καταφερει ακομη , ο πατερας μου ομως πριν 7 χρονια ναι