Τι θέλετε να δείτε στο linuxinsider.gr ή να βελτιώσουμε;

Comments

Απο εφαρμογες και διανομες θα ξεκινησω σιγα-σιγα εγω τις παρουσιασεις!

Ηδη εφτιαξα εναν πολυ καλο οδηγο για να φτιαξουμε την δικια μας ROM για Android (Ειναι στην πρωτη δεκαδα των νεων αρθρων) ,πριν 25 μερες παρουσιασα εναν οδηγο για να φτιαξετε Ps1 με linux.και αλλους καλους οδηγους .

Αυτο που βλεπω πως συμβαινει στο linuxinside ειναι πως δεν υπαρχει αρκετος κοσμος που να εχει λογαριασμο και να μπαινει τρεις-τεσσερις φορες τον μηνα !Καθε τριμηνο ειμαστε (περιπου ) 5 μονιμοι και μερικοι που ασχολουντε με το φορουμ λιγο καιρο και μετα ειτε μπαινουν αλλα δεν απαντουν/σχολιαζουν ειτε δεν εχουν χρονο (το μεγαλυτερο ποσοστο).

Αλλα το σημαντικοτερο προβλημα ειναι πως δεν εχουμε νεους ακολουθους(στον κοσμο του λινουξ).Ειμαστε εμεις που ειμαστε και προσθετεται καθε χρονο ενα ταπυνο 0,07% . Αν προσπαθησουμε να βαλουμε και καινουριους στον κοσμο του linux ,ειδικα τις πιο νεαρες ηλικιες που εχουν ακομα μελλον μπροστα τους.Και σε αυτο δεν βοηθανε καθολου τα σχολεια.Δεν γινετε περσι (2012-2013) που ημουν πρωτη γυμνασιου να ρωταω τον καθηγητη μου αν θα ασχοληθουμε καθολου με linux και να μου απανταει :Τι ειναι το linux? .Και τι μαθαμε ολη την χρονια ?Να δουλευουμε το Microsoft office 2000 (δλδ το word & powerpoint) και να χρησιμοποιουμε την ζωγραφικη (!) . Ακομα και στο δημοτικο η δασκαλα της πληροφορικης μας εβαζε να κανουμε καμια ασκηση στο edubuntu 8.10 (Αν και μπορω να πω πως εγω εξηγουσα στους υπολοιπους εκει μεσα πως μπαινουμε απο το grub κωδικους κτλπ.

Η άποψη μου είναι πως η εποχή των φόρουμ έχει μάλλον περάσει για πολλούς λόγους. Γενικότερα νομίζω πως χρειάζονται τα εξής:

1. Ειδήσεογραφία για να διατηρείται το ενδιαφέρον και να ανταλλάσουμε απόψεις στις διάφορες εξελίξεις

2. Δοκιμές διανομών και εφαρμογών

3. Άρθρα - Οδηγούς για κάτι που κάναμε - δημιουργήσαμε. Πχ πως στήνουμε έναν LAMP server ή πως κάναμε την εκκίνηση του pc μας ταχύτερη κλπ. Το τρίτο το θεωρώ και το σημαντικότερο.

Διονυση οσα κειμενα και να γραφουμε αν οι Ελληνες πιγκουινοι μειωθηκαν... τοτε τζαμπα κοπος.Οσα sites τραβανε πολυ κοσμο τα καταφερνουνε επειδη διαφιμιζονται .Εμεις πια πως διαφημιζομαστε ?Απο τοτε που εκλησε το περιοδικο ο κοσμος που υπαρχει εχει λιγοστεψει !Παλια θυμαμαι οποια ωρα και να εμπαινα υπηρχαν 3-4 ατομα μεσα και μερικοι επισκεπτες .Τωρα απο οσο εχω παρατηρησει μεσα στο καλοκαιρι πιο πολυ παρουσιαστηκαμε εγω,dimitris manolos helix haris linuxos και μερικοι ακομα που μου διαφεβγουν !!

Αν προσπαθουσαμε μεσω των social networks να μαθεφτουμε πιστευω πως θα ειχαμε αρκετο κοσμο εδω που να βοηθαει,να βοηθαμε κτλπ.το Linux δεν .ειναι λειτουργικο ειναι κοινοτητα

Συμφωνώ με όσα έγραψε ο Διονύσης - και επαυξάνω.

@Δημήτρης Β., όπως έχω ξαναπεί με μιζέριες δεν γίνεται τίποτε. Με σωστή δουλίτσα όμως, αξιόλογα άρθρα για να μαθαίνουμε πράγματα, δοκιμές, ειδήσεις, προσοχή στην... ορθογραφία (μπηχτή! :)), και φιλική διάθεση έναντι των νέων χρηστών το site μπορεί να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του και να την κάνει πετυχημένα.

Με τη μια ή την άλλη μορφή, το linuxinsider.gr υπάρχει 7 χρόνια τώρα. Είναι χιλιάδες οι χρήστες που έχουν περάσει από εδώ και δεκάδες χιλιάδες τα άρθρα και τα σχόλια. Και πιστεύω ότι όλοι έχουν καλές αναμνήσεις. Στο χέρι μας είναι να εκπαιδεύσουμε κι άλλους τόσους και να είμαστε χρήσιμοι. Αλλά, εκτός από όσα ανέφερα στην αρχή, θέλει υπομονή κα επιμονή.

 

Δημήτρη Β, που είδες πως οι Έλληνες πιγκουίνοι μειώθηκαν; Σκέψου πως και εγώ που έλειπα για διακοπές μπήκα ελάχιστες φορές και χωρίς να συνδεθώ. Πάντα έτσι είναι το καλοκαίρι ειδικά στην Ελλάδα. Η εποχή που ο κόσμος καταπιάνεται γενικά με τους υπολογιστές είναι μετά το καλοκαίρι. Η επισκεψιμότητα στη σελίδα σε σχέση με το περιοδικό είχε και έχει απειροελάχιστη σύνδεση. Απο τις σελίδες ανακαλύπτουν οι περισσότεροι τα περιοδικά και όχι το αντίστροφο.

Προσωπικά βλέπω όλο και πιο πολλούς να χρησιμοποιούν Linux και δεν το ψάχνουν και πολύ αφού δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα. Αυτός είναι και ένας βασικός λόγος που θεωρώ πως τα φόρουμ έχουν ατονίσει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Καλώς ήρθες Διονύση ....

@ Δημήτρη Β

Να συμπληρώσω επίσης, ότι υπάρχουν λινουξάδες που έχουν φαληρίσει και δεν έχουν χρήματα ούτε σύνδεση internet να βάλουν ...

Αυτό δε σημαίνει ότι έπαψαν να χρησιμοποιούν linux ...!!

Μην τα βλέπεις από προσωπική πλευρά τα πράγματα ....

Επίσης υπάρχουν υποχρεώσεις, οι οποίες τους κρατούν σε απόσταση από forum ...

Είναι θαύμα που ο dimitris, παρ'όλον που έχει και νεογέννητο, είναι παρόν !!!

Όταν είσαι μαθητής, δεν έχεις και πολλές έγνοιες ... Αν όμως πρέπει να συντηρήσεις τον εαυτό σου μόνος σου, είναι πρόβλημα !!

Αυτό μπορεί να αφορά και πολλούς λινουξάδες, που όπως όλοι μας έχει βαρέσει η κρίση σο κεφάλι !!

ΥΓ

Που είναι τα χρώματα παίχτες ? Γκαβώθηκα και δεν τα βλέπω ??!!?

Τα παραπάνω είναι μια αλήθεια που λίγοι τολμούν να αναφέρουν, για κοινωνικούς λόγους ....

Εγώ δεν ντρέπομαι γιατί είναι μια καθολική κατάσταση στην Ελλάδα του σήμερα !!!

Ας ελπίσουμε, και το κράτος να καταλάβει την αφραγκία του, και να βάλει το δωρεάν ελεύθερο λογισμικό που του προτίνουμε !!!!

Συμφωνώ με τον Tom. Και κρίση δεν σημαίνει απαραίτητα πως δεν έχεις σύνδεση αλλά μπορεί να έχεις σύνδεση και να λείπει η διάθεση λόγω προβλημάτων.

Οταν λεω μειωθηκαν οι πιγκουινοι εννοω πως καινουριοι χρηστες του linux μειωθηκαν !Παλιοτερα ειχαμε αρκετους αρχαριους που τους βοηθουσαμε και αφου μαθεναν καποια βασικα βοηθησαν κι αυτοι με τη γνωση τους και αλλους (μεσα σε αυτους κι εγω)

Επισης δε θεωρω πως ολοι οι λινουξαδες εχουν internet.Εγω internet εβαλα το 2012 δεν συμμαινει μεχρι τοτε δεν ηξερα το linux και δεν ασχολομουνα.

@ Δημήτρης Β

Μήπως μπερδεύεις τις λέξεις "μειώθηκαν" και "αυξήθηκαν" ??

Μειώθηκαν σημαίνει ότι χρήστες του linux δεν το χρησιμοποιούν πια ....

Τι συνέβη .... το συχάθηκαν ?? Υπάρχει απόδειξη σε αυτό που λες ? Με στοιχεία όμως ...

Το στοιχείο που αναφέρεις για τους νέους αρχάριους, δεν βρίσκεται στην κατηγορία αυτή ?? Αλλά στην κατηγορία "Δεν αυξήθηκαν"

Δεν αυξήθηκαν δε σημαίνει ότι ήταν κι έφυγαν, αλλά δεν υπήρξαν άλλοι νέοι χρήστες, και σ'αυτό είμαστε και όλοι εμείς (οι μυημένοι) υπεύθυνοι (αλλά όχι μόνο εμείς).

Είναι στο χέρι μας να τους μάθουμε τι είναι και τι σημαίνει linux .... και για να έρθω στα λόγια του Δημήτρη του Καλαμαρά, ότι στο χέρι μας είναι να εκπαιδεύσουμε ο ένας τον άλλον (εμάς τους μυημένους) για να τους εκπαιδεύσουμε στο linux (τους νέους που δεν έχουν ακόμη χρησιμοποιήσει το linux).

Προσωπικά πιστεύω ότι δε συμβαίνει το 1ο το οποίο ανέφερες εσύ, αλλά το 2ο δηλαδή ότι δεν αυξήθηκαν οι χρήστες (όχι δηλ. ότι μειώθηκαν).

Παιδιά, θυμίζω ότι το θέμα εδώ είναι "τι θέλουμε να δούμε περισσότερο ή λιγότερο στο linuxinsider.gr και τι να βελτιώσουμε". Οχι το αν αυξήθηκαν ή μειώθηκαν γενικά οι χρήστες Linux.

Μην κάνουμε σαλάτα τη συζήτηση παρακαλώ. Αν θέλετε να συζητήσουμε κάτι τέτοιο, προτείνω κάποιος να ανοίξει νέο thread στο φόρουμ "Γενική συζήτηση" και εκεί να πούμε ότι θέλουμε.

ΥΓ: Αν και συμφωνώ με τον Tom1972 και τον dsyrmalis :)

Η άποψη μου είναι πως η εποχή των φόρουμ έχει μάλλον περάσει για πολλούς λόγους. Γενικότερα νομίζω πως χρειάζονται τα εξής:

1. Ειδήσεογραφία για να διατηρείται το ενδιαφέρον και να ανταλλάσουμε απόψεις στις διάφορες εξελίξεις

2. Δοκιμές διανομών και εφαρμογών

3. Άρθρα - Οδηγούς για κάτι που κάναμε - δημιουργήσαμε. Πχ πως στήνουμε έναν LAMP server ή πως κάναμε την εκκίνηση του pc μας ταχύτερη κλπ. Το τρίτο το θεωρώ και το σημαντικότερο.

 

Θα συμφωνήσω και εγώ με τον Διονύση. Λίγο από όλα.

Συμβαινει ακριβως αυτο που περιγραφει o Διονυσης στην 2η παραγραφο σε προηγουμενο ποστ. Το linux πλεον δεν εχει τα προβληματα που υπηρχαν στο παρελθον με αποτελεσμα τα διαφορα φορουμς να εχουν ατονισει. Υπαρχουν καποια θεματακια κατα καιρους, αλλα πλεον οι περισσοτεροι εγκαθιστουν μια διανομη linux και αφου δουλευει δεν ασχολουνται αλλο.

Επισης θα συμφωνισω και με το προηγουμενο ποστ σου, πλεον αυτο που χρειαζονται οι χρηστες ειναι οδηγοι και "how to", ειτε για μηχανηματα σερβερ ειτε για προγραμματα απλου χρηστη. Και φυσικα παρουσιαση καινουριων διανομων.

Επισης αν υπαρχει δυνατοτητα παρουσιασεων  και τεστ σε hardware.

@ dimitris

Συμφωνώ Δημήτρη γι'αυτό κι εγώ το σταμάτησα, γιατί είχαμε φύγει εκτός θέματος ...

Για το site

1. Πιστεύω ότι μαθήματα για τη λειτουργία του συστήματος, όπως τον παλιό καιρό, που γινόταν από τα αρχεία ρυθμίσεων, είναι μια καλή πρόταση...

Με αυτό τον τρόπο θα μάθει ο κόσμος (κι εγώ μαζί) πως χειρίζεσαι το linux, και όχι απλά τα γραφικά περιβάλλοντα...

Συγκεκριμένα, κατέβασα καμιά 10-αρια πληροφορίες για το xorg.conf και πως ρυθμίζεται ! Μόλις τα διαβάσω, θα γράψω κάποια πράγματα για το θρυλικό αρχείο αυτό

2. Και όλα τα υπόλοιπα, που έχουν αναφερθεί από τα άλλα παιδιά !

ΥΓ:

Τα μαθήματα bash που άρχισαν είναι μια καλή αρχή, και μια επιμορφωτική ιδέα !!

Συν σε όλα αυτά είναι και το Android και συσκευές όπως το Arduino. Παρόλο που διαθέτω τέτοιο κινητό δεν το ξέρω καλά το αντικείμενο και για να είμαι ειλικρινής δεν με "γοητεύει" και ιδιαίτερα. Σίγουρα όμως κάποιοι ενδιαφέρονται. Απο Arduino απλά είμαι άσχετος. Θετικό θα ήταν και κάποιοι οδηγοί, έστω απλοί για αρχή, για (επίσης απλές) γλώσσες όπως η Python. Όπως και να έχει ουσιαστικά ότι κάνουμε ο καθένας με το Linux του ή ότι διαπιστώνουμε, μπορούμε να το μοιραστούμε με τους άλλους. Πχ Να πως έφτιαξα έστησα τον Apache, πως έκανα το Vlc να κάνει το τάδε πράγμα ή πως πειράζοντας τα Use flag και τα CFLAGS ;έκανα το Gentoo super (ή το διέλυσα). Οκ, για το τελευταίο αστειεύομαι :)

ΥΓ: Και αυτό που είπε ο argiris έχει ενδιαφέρον αλλά είναι πολύ γενικό. Θέματα για επιχειρήσεις αλλά σε τι στυλ; Πώς στήνω έναν fax server; Λογιστικά προγράμματα; Οδηγοί για το LibreOffice;