Ανάκτηση αρχείων μετα απο διαγραφή windows

paoki72 | Πέμ, 06/27/2013 - 07:27 | 2' | 4

Προσπαθώντας να εγκαταστήσω μια διανομή έσβησα κατα λάθος τα windows.Yπαρχει τρόπος να πάρω κάποια αρχεία που είχα στα windows?H διαγραφή έγινε όταν προσπάθησα να κανω εγκατάσταση το sparky linx.Kανοντας όμως reboot δεν ξεκινούσε τίποτααποφάσισα να εγκαταστησω το peppermint και μου βγάζει ότι στον υπολογιστή υπάρχει μόνο το sparky Linux και αν θέλω να το αντικαταστησω με το peppermint.Επιλέγοντας όμως τη διαχείριση για partition,βλέπω ότι το sda5 ειναι NTFS άρα τα windows?Eκανα λοιπόν την εγκατάσταση του peppermint αλλά κατα την επανεκινηση windows πουθενά.θα ήθελα μια βοήθεια αν πραγματικά έσβησα τα windows,πως μπορω και αν μπορω φυσικά να ανάκτησω κάποια σημαντικά αρχεία.Ελπιζω να μη σας μπέρδεμα και να έγινα κατανοητος!

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Δοκιμασε το εξης: μπουταρε κανονικα την διανομη και μεσω του file manager προσαρτησε ολα τα partition. Αφου το κανεις ανοιξε το τερματικο και δωσε:
sudo update-grub
Διαβασε αυτο που θα εμφανισει μηπως βρει και τα windows. To πιο πιθανο ειναι μετα να σου εμφανισει και τα windows στις επιλογες του grub.

Αν δεν πετυχει αυτο που σου ειπε ο tek640 πρεπει να κανεις undelete.Θα βρεις τουλαχιστον τα 3/4 των αρχειων σου !

έκανες format το partition ή απλά ο grub δεν τα βλεπει;
αν ένανες φορματ πανε ολα, αλλα αν απλος ο grub δεν βλεπει τα windows δώσε αυτη την εντολη στο τερματικο:
sudo update-grub . Mην ξεχασεις να κανεις mount το partition (δηλαδή να το ανοίξεις). Κτά 99% θα πετυχει..

Θα σου το πω πιο απλα απο τους υπολοιπους γιατι εχω ασχοληθει με το θεμα για αρκετο καιρο...
1) Αν διεγραψες τα partition και ΔΕΝ εκανες εγκατασταση αλλο OS δες τον οδηγο μου στο blog μου και θα τα εχεις πισω 100%
http://linuxinsider.gr/content/recover-deleted-partitions

2) Αν εγινε format ξεχνατα. Οχι τα 3/4 αν μπορεσεις να παρεις τα 1/4 θα ειναι θαυμα. Το καλυτερο προγραμμα που εχω ωρει για αυτη την δουλεια (ανακτηση αρχειων διεγραμμενων --rm -f πχ--) μου επανεφερε τα 30-40% στην καλυτερη το 50% και οχι ολα και δουλευει μονο για ext3.