Βοήθεια σε αρχάριο

dimitris.kr | Πέμ, 05/09/2013 - 16:38 | 1' | 9

Λεω σιγα σιγα να μπαινω στον κοσμο του προγραμματισμου. Δεν θελω να φτιαχνω εφαρμογες και φανταχτερα πραγματα(ακομη) αλλα να φτιαχνω ΑΠΛΑ μικροπραγματα. Τι προτεινετε;;

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Για έναν αρχάριο στον προγραμματισμό είναι καλό:
1. Να διαλέξει μια γλώσσα της αρεσκίας του... π.χ. C, Pascal, Python, κ.ά. ....
2. Να διαλέξει ένα καλό βιβλίο από το εμπόριο, ή έναν καλό online οδηγό .....
Με αυτόν θα μάθει τα βασικά του προγραμματισμού, αλλά και πιο προχωρημένα πράγματα .....
3. Να ξέρει ότι το 1ο επίπεδο στο θέμα αυτό είναι να μάθει να κάνει προγράμματα κονσόλας, δουλεύοντας και εξασκούμενος σε ένα σύνολο από αλγόριθμους ....
4. Με τά από 2-3 χρόνια σκυλίσιας υπομονής και διαβάσματος με τα βήματα 2,3, μπορεί να ξεκινήσει την ανάπτυξη εφαρμογών με γραφικό περιβάλλον, όπως
- C++ με Qt βιβλιοθήκες, C++ Borland Builder, κ.ά.
- Delphi (είναι ένα είδος Visual Pascal θα λέγαμε)
- Python με Qt βιβλιοθήκες,
και ότι άλλο θέλεις κανείς ...
ΥΓ : Η Pascal, είναι ξεπερασμένη αλλά την ανέφερα, διότι είναι μια γλώσσα που είναι ο ορισμός του "δομημένου προγραμματισμού", που σημαίνει ότι είναι η καλύτερη αρχή για να μάθει κάποιος τα βασικά και να μεταβεί σε πιο προχωρημένες γλώσσες...

Αν θες τη γνώμη μου ξεκίνα από 'δω: http://www.cprogramming.com/tutorial/c-tutorial.html

Πρώτα C, μετά Java και τέλος C++ αλλά γενικά δεν είναι απαραίτητο να μάθεις όλα αυτά. Απλώς η C είναι μία αρκετά εύκολη γλώσσα που θα σου μάθει πως να σκέφτεσαι να προγραμματίζεις δομημένα και η Java θα σου μάθει πως να προγραμματίζεις με αντικείμενα.

Υ.Γ.: Πολλοί ξεκινούν από python αλλά εγώ δεν έχω μεγάλη εμπειρία στη γλώσσα για να σου την προτείνω. Δες μόνος σου αν σου αρέσει να ξεκινήσεις από εκεί.

για να μη πελαγώσεις καλύτερα να ξεκινήσεις με γλώσσα μηχανής assembly που θα σου φανεί και περισσότερο βατή για τα πρώτα σου βήματα στον προγραμματισμό. Διάλεξε και μιά CPU. Προτείνω Z80A Zilog για τον ZX Spectrum.

What!? Δε νομίζω ότι είναι εφικτό για έναν αρχάριο προγραμματιστή να ξεκινήσει με assembly.

ναι , σίγουρα δεν είναι και η πιό εύκολη γλώσσα. Είχα κάποτε ένα σπέκτρουμ που φόρτωνε από κασσέτα. Δυστυχώς , κάηκε .. Τώρα , μετά από 27 χρόνια , τρέχω τα παιχνίδια και όλα τα σκακιστικά προγράμματα της εποχής από τους ZXDroid & Marvin εξομοιωτές σε Galaxy Note 1 , Galaxy Tab 7'' & Sony Xperia S 9.4'' . Ζήτω η χρυσή εποχή με τους σπέκτρουμ ! !
Για προγραμματισμό η Java είναι η πιό εύκολη αλλά και δυνατή γλώσσα για εφαρμογές. Η η ανάπτυξη εφαρμογών για το Android που κάποτε θα κυριαρχήσει μαζί με το λίνουξ παντού. Ντούύυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ ! ! ! !

[color=#ff0000]ASSEMBLY[/color]
Δεν είναι μια συγκεκριμένη γλώσσα, γνωστή στους πάντες ...
Είναι με συμβολικό τρόπο γραμμένη η γλώσσα μηχανής (0101001101110101010100...μπλα μπλα), και ΑΜΕΣΑ-ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΗ από το υλικό του υπολογιστή .
Δηλαδή κάθε ξεχωριστή οργάνωση και αρχιτεκτονική υπολογιστή (έχουν διαφορά αυτά τα 2) έχει και τις δικές του εντολές Assembly....
Στην πραγματικότητα μια εντολή γλώσσας υψηλού επιπέδου, αποτελείται από 5,6,7 εντολές γλώσσας Assembly (ανάλογα με το μηχάνημα...).
Πρέπει κάποιος να γνωρίζει αναλυτικότατα τους καταχωρητές του επεξεργαστή του, και όλα τα υπόλοιπα...... τα οποία σε άλλον υπολογιστή δεν είναι ίδια, και φυσικά το πρόγραμμα που θα έχει γράψει είναι ακαταλαβίστικο στο νέο μηχάνημα !!!
Η Assembly, κάνει μόνο για όσους "τρελούς" θέλουν να καταλάβουν πως λειτουργεί ο επεξεργαστής και όλα τα άλλα εξαρτήματά του στον πάτο τους !!!
Είναι σαν κάποιον που μαθαίνει ανατομία του ανθρώπινου σώματος ... τι γίνεται στον πάτο. Ούτε αυτή είναι ίδια σε κάθε άνθρωπο....
Εγώ π.χ. στο σώμα μου κρίβω ένα σωρό χάλια διαφορετικά από τους άλλους !![img]/smileys/smiley-laughing.gif[/img]
Το ίδια και η πρώην γυναίκα μου αλλά και τα πρώην πεθερικά μου που με χώρισαν[img]/smileys/smiley-yell.gif[/img]
[color=#ff0000]JAVA[/color]
Αν κάποιος δεν έχει καμία γνώση από βασικά προγραμματισμου ή από C, απλά θα πάθει πλάκα από αυτά που θα δει στο βιβλίο από όπου θα διαβάσει JAVA.
Πρακτικό πρόβλημα είναι το εξής ....
Ένα βιβλίο C για να είναι κατανοητό σε αυτόν που θέλει να μάθει θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 700 σελίδες ....
Με λιγότερες σελίδες, ο συγγραφέας θα τα γράφει συντομογραφικά και θα τα καταλαβαίνει μόνος ο ίδιος που τα γράφει...
Το βιβλίο της Java θα πρέπει να χωρέσει σε ένα βιβλίο και τα βασικά της C, και τα περί αντικειμενοστρέφειας... δηλαδή κάπου 2000 σελίδες !!
Επειδή κανείς εκδότης δεν εκδίδει κάτι τέτοιο (γιατί κανείς δε θα το αγοράσει - όποιος δει τέτοιο βιβλίο θα
λυποθημήσει[img]/smileys/smiley-surprised.gif[/img]), θα αναγκαστεί οι συγγραφέας να τα ΣΥΜΠΤΙΞΕΙ σε 400 με 500 το πολύ ....
Αν κάποιος μάθει από εκεί θα τον ονομάσω δάσκαλό μου !!!
Πάντα με εκτίμηση tom1972

αδελφέ μου Τόμ , με ''έφαγε'' η πολλή δουλειά.. αλλά το λίνουξ και το android είναι οι μόνες σταθερές αξίες και με αυτά περνάω όλο τον υπόλοιπο , λιγοστό , χρόνο που απομένει. Τελικά , ''βράσε'' και τα πεθερικά , ''βράσε'' και γυναίκα με παιδιά , μόνο το LINUX & android έχουν νόημα & αξία. Ακολούθησε το δρόμο του μεγάλου ανερχόμενου και νεοφανούς γκουρού του λίνουξ. Ο Μέγας Διδάσκαλος σου δείχνει το ΔΡΟΜΟ που οφείλεις να χαράξεις για να αφήσεις και ΕΣΥ κάποτε ένα όνομα με ΔΟΞΑ στο ΠΑΝΘΕΟ του ΛΙΝΟΥΞ.

Αδελφέ μου zenwalk !!
Στο Linux είσαι γνώστης όσο λίγοι και χωρίς τις γνώσεις σου δε θα ήξερα αυτή τη στιγμή τίποτε !!!
ΥΓ: Περισσότερα νέα για μένα στα έχω στείλει σε μήνυμα...[img]/smileys/smiley-sealed.gif[/img]

μπορείς να δεις το τευχός 9 και να φτίαξεις μια απλή εφαρμογή με το eclipse[img]/smileys/smiley-cool.gif[/img]