Στατιστικά χρήσης διανομών GNU/Linux στην Ελλάδα

simosx | Πέμ, 03/21/2013 - 23:21 | 2' | 3

Στατιστικά χρήσης διανομών GNU/Linux στην Ελλάδα για το διάστημα Μαρ 2012/Μαρ 2013, από το clicky.com

Το clicky.com είναι μια νέα εταιρία που ασχολείται με στατιστικά δικτυακών τόπων, και προσφέρει δωρεάν στατιστικά ανά χώρα. Εδώ, ανάλογα με τις πληροφορίες που δίνει ένας περιηγητής στην επίσκεψη σε ένα διαδικτυακό τόπο στην Ελλάδα, το clicky.com καταγράφει τα στατιστικά ανά διανομή GNU/Linux. Με μπλε βλέπουμε το Ubuntu και με πορτοκαλί βλέπουμε τις προσβάσεις από περιηγητές που δε καθορίζουν τη διανομή στο User-Agent. Αυτό συμβαίνει κατά βάση με το Google Chrome/Chromium. Μερικές διανομές δεν καθορίζουν το όνομα της διανομής στον προεπιλεγμένο περιηγητή τους, οπότε αυτές εμφανίζονται με το πορτοκαλί. Από τα στατιστικά του clicky.com βλέπουμε ότι το Ubuntu εμφανίζεται ως η κυρίαρχη διανομή στην Ελλάδα. Βλέπουμε ότι στο τέλος του Απριλίου 2012, υπήρξε ένα σφάλμα στις μετρήσεις, οπότε αυτό το διάστημα το αγνοούμε. Ακόμα, στο τέλος του Ιανουαριου υπήρξε μια βύθιση στα στατιστικά, οπότε πάλι και εδώ αγνοούμε αυτό το κομμάτι. Αυτά τα στατιστικά αποτελούν ενδείξεις για τις τάσεις, και είναι καλό να το κρατήσουμε έτσι. Δε γνωρίζουμε πόσοι διαδικτυακοί τόποι στην Ελλάδα έχουν ενεργοποιήσει το clicky.com ώστε να είμαστε σίγουροι ότι το δείγμα είναι αρκετά μεγάλο.

Δώσε αστέρια!

MO: 5 (ψήφοι: 1)

Σχόλια

Είμαστε σίγουροι ότι πρόκειται για Ubuntu; Γιατί σε διάφορα ανάλογα προγράμματα έχω διαπιστώσει προσωπικά πως σαν Ubuntu μετριέται πέρα απο όλα τα παράγωγα του (Mint, Xubuntu κλπ) ακόμα και το Debian.

Είμαστε σίγουροι ότι πρόκειται για Ubuntu; Γιατί σε διάφορα ανάλογα προγράμματα έχω διαπιστώσει προσωπικά πως σαν Ubuntu μετριέται πέρα απο όλα τα παράγωγα του (Mint, Xubuntu κλπ) ακόμα και το Debian.

Λογικά ναι ,όπως φαίνεται στο distrowatch.com το Mint παιρνάει το ubuntu για 2.000 και hits !Άρα περίπου από την Ελλάδα πρέπει να ανοίκει στο Mint το λεγόμενο Ubuntu και εννοείται στις υπόλοιπες διανομές

και εγώ νομίζω ότι αν μπω με zorin,θα το μετρήσει σαν ubuntu...βασικά όλες οι διανομές που βασίζονται σε ubuntu θα μετρηθούν σαν ubuntu.
Δεν το γνωρίζω 100% αλλά συνήθως έτσι γίνεται!