OrthCal - Ένα... ορθόδοξο ημερολόγιο με όλες τις γιορτές.

vagrale13 | Τετ, 02/27/2013 - 11:31 | 2' | 4

Το [url=https://launchpad.net/orthcal]OrthCal[/url] είναι μία χρήσιμη εφαρμογή για την καθημερινότητά σας. Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί ποια γιορτή είναι σήμερα, πότε γιορτάζει κάποιος γνωστός σας, πότε πέφτει το Πάσχα κ.λπ. Πλέον το [url=https://launchpad.net/orthcal]OrthCal[/url] μπορεί να δώσει τις απαντήσεις σε όλες αυτές τις απορίες.Σημαντικό, δε, είναι να αναφέρουμε ότι το [url=https://launchpad.net/orthcal]OrthCal[/url] είναι δημιουργία ενός Έλληνα, συγκεκριμένα του Δημήτρη-Γιώργου Κοντόπουλου, γνωστότερου στο Διαδίκτυο ως evolgen.

Η εφαρμογή είναι πάρα πολύ απλή και εύχρηστη. Μπορείτε να αναζητήσετε κάποιο όνομα-μπορεί να εμφανίζει τις γιορτές ελληνικών και αγγλικών ονομάτων–και να βρείτε την ακριβή ημερομηνία που γιορτάζει. Για όλα τα ονόματα διαθέτει επίσης την επιλογή εμφάνισης των ημερομηνιών και σύμφωνα με το παλιό ημερολόγιο. Εμφανίζει ακόμα την ημερομηνία που πέφτει το Πάσχα, ανάλογα με τη χρονιά που θα επιλέξετε.
Δύο λεπτομέρειες του [url=https://launchpad.net/orthcal]OrthCal[/url] που θα το βελτίωναν περισσότερο είναι η εμφάνισή του, καθώς και η δυνατότητα αλλαγής των διαστάσεων του παραθύρου της εφαρμογής. Σίγουρα πρόκειται για μία πολύ καλή εφαρμογή, αρκετά ολοκληρωμένη, και εμείς δεν έχουμε παρά να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στον evolgen για την προσπάθεια. Σας προτείνουμε τουλάχιστον να το δοκιμάσετε.

Δώσε αστέρια!

MO: 5 (ψήφοι: 1)

Σχόλια

Το .deb έτρεξε κανονικότατα σε Debian Stable. Αν και επέλεξα ελληνικά πάντως εμφανίστηκαν μόνο τα ονόματα ενώ τα μενού παρέμειναν στα Αγγλικά!

ΣΕ ubuntu 10.4,δειχνει μια χαρα.Κανενα προβλημα με την γλωσσα,δειχνει τα παντα ελληνικα,ακομη και τα menus.Οσο για την εικονα στο background,πολυ ευκολα μπορει ν`αλλαχτει απο τον χρηστη.Αρκει να πατε στον φακελλο HOME->OPT->EXTRAS UBUNTU->ORTHCAL->CONTENT->IMAGES.Εκει,μπορειτε να βαλετε οποιαδηποτε εικονα σαν background.Πολυ καλη δουλεια,μπραβο evolgen!

Το .deb έτρεξε κανονικότατα σε Debian Stable. Αν και επέλεξα ελληνικά πάντως εμφανίστηκαν μόνο τα ονόματα ενώ τα μενού παρέμειναν στα Αγγλικά!

Το orthcal υπάρχει πλέον και στα αποθετήρια του Slackel. Χρειάστηκε να αλλαχτεί ο κώδικας για την εγκατάσταση για να είναι συμβατός με το Slackware. Και επίσης να γίνουν νέα πακέτα (perl) που είναι εξαρτήσεις για το orthcal.
Οσον αφορά τα ελληνικά ο φάκελλος με τα locales στο slackel τα εβαλα στο /usr/share/locale/el/LC_MESSAGES πρέπει να έχει δικαιώματα 755. Δες που είναι στο debian και αλλαξέ τα. Και θα δεις ελληνικά menus.

Για το Slackel
σαν root.

slapt-get -u
slapt-get -i orthcal
Θα το βρείτε στο μενου Εργαλεία
Ο source κώδικας [url=http://www.slackel.gr/repo/source/extra/orthcal/]εδω[/url]

[img]http://people.salixos.org/djemos/images/orthcal-slackel.png[/img]