Διαφωνίες για το UEFI boot μεταξύ Linus και Red Hat

dsyrmalis | Δευ, 02/25/2013 - 12:17 | 1' | 4

Το ζήτημα του UEFI boot το έχουμε συζητήσει αρκετές φορές. Φαίνεται όμως πως τα νεύρα είναι τεντωμένα και στην ομάδα του πυρήνα για το ίδιο ζήτημα. Μάλλον έτσι ερμηνεύεται η απάντηση-ξέσπασμα του Linus Torvalds στον developer της RedHat, Matthew Garrett: Guys, this is not a dick-sucking contest.

Για ευνόητους λόγους βέβαια το παραπάνω δεν μεταφράζεται...

Λεπτομέρειες για το ζήτημα αλλά και όλη τη συζήτηση θα βρούμε εδώ: [GIT PULL] Load keys from signed PE binaries

Δώσε αστέρια!

MO: 5 (ψήφοι: 1)

Σχόλια

Διάβαζα τα μηνύματα και αρκετά γρήγορα κατέληξα ότι συμφωνώ πλήρως με την άποψη τού Λίνους, δεν μπορώ να πω ότι έχω καταλάβει πλήρως το ζήτημα αλλά είχα σχηματίσει την γνώμη μου για το θέμα αρκετά νωρίτερα αλλά περιγράφεται καλά (και καλύτερα από όπως θα τα έλεγα εγώ) από τον ίδιο τον Λίνους στο:
https://lkml.org/lkml/2013/2/25/487

Σωστος ο αρχηγος.Σιγα μην μασησει να πει την γνωμη του,με τον ωραιο,προσωπικο του τροπο.Αν η καθε Apple και Micro$oft αρχισει τα νταβατζιλικια (που τα εχει ΗΔΗ αρχισει) χωρις ανταπαντηση απο το αντιπαλο δεος,μας πηρε και μας σηκωσε.Για καθε κλειδωμα που θα εφευρισκουν οι "ακατανομαστες",θα υπαρχει ενα ξεκλειδωμα απο το δικο μας στρατοπεδο.Τα PC μας και οι συσκευες μας,ανηκουν σε ΜΑΣ,τον end user.Σε κανεναν αλλον.Αλλιως,θα μπορουσαμε καλλιστα να τα νοικιαζουμε!

Ο Linus κατέθεσε και τη δική του πρόταση: http://marc.info/?l=linux-kernel&m=136185309010028&w=2

Ο Linus κατέθεσε και τη δική του πρόταση: http://marc.info/?l=linux-kernel&m=136185309010028&w=2

είναι το ίδιο κείμενο στο οποίο παρέπεμψα και εγώ αλλά ο δικός μου σύνδεσμος πλέον δεν λειτουργεί. Δεν είναι ακριβώς «πρόταση» (γιατί δεν προτείνει τι θα πρέπει να γίνει στον πυρήνα), είναι μάλλον «άποψη» (με την οποία όπως είπα και παραπάνω συμφωνώ απολύτως).