Το Linux Inside φεύγει, το linuxinsider.gr ήρθε!

dimitris | Παρ, 02/01/2013 - 00:49 | 2' | 31

Δυστυχώς είναι αλήθεια. Η εκδοτική εταιρεία μας ενημέρωσε στα ξαφνικά πως αποφάσισε να διακόψει την κυκλοφορία του περιοδικού.

Οι λόγοι; Κρίση, κρίση και ξανά κρίση. Δεν θα επεκταθώ σε αυτό, γιατί λόγω των ημερών (περιμένουμε το πρώτο μας παιδί!) προτιμώ να βλέπω την θετική πλευρά των πραγμάτων. Το σημαντικό είναι ότι το περιοδικό σταματάει, αλλά εμείς αποφασίσαμε να συνεχίσουμε με το linuxinsider.gr. Γι' αυτό άλλωστε βλέπετε προχωρήσαμε με την ανανέωση της ιστοσελίδας -- ελπίζω προς το καλύτερο.

Εδώ λοιπόν θα προσπαθήσουμε να γράφουμε ειδήσεις και κυρίως ενδιαφέροντα άρθρα, how-to, Labs, να δοκιμάζουμε διανομές. Να συζητάμε όμορφα, να αλληλοβοηθιόμαστε χωρίς να αλληλοβριζόμαστε και να περνάμε καλά μ' αυτό που μας αρέσει, το Linux.

Καλή συνέχεια λοιπόν!

ΥΓ: Στο site έγιναν και ορισμένες αλλαγές που δεν είναι ορατές με την πρώτη ματιά. Για παράδειγμα έχουμε κανονικό συντακτικό χρωματισμό του κώδικα:

orig=`ls *.iso | grep ubuntu-`;
echo -n -e $black'mounting original iso ...';
sleep 1;
if [ -f $orig ]; then
	sudo mount -o loop $orig $loop
        echo -e $green 'OK';
else
        echo -e $red 'iso not found!';
	echo -e $black'bye!';
	exit;
fi

Επίσης στον editor υπάρχει κουμπάκι (το "ABC") για ορθογραφικό έλεγχο.

Και έρχονται κι άλλα ελπίζω...

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Κρίμα για το περιοδικό και για τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν.
Το σημαντικότερο για μένα είναι ο ερχομός του παιδιού! Με το καλό!!!
Μπράβο για την προσπάθεια να μείνει το site ανοιχτό, και πολλά μπράβο για την μέχρι τώρα προσφορά σας προς όλους μας. Μάθαμε το Linux από 'δω, και αυτό λέει πολλά, πιστεύω.

Δυστυχώς άσχημη εξέλιξη, αλλά μάλλον λογική, χωρίς βέβαια να ξέρω στοιχεία από πωλήσεις κλπ. Το θέμα είναι να συνεχίσετε με το ίδιο κέφι να γράφετε για το Linux κι όχι μόνο που τόσο αγαπάμε.
Όσο για το νέο μέλος, με το καλό!

Γιατί ρε παιδιά δεν φτιάχνουμε μια (δωρεάν) ηλεκτρονική έκδοση (βλέπε ubuntistas)

Καλημέρα σε όλους ,
Κατα αρχήν με το καλό το μικρό σου , να ειναι υγιες και δυνατο.
Κατα δευτερο , συνεχιζουμε μεσα απο το site , ακαθεκτοι και πεισμωμενοι. Ελπιζω οι εργαζομενοι του περιοδικου να ανακαμψουν γρηγορα χωρις μεγαλες ανατροπες στην ζωη τους.
Παιδια κουραγιο , η φιλοσοφια του ελευθερου λογισμικου πρεπει να περασει σε ολες τις εκδηλωσεις και φασεις της ζωης μας.

Ενας 50χρονος φοροτεχνικος.

Κρίμα πραγματικά αλλά δεν πειράζει τι να κάνουμε.
Πάντως η ποιότητα του περιοδικού ήταν πάρα πολύ καλή. Μένω στο εξωτερικό και υπάρχουν αρκετά περιοδικά linux, και ειλικρινά το δικό σας ήταν από τα καλύτερα.

Με το καλό τα γεννητούρια!

Οπως παντα,οτι αρχιζει με γελιο τελειωνει με κλαμματα.Λυπαμαι που λογω "κρισης" (οσο τεχνιτη κι αν ειναι αυτη),χρειαστηκε να κλεισει ενα απο τα πλεον πληρη περιοδικα σχετικα με τον ανοιχτο κωδικα.Σας ευχομαι μεσα απο την καρδια μου,καλο κουραγιο στις (αποκλειστικα πλεον)διαδικτυακες σας πορειες.Με το καλο η ελευση του απογονου.Ευχαριστω για οση βοηθεια βρηκα μεσα απο το περιοδικο σας παιδια.

Συγχαρητήρια dimitris και καλή λευτεριά στη σύζυγο σου!
Κρίμα πάντως για το έντυπο, καθώς ήταν μια εξαιρετική προσπάθεια και ένας πολύτιμος οδηγός για εμάς τους αρχάριους.
Το έντυπο για μένα είναι αναντικατάστατο.
Επίσης κι άλλοι εργαζόμενοι στο δρόμο, αλλά το κέρδος είναι ιερό και πρέπει να προστατεύετε. Εμείς είμαστε αναλώσιμοι.
Παιδιά κρατάτε καλά!!!
Ευχαριστούμε για την προσπάθεια σας να κρατήσετε το site ζωντανό.

Δεν ξερω αν θα μπορουσατε να ακολουθησετε την πορεια του Total Hacker που το εκδεδιδε το RAM και τωρα λεγεται delta hacker και ειναι συνδρομητικο.

Καταρχάς, με το καλό η έλευση του νέου μέλους της οικογένειας! [img]/smileys/smiley-smile.gif[/img]
Είναι αλήθεια πολύ λυπηρή η είδηση για τη διακοπή του περιοδικού. Προσωπικά θεωρώ ότι ήταν ένα από τα καλύτερα περιοδικά ειδικού τύπου, συγκρινόμενο μάλιστα και με περιοδικά του εξωτερικού.Μάθαμε πολλά μέσα από τις σελίδες του για το Linux και ανακαλύψαμε άλλα τόσα για το χώρο του ΕΛΛΑΚ γενικότερα.Πιστεύω ήταν χώρος αναφοράς και έναυσμα για περαιτέρω ενασχόληση με το ελεύθερο λογισμικό.
Ελπίζω οι εργαζόμενοι του περιοδικού να βρουν γρήγορα το δρόμο τους...
Ας ευχηθούμε η πορεία του linuxinsider.gr να είναι πιο λαμπρή και μακροβιότερη. Εμείς θα είμαστε πάντα μαζί σας!

Το βασικό είναι να πάει καλά η γέννα και όλοι να έχουν την υγειά τους, πράγμα που σου ευχόμαστε όλοι.
ΟΛΑ τα άλλα θα βρεθούν εν καιρό... :)

δεν πειραζει ......εμεις θα συνεχισουμε απο δω.....καλη ιδεα ειναι η συλλογικη συγγραφη ενος online περιοδικου...καλα γεννητουρια,αν χρειασθεις παιδιατρικη συμβουλη η καθοδηγηση στειλε pm η email

Πρώτα πρώτα Δημήτη [color=#0000ff]καλή λευτεριά[/color], και με [color=#0000ff]υγεία[/color] ο απόγονος ....
Δεύτερον, το να εκφράσω ότι λυπάμαι για το περιοδικό είναι περιττό, αφού είναι σαν να "πέθανε κάτι ...".
Στην πραγματικότητα η ζωή είναι μπάλα και γυρίζει (όπως μου έχεις πει .....), οπότε μόλις καταλαγιάσει η κρίση, είναι σίγουρο ότι το περιοδικό θα ξανασυνεχίσει .....[img]/smileys/smiley-wink.gif[/img].
Οπότε εύχομαι στο επόμενο τεύχος που θα βγει αργότερα (μετά κρίση ...), να έχει στη θέση της φάτσας σου, εσένα με το μικρό αγκαλιά !!![img]/smileys/smiley-laughing.gif[/img]

Ρε παιδιά κρίμα ήταν ωραίο περιοδικό και όσο καλό και να είναι το site δε συγκρίνεται με το περιοδικό . Το περιοδικό είναι περιοδικό και είναι καλύτερο και πιο ωργανομένο . Έχει επίσης και τα CD.

Δεν πειράζει. Θα παρακολουθούμε την ιστοσελίδα. Καλή συνέχεια.

Κρίμα για το περιοδικό κάθε εμπόδιο για καλό.
Με υγεία ο απόγονος.Αλήθεια δεν μας είπες τι περιμένετε λινουξά ή λινουξού; [img]/smileys/smiley-tongue-out.gif[/img]

Με το καλό το παιδι , παντωςδεν θα ηταν κακο να τογ ραφαμε ολοι μαζι

μιλαω καπως περιεργα γτ μπαινω απο κινητο

Καταρχήν καλώς να έρθει το παιδί σου και πάντα με υγεία. Θα είναι οπωσδήποτε μια ωραία αλλαγή στη ζωή σου (από εμπειρία το λέω).

Κατά τα άλλα είναι κρίμα για τους εργαζόμενους αλλά και για το ίδιο το περιοδικό. Είναι σίγουρα μια απώλεια για τον χώρο του Linux και γενικά του open source στην Ελλάδα. Ήμουν συνδρομητής και σας λέω με σιγουριά ότι θα μας λήψει.

Καλή συνέχεια με το site.

Υ.Γ. Πάντως η ιδέα για ηλεκτρονική μορφή περιοδικού δεν είναι κακή.

bat12]Με το καλό Δημήτρη και μπράβο που συνεχίζετε την σελίδα.

Ευχαριστώ και ευχαριστούμε :)

neos]Κρίμα για το περιοδικό κάθε εμπόδιο για καλό. Με υγεία ο απόγονος.Αλήθεια δεν μας είπες τι περιμένετε λινουξά ή λινουξού; [img]/smileys/smiley-tongue-out.gif[/img]

Linuxού κύριος λινουξού! Το Σάββατο εκτός απροόπτου τα γεννητούρια :)

Δημήτρη, εὔχομαι ὅλα νὰ πᾶνε καλὰ μὲ τὸν ἀπόγονο καὶ τὴ νέα μορφὴ ποὺ παίρνει ἡ ζωή σου μετὰ τὴν ἔλευσή του... Νὰ ζήσετε καὶ νὰ τὸν καμαρώσετε. Καὶ φυσικὰ ἀρχίστε ἀπὸ τώρα νὰ βάζετε ὅ,τι μπορεῖτε στὴν ἄκρη, ὥστε μόλις φτάσει σὲ ἡλικία σπουδῶν νὰ μπορεῖ νὰ πάει κάπου ἔξω νὰ γλυτώσει ἀπὸ τὸ χάλι ποὺ λέγεται «ἑλληνικὸ κράτος» καὶ «ἐκπαιδευτικό σύστημα».

Στὰ τοῦ περιοδικοῦ τώρα: Ξέρω πῶς εἶναι νὰ κλείνει ἕνα ἔντυπο ποὺ ἦταν τρόπον τινὰ παιδί σου. Ξέρω καὶ πόσο δύσκολο εἶναι τὸ ἐγχείρημα ποὺ ξεκινᾶτε τώρα, γιὰ διαδικτυακὴ συνέχεια τοῦ Linux inside. Ἀλλὰ ἀξίζει τὸν κόπο - κάντε το καί... ἐμεῖς εἴμαστ' ἐδῶ, πιστοὶ καὶ πρόθυμοι νὰ βοηθήσουμε ὅσο καὶ ὅπως μποροῦμε.

Μία έρώτηση καὶ κλείνω: οἱ συνέχειες ποὺ μᾶς ὑπόσχεται τὸ τελευταῖο τεῦχος (πρὶν τὸ μάθετε ὅτι ἦταν τελευταῖο πραγματικά), ὅπως τὸ blender, τὸ ξεκίνημα τῆς σειρᾶς γιὰ τὸ Raspberry Pi ἢ οἱ ὁδηγοὶ γιὰ τὶς Web applications, θὰ φιλοξενηθοῦν στὴν ἠλεκτρονικὴ ἔκδοση ἢ διαφωνοῦν οἱ δημιουργοί τους;

Ἐπίσης καλὸ θὰ ἦταν νὰ συνεχιστεῖ καὶ τὸ «dvd» μὲ παράθεση ὄχι φυσικὰ τῶν καθ' αὐτὸ περιεχομένων του, ἀλλὰ τῶν ἀντίστοιχων links.

 

Πάντα καλά Wink...

βλεπω κατι αλλαγες -ευχαριστες " στα χαρακτηριστικα των χρηστών" οπως tux , moderator κλπ. πλακα εχει το γεροντάκι με το μπαστουνι - συχνός σχολιαστής.. πολυ πλακα εχουν - διακριση εξουσιων [img]/smileys/smiley-wink.gif[/img]
για να διατηρηθει η ιστοσελιδα χρειαζεται ενα κόστος. μηπως να ειχαμε κατι σαν δωρεα? ή να βγαινει και σαν ηλεκτρονική εκδοση ? ή κατι σαν το delta χακερ μετά το "σχισμα" με το ραμ , πηρε δικ του πορεία?

βλεπω κατι αλλαγες -ευχαριστες " στα χαρακτηριστικα των χρηστών" οπως tux , moderator κλπ. πλακα εχει το γεροντάκι με το μπαστουνι - συχνός σχολιαστής.. πολυ πλακα εχουν - διακριση εξουσιων [img]/smileys/smiley-wink.gif[/img]
για να διατηρηθει η ιστοσελιδα χρειαζεται ενα κόστος. μηπως να ειχαμε κατι σαν δωρεα? ή να βγαινει και σαν ηλεκτρονική εκδοση ? ή κατι σαν το delta χακερ μετά το "σχισμα" με το ραμ , πηρε δικ του πορεία?

Δεν χρειάζεται βρε. Το site το έτρεχα ούτως ή άλλως σε δικό μου server και θα συνεχίσω να το κάνω, δωρεάν. Δεν μου κοστίζει κάτι ιδιαίτερο.
Το θέμα είναι πόσοι από εμάς είναι πρόθυμοι να συνεχίσουμε το site...

α, αν ειναι ετσι δεν αλλαζει για μενα κατι. απλα δεν υπαρχει εντυπη μορφη..
τωρα ησυχασα.. συνεχειζω να ειμαι mod !![img]/smileys/smiley-wink.gif[/img]

Το site πρέπει να υπάρχει .... διότι ό,τι ξέρω στη μετά-ubuntu εποχή, τα έμαθα από εδώ....
Γενικά τα θέματα εδώ είναι εκπαιδευτικής φύσεως !! Μια ηλεκτρονική βιβλιοθήκη.....

Στεναχωρο το οτι εκλεισε το μονο Ελληνικο περιοδικο του χωρου - και πιο πολυ αυτη τη φορα γιατι ηταν πραγματικα εντοπιο, με "δικους" μας συντακτες.
Απο την αλλη - το οτι το σαιτ θα παραμεινει up ειναι εκτος απο καλο νεο και απαραιτητο. Ολα θα πανε καλα.

Ήμουν συνδρομιτής στο περιοδικό, και στεναχωρέθηκα που σταμάτησε. Δεν πειράζει όμως. Κάθε εμπόδιο για καλό λένε. Σου εύχομαι με το καλό το μωράκι. Έχω και εγώ μια κορούλα 21 μηνών. Το νέο site, πέρα από ομορφότερο είναι και πιο γρήγορο νομίζω. Εάν χρειαστείς κάτι σχετικά με το site, είμαι στη διάθεσή σου.
Καλή συνέχεια!
Γιώργος.