Eternal Lands MMORPG

dsyrmalis | Παρ, 10/05/2012 - 16:30 | 5' | 9



Το Eternal Lands είναι ένα διαδικτυακό παιχνίδι ρόλων που τρέχει και σε Linux. Έχει μια αρκετά μεγάλη κοινότητα στην οποία συμμετέχουν και Έλληνες. Ο κώδικας του client του παιχνιδιού είναι ανοικτός και το παιχνίδι είναι δωρεάν για όλους. Οι απαιτήσεις του σε υλικό είναι αρκετά χαμηλές και τα γραφικά βρίσκονται του σε καλό επίπεδο.

Η δημιουργία του έχει γίνει βασισμένη αποκλειστικά σε εργαλεία Opensource και φυσικά όσοι παίκτες το επιθυμούν μπορούν να συμμετάσχουν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.
Το Eternal Lands δεν απαιτεί απο τον παίκτη να επιλέξει μια κλάση και να μείνει αποκλειστικά με αυτή. Μπορεί να επιλέξει διάφορα skills (ή και όλα) χωρίς περιορισμούς. Τι μπορεί να κάνει κάποιος στον κόσμο του Eternal Lands;

  • Να αναπτύξει την επίθεση και την άμυνα του
  • Να μάθει μαγεία
  • Να φτιάχνει μαγικά φίλτρα
  • Να γίνει αλχημιστής
  • Να φέρει στη ζωή τρομερά τέρατα τα οποία θα επιτεθούν στους αντιπάλους του
  • Να κατασκευάσει πανοπλίες και σπαθιά
  • Να κατασκευάσει μαγικά δακτυλίδια και μενταγιόν
  • Να κατασκευάσει νάρκες
  • Να φτιάξει ρουχισμό
  • Να πολεμήσει απο απόσταση με βαλλίστες και τόξα
  • Να είναι ένας άκακος harvester ο οποίος θα μαζεύει διάφορα φυτά ή ορυκτά

Σε όλα τα παραπάνω skill υπάρχουν και οι εκπλήξεις. Μπορεί κάνοντας harvesting να βρείτε τυχαία ένα σπάνιο λίθο (πχ Binding Stone) και να το πουλήσετε κερδίζοντας χρυσά νομίσματα ή και να τη χρησιμοποιήσετε ο ίδιος για τη δημιουργία κάποιου αντικειμένου.

Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτιριστικό είναι πως πρέπει να αποκτήσετε γνώσεις προκειμένου να δημιουργήσετε κάτι. Έτσι θα πρέπει να αγοράσετε βιβλία και να τα διαβάσετε. Υπάρχουν μάλιστα και βιβλιοθήκες που επιταγχύνουν τη διαδικασία του διαβάσματος.

Όσον αφορά το PVP υπάρχουν ειδικές αρένες ή και χάρτες αποκλειστικά για αυτό. Το PVP στο παιχνίδι ονομάζεται  PK. Προσοχή όμως. Σε περίπτωση που κάποιος παίκτης ή κάποιο τέρας σας σκοτώσει υπάρχει η περίπτωση να χάσετε μέρος του πολύτιμου εξοπλισμού σας εκτός αν διαθέτε Rostogol Stone. Εκτός απο αυτό όμως υπάρχει και ένα άλλο όπλο που είναι ο φόβος και ο τρόμος των παικτών. Πρόκειται για το BROD (Branch Of Destruction) το οποίο μπορεί να σας καταστρέψει αυτή την πανάκριβη πανοπλία που με τόσο κόπο είχατε αποκτήσει. Το αντίδοτο στο BROD είναι η Red Cape.

Πέρα απο αυτά οι παίκες μπορούν να ακολουθήσουν κάποιο Θεό που θα τους βοηθήσει στην ανέλιξη του χαρακτήρα τους. Θα πρέπει όμως να επιλέξετε προσεκτικά ποιούς Θεούς θα λατρέψετε αφού κάποιοι είναι αντίπαλοι μεταξύ τους. Πχ ο Θεός της άμυνας είναι αντίπαλος με το Θεό της επίθεσης. Το Gameplay συμπληρώνουν διάφορα quests, κρύπτες κλπ.

Σε γενικές γραμμές πρόκειται για ένα αρκετά καλό παιχνίδι το οποίο μπορεί να σας κρατήσει συντροφιά για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ιστοσελίδα: http://www.eternal-lands.com/index.php

Λήψη: http://www.eternal-lands.com/page/download.php (Για όλές τις διανομές)

Για Ubuntu: https://help.ubuntu.com/community/EternalLands

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Αφου ασχολείσαι με το ζήτημα, μπορείς απο το git να μελετήσεις τον πηγαίο κώδικα. Παλαιότερα χρησιμοποιούσαν το cvs.

Είναι online παιχνίδι και δωρεάν. Από που βγάζει λεφτά βρε διονύση;

Τον server (που τρέχει σε Free BSD) τους τον έχει παραχωρήσει δωρεάν μια γαλλική εταιρεία με τη συμφωνία να έχουν και αυτοί μια δική τους γαλλική έκδοση σε ξεχωριστό server. http://www.landes-eternelles.com/
Φυσικά δέχονται donations και υπάρχει και shop όπου μπορείς προαιρετικά να αγοράσεις μερικά αντικείμενα τα οποία όμως δεν σου δίνουν κάποιο σοβαρό πλεονέκτημα. Πχ μια Race με πιο όμορφο look κλπ. Ή ακόμα και ρουχισμό που δεν προσφέρει κάτι πλην όμορφης εμφάνισης. Τα λίγα items του shop πάντως μπορείς να τα αποκτήσεις παίζοντας δωρεάν.
Το παιχνίδι το έπαιζα για πολλά χρόνια με client κατευθείαν απο το cvs μάλιστα. (To πρώτο screenshot είναι απο το δικό μου χαρακτήρα) Αν σου πως πως το παιχνίδι έχει τόσο φανατικούς παίκτες που αγοράζουν απο άλλους παίκτες χαρακτήρες ακόμα και σε τιμές ύψους 2000 δολαρίων θα το πιστέψεις;

Αν σας ενδιαφερει το παιχνίδι , οταν πλεον εχετε κανει login, μπορειτε να βρειτε Ελληνες gamers στο κανάλι 2705.

Απλά δίνετε την εντολή #jc 2705 και μιλάτε με @ (μηνυμα)

Το κατεβάζω τώρα. Ωραιο μου φένετε.

Edit:
Τελικά ωραίο ήτανε όμος πολυ με αργεί στο δικό μου υπολογιστή. 

Μπορείς να παίξεις με τις ρυθμίσεις των γραφικών. Παραδείγματα:
1. Θέσε συγκεκριμένο αριθμό fps (πχ 35)
2. Μείωσε την ανάλυση (πχ 800Χ600)
3. Απενεργοποίησε τις σκιές (disable shadows) ή και τα εφέ.
Αν έχεις πολύ αδύναμο υπολογιστή δες την επιλογή Poor Man. Θα μειωθεί όμως πολύ και η ποιότητα των γραφικών.