Slackel Openbox 1

dsyrmalis | Κυρ, 01/13/2013 - 17:35 | 3' | 5



Μια συλλογή από δυο Openbox 32-bit και 64-bit ISO εγκατάστασης είναι άμεσα διαθέσιμη. Το Slackel Openbox περιλαμβάνει την τρέχουσα έκδοση του Slackware και το Openbox 3.5.0 και συνοδεύεται από μια πλούσια συλλογή λογισμικού.

O πυρήνας Linux είναι o 3.7.1. Τα Midori 0.4.7 web browser, Claws-Mail 3.8.1 και Transmission είναι οι κύριες εφαρμογές δικτύου. O SpaceFm είναι ο διαχειριστής αρχείων. Περιέχονται επίσης τα Openjre-7u9, rhino, icedtea-web, Pidgin και Gftp. Το Wicd χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ενσύρματων ή ασύρματων συνδέσεων του δικτύου σας. Στο τμήμα πολυμέσων, το Slackel Openbox περιλαμβάνει το Whaawmp movie player, το Exaile 3.3.0 για τη διαχείριση των μουσικών συλλογών σας, το Asunder Cd ripper, το Brasero για εγγραφή CD/DVD. Η εφαρμογή εγκατάστασης (του Salix) κωδικοποιητών Πολυμέσων μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για να εγκαταστήσετε γρήγορα και εύκολα πατέντες codecs στο σύστημά σας. Τα Abiword, Gnumeric και ePDFviewer είναι οι κύριες εφαρμογές γραφείου. Στο τμήμα γραφικών ο Viewnior 1.3 πρόγραμμα προβολής εικόνων, το Gimp 2.8.2 ένα ισχυρό πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας και το Scrot για screenshots εφαρμογών συμπληρώνουν την γκάμα εφαρμογών γραφικών.

Στα αποθετήρια  του Slackel μπορείτε να βρείτε το Openjdk-7u9, LibreOffice-3.6.4, Thunderbird 17.0.2, Firefox 18.0, inkscape,  Μumble, Μurmur, Postfix, Dovecot και πολλά άλλα.

Περιλαμβάνονται τα γραφικά εργαλεία του Salix, κάνοντας τη διαχείριση του συστήματος εύκολη για τον καθένα. H διαχείριση, όπως πάντα, γίνεται με τη χρήση του slapt-get και του γραφικού του frontend του Gslapt. Το Sourcery, ένα γραφικό εργαλείο για τη διαχείριση και την εγκατάσταση πακέτων από
SlackBuilds περιλαμβάνεται επίσης. Αυτό είναι ένα γραφικό περιβάλλον για το slapt-src και συμπληρώνει το Gslapt, τη γραφική προεπιλογή του διαχειριστή πακέτων.

Μπορείτε να κατεβάσετε όλες τις τρέχουσες εικόνες ISO του Slackel Openbox από τους παρακάτω συνδέσμους, χρησιμοποιώντας τους διακομιστές Sourceforge:

Slackel Openbox current 1.0 (32-bit) installation image
(size: 663MB,md5: 56441df529ea458abf6596738d50ebe00)

Sourceforge: http://sourceforge.net/projects/slackel/files/openbox/slackel-openbox-current-1.0.iso/download

Slackel64 Openbox current 1.0 (64-bit) installation image
(size: 607MB,md5: bf679f6ae78e9efd4fa857be3a2f5bea)
Sourceforge: http://sourceforge.net/projects/slackel/files/openbox/slackel64-openbox-current-1.0.iso/download


Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

χαχαχα, διάβασα καλά στο conky; 153ΜΒ RAM γράφει ότι καταναλώνει;

dkalamaras@vaio:~$ free -m
             total       used       free     shared    buffers     cached
Mem:          3921       3694        227          0        261       1534
-/+ buffers/cache:       1898       2023
Swap:         4095          0       4095

Λιγότερο μετά απο cold boot. Γύρω στα 112 MB. Τα συγχαρητήρια μου στο Δημήτρη το Τζέμο. Ταχύτατη, με πανέμορφο artwork και εικονίδια και τρέχει και σε παλαιότερους επεξεργαστές (Μη PAE). Επίσης, με την επιλογή ελληνικού πληκτρολογίου με το τέλος της εγκατάστασης έχουμε ελληνικό πληκτρολόγιο με Alt και Shift. 
Πανέμορφο και πολύ πρακτικό το Conky στην επιφάνεια εργασίας. Λογικά  μια παρόμοια κυκλοφορία θα έχουμε και απο το Salix.  

 

Ευχαριστώ Διονύση. Δεν το είχα δοκιμάσει σε non pae pc επειδή δεν έχω.
112 ΜΒ είναι πολύ καλά.
Για την ακρίβεια υπάρχει μια salix-14.0-openbox-beta1 edition αλλά θα γίνουν μερικές διορθώσεις και θα βγει επίσημα. Oπότε το Link δεν είναι για public use.
Αυτό που με ενδιαφέρει επίσης είναι σχετικά με τη κάρτα ήχου και το alsamixer. Επειδή ο πυρήνας 3.7.1 έχει πρόβλημα με το alsamixer. Απλά δεν τρέχει. http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/alsactl-error-with-kernel-3-7-1-on-slackware-current-4175443484/

Οπότε μετά από πολύ ψάξιμο στο pc και δοκιμές και αφου δεν βρήκα τίποτε στο ιντερνετ, βρήκα την λύση.
alsamixer -c 0
Στο .bashrc λοιπόν έβαλα ένα alias 
alias alsamixer="alsamixer -c 0"

Και τέλος συγχαρητήρια αξίζουν στην ομάδα του salix για τα salix-tools και τα πακέτα που χρησιμοποιούνται και επίσης στον gapan (Γιώργο Βλαχάβα), fredg, JRD για τον ποιοτικό έλεγχο των πακέτων που έκανα για το openbox.

Και κάτι που ξέχασα επιλέγοντας στην αρχή ελληνικό πληκτρολόγιο και αργότερα locale el.GR.utf8 κατα την εγκατάσταση έχεις το περιβάλλον μενου κλπ και το πληκτρολόγιο σε ελληνικά.

Επίσης αν επιλέξεις αλλαγή χώρας με το Αλλαγή γλώσσας συστήματος μετα την εγκατάσταση έχεις το ίδιο αποτέλεσμα (gtklocalesetup)

Kalispera

molis to perasa to latop mou kai paei sfera
Me ton ixo den exo kanena problima

To mono problima pou iparxeia einai oti otan exeis ena sinte me flash tote to site auto klironomeite kai sta alla para8ira.

To mono problima me to internet alla to elisa.

Poli kali douleia Dimitri