Startup application in Debian as root

gerjmk | Παρ, 01/11/2013 - 15:17 | 1' | 4

Καλή σας ημέρα

Πως μπορώ να θέσω ένα command να εκτελείται με το που πατάω το power-on με δικαιωμάτα root στο Debian 6.0 Squeeze??

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Μια μέθοδος που δουλεύει στις περισσότερες διανομές είναι το αρχείο
/etc/rc.local

Ότι εντολή υπάρχει εκεί εκτελείτε με την εκκίνηση του υπολογιστή με δικαιώματα υπερχρήστη. Βέβαια γενικά δεν είναι αυτός ο ενδεδειγμένος τρόπος αλλά για απλές περιπτώσεις είναι μια χαρά.

Καλησπέρα!
Θα πρέπει να γράψεις ένα scriptaki (πχ shell script) που θα μπορεί να feedarei στον εαυτό του το root password , ή να κάνεις modify την λίστα με τους sudoers στο σύστημά σου.

Η πρώτη λύση προφανώς είναι security hole (αφού μέσα σε ένα scriptaki , σε plain text δλδ , θα φαίνεται το root password του συστήματός σου) και δεν στην προτείνω αν το θες πχ για την εταιρία που δουλεύεις. Αν όμως το θες για οικιακή χρήση είναι οκ , και αρκετά γρήγορο.

πχ ένα scriptaki με χρήση του expect που κλείνει τον υπολογιστή :

#!/usr/bin/expect

spawn sudo poweroff
set timeout 0
expect "password:"
send "<ο κωδικός σου>\n"
interact

Οπότε φτιάχνεις ένα αντίστοιχο script , και το βάζεις να εκτελείται στο startup.

Όσον αφορά την δεύτερη λύση , βάζεις τον εαυτό σου στους sudoers και τρέχεις το scriptaki κανονικά.. Ψάξε και στο google για περισσότερες πληροφορίες.

Το συγκεκριμένο μηχανάκι, το χρησιμοποιω ως file server χωρίς kb-mouse-screen! Μέσω webmin στο running processes δεν βλέπω να τρέχει το command: /usr/sbin/minidlna -Rf /etc/minidlna.conf. Φυσικά μπορώ να το κάνω χειροκίνητα μέσω webmin. Αλλά αναροτιόμουνα πως μπορώ να το κάνω να τρέχει στην εκκίνηση.

συγνώμη δεν πρόσεξα  ότι δεν θέλεις να κάνεις χρήση του webmin, γι' αυτό διέγραψα το script