Γενεές... 19

delistavrou | Πέμ, 01/10/2013 - 23:05 | 2' | 3

"Διαίρεση των προγραμματιστών υπολογιστών σε 19 γενεές: Από τις διάτρητες κάρτες, έως τη JavaScript, η ιστορία των υπολογιστών οφείλει τα πάντα σε εκείνους που έχουν προγραμματίσει
τις μηχανές"

Εσείς σε ποια γενιά ανήκετε;

Ή μήπως δεν ανήκετε σε καμία;

Το InfoWorld δημοσιεύει ένα... έξυπνο άρθρο για τις συνήθειες των 19 γενεών προγραμματιστών που... γύρισαν τον τροχό ώστε να φτάσει στο παρόν σημείο η επιστήμη των υπολογιστών και οι συναφείς της.

Διαβάζοντας το άρθρο εντοπίζω τη γενιά μου και συνειδητοποιώ ότι τα χρόνια περνούν γρήγορα. Είμαι ακόμη ...άντα αλλά είμαι μπροστά στην οθόνη από τον καιρό των κασετοφώνων. Παράλληλα γεννιέται ένα ερώτημα. Ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά της επόμενης γενιάς; Θα έχει λάβει τα κατάλληλα εφόδια ώστε να εκμεταλλευτεί το σύγχρονο υλικό και να "απογειώσει" την επιστήμη;

Το πλήρες άρθρο: http://www.infoworld.com/d/application-development/developer-divide-19-generations-of-computer-programmers-209971

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Σε καποια σημεια τα παει καλα η λιστα σε καποια αλλα πεφτει λιγο εξω - λογικο εξαλλου αυτο.

Οι cobolαδες μπορει να ηξεραν λογω εποχης, τη fortran - αλλα δεν ηταν ποτε γλωσσα επιλογης τους. Οι περισσοτεροι ακριβως λογω της συνταξης της cobol - κολλουσαν με sql και awk.

Μετα τη Basic era (ή και παραλληλα) και πριν την εξαρση της  C - υπηρξε ενα διαστημα που ολοι περασαμε απο Pascal - Turbo Pascal - και κατοπιν Delphi. Το μεγεθος του software που παρηχθη με τη γλωσσα αυτη παγκοσμιως θα αξιζε να αποτελεσει μια κατηγορια στη λιστα του infoworld.

Ναι, όντως Pascal έπρεπε να ειναι κατηγορία μόνη της.

Συμφωνώ απόλυτα! Έπρεπε να υπάρχει και η Pascal. Εγώ "κατάλαβα" πρώτη φορά τον προγραμματισμό μέσω της BASIC, αλλά έγινα παραγωγικός με την Pascal.

Επίσης δεν γίνεται αναφορά στο μέλλον του παράλληλου προγραμματισμού, παρά μόνο στη συναρτησιακή του μορφή, η οποία δεν είναι σίγουρο ότι θα επικρατήσει. Θεωρώ ότι έχει έρθει η ώρα (και άργησε κιόλας) της γενιάς CUDA, OpenCL, Χ10, κλπ, η οποία θα δείχνει ότι μπορεί να διαδεχθεί τη γενιά των κυρίαρχων MPI/OpenMP, ώστε σε εφαρμοσμένο/βιομηχανικό επίπεδο μπορεί να εκμεταλλευτεί το σύγχρονο παράλληλο/πολυπύρηνο υλικό που κυκλοφορεί... "ελεύθερο".