Linux Voyager 12.10 - Εκπληκτικό για μια ακόμα φορά

dsyrmalis | Πέμ, 11/01/2012 - 16:12 | 8' | 35



Το Linux Voyager το είχαμε παρουσιάσει πριν λίγο καιρό εδώ στο Linux Inside και ενθουσίασε πολλούς απο εμάς. Εκφράζοντας πάντα την προσωπική μου άποψη, είναι μια απο τις λίγες διανομές που βασίζεται στο Ubuntu και ξεχωρίζει. Πάντα μιλώντας υποκειμενικά, μάλλον βάζει τα γυαλιά σε πολλούς τομείς ακόμα και στο ίδιο το Ubuntu αλλά και σε πολλές μεγάλες διανομές.  Φαίνεται πως και ο ίδιος ο Mark Shuttleworth το κατάλαβε και υπο μια έννοια θα υιοθετήσει κάποιες ιδέες απο το Voyager. Και πολύ καλά έκανε.  Αυτό όμως θα το δούμε στη συνέχεια.

Artwork

Το Live Voyager 12.10 στηρίζεται για την ακρίβεια στο Xubuntu 12.10 και έχει ως βασικό του περιβάλλον εργασίας το Xfce 4.10. Το Artwork της διανομής είναι εκπληκτικό και προσφέρει πανέμορφες και προσεκτικά επιλεγμές ταπετσαρίες. Αυτό ισχύει και για τα themes που έχουν επιλεγεί αλλά και για τα εναλλακτικά σε εικονιδίων που υπάρχουν. Μιλάμε φυσικά για τα περίφημα Faenza icons το δημιουργό τον οποίων προσέλαβε ο Mark Shuttleworth στην Canonical. Και όπως είπαμε και προηγουμένως πολύ καλά έκανε. Για να πάρετε μια γεύση απο τα εικονίδια που προτιμά το Voyager κάντε κλικ εδώ. 

 

Conky Control 

Το Conky Control είναι και πάλι εδώ με πολλές βελτιώσεις, με περισσότερες επιλογές και ακόμα πιο πολλά έτοιμα θέματα. Μας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουμε όποιο θέλουμε και αν δεν μας αρέσει να το αποεπιλέξουμε χωρίς να κάνουμε τις πολλές επιπλέον ενέργειες του παρελθόντος αλλά και να τα προσθέσουμε κατευθείαν στην εκκίνηση του συστήματος. Όπως είχαμε ξαναπει τέτοιες εφαρμογές ενθουσιάζουν τους νέους χρήστες και απαλλάσουν απο πολύ κόπο τους προχωρημένους. Όλα αυτά με ένα δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας μας.

Ασφάλεια

Επίσης, με ένα δεξί κλικ μπορούμε να φροντίσουμε για τη ασφάλεια του συστήματος μας. Υπάρχουν επιλογές για τη ρύθμιση του τείχους προστασίας και ακόμα και η δυνατότητα για να ψάξουμε αν υπάρχουν εγκατεστημένα Root Kit στο σύστημα μας. Ανάλογες δυνατότητες με ένα κλικ υπάρχουν και για την κρυπτογράφηση-αποκρυπτογράφηση των αρχείων μας. 


Τερματικό και Alias

Το όμορφο Artwork συνεχίζεται ακόμα και στο τερματικό. Αυτό όμως που μας λύνει τα χέρια είναι τα λεγόμενα Alias όπου πληκτρολογώντας απλώς update θα εκτελεστεί η εντολή sudo apt-get update, Καθόλου άσχημα.
Αυτά είναι και τα alias που θα βρούμε:

alias sl = 'sudo gedit / etc / apt / sources.list'

alias
install = 'sudo apt-get install'

alias
reinstall = 'sudo apt-get install-reinstall'

alias
Finstall = 'sudo apt-get-f install'

alias
update = 'sudo apt-get update'

alias
upgrade = 'sudo apt-get dist-upgrade'

alias
dupgrade = 'sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade'

alias
acted = 'sudo apt-get install'

alias
agu = 'sudo apt-get update'

alias
agg = 'sudo apt-get dist-upgrade'

alias
agug = 'sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade'

alias
remove = 'sudo apt-get remove'

alias
autoremove = 'sudo apt-get autoremove'

alias
purge = 'sudo apt-get remove-purge'

alias
agp = 'sudo apt-get autoremove-purge'

alias
aga r = 'sudo apt-get autoremove'

alias
add = 'sudo add -apt-repository '

alias
search = 'apt-cache search'

alias
clean = 'sudo apt-get clean'

alias
autoclean = 'sudo apt-get autoclean'

alias
sinstall = 'sudo apt-get install-no-install-recommends'

Λογισμικό

Για μια ακόμα φορά έχουμε μια εξαιρετική επιλογή πακέτων λογισμικού που κρατούν μια ισσοροπία μεταξύ επιδόσεων και χρηστικότητας. Σε κάποιες περιπτώσεις οι χρήστες μπορεί να βρουν και κάποια πράγματα υπερβολικά. Για παράδειγμα, τα πρόσθετα του Mozilla Firefox (16.02)  όπου κάποιοι χρήστες μπορεί να απενεργοποιήσουν ορισμένα απο αυτά. Στο λογισμικό αξίζει να αναφερθεί και ο Ranger ( mode διαχειριστή αρχείων μέσω του κειμενογράφου VIM) και o MOC ο οποίος επιτρέπει την αναπαραγωγή μουσικών αρχείων μέσα απο το τερματικό. Φυσικά υπάρχει και ο Clementine αλλά και χιλιάδες άλλα πακέτα λογισμικού που μας περιμένουν στα αποθετήρια του Ubuntu.

Μικροπροβλήματα

Κάποιες φορές μας εμφανίστηκαν ορισμένες ειδοποιήσεις στα γαλλικά όταν χρησιμοποιούσαμε το Conky Control. Πιθανότατα αυτό να συνέβη επειδή επιλέξαμε ελληνικά για το σύστημα μας. Να θυμίσουμε πως το Voyager είναι μια γαλλική διανομή και δυστυχώς ακόμα και η επίσημη σελίδα είναι στα γαλλικά με μόνη επιλογή το μεταφραστή της google.

 

Ανακεφαλαιώνοντας, το Voyager είναι μια πολύ καλή διανομή που ακόμα και αν δεν αποφασίσει κανείς να τη χρησιμοποιήσει αξίζει να της ρίξει μια ματιά ώστε να πάρει κάποιες ιδέες για το πως θα καλλωπίσει το δικό του σύστημα. Προς το παρόν έχει βγει μόνο η έκδοση 64 bit και μπορείτε να την κατεβάσετε μέσω Torrent απο τον Linux Tracker. Σύντομα θα ακολουθήσει και η 32 Bit έκδοση. 

Μην παραλείψετε να παρακολουθήσετε και το παρακάτω Video:

 

Ιστοσελίδα: http://voyager.legtux.org/

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Κυκλοφόρησε και η 32 bit έκδοση την οποία μπορείτε να την κατεβάσετε απ εδώ σε μορφή torrent. Και μερικά επιπλεόν στιγμιότυπα απο το Voyager:


 Τερματικό ενσωματωμένο στην επιφάνεια εργασίας μας...


Παρακολουθώντας ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια μέσω του FreeTuxtv!


Ένα ακόμα στιγμιότυπο!

Ένα απο τα έτοιμα θέματα που περιέχει η εφαρμογή Conky Control!

Ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ!! για την παρουσιαση αυτη και ενα μπραβο στους Γαλλους για την καταπληκτικη δουλεια που εχουν κανει.
Παρακολουθω και ενημερωνωμαι απο το site αυτο απο τοτε που ηταν Linux Format και οντως κανει πολυ καλη δουλεια.
Με καποιο δισταγμο το κατεβασα και εγκατεστησα και κατα 99% δεν βλεπω να βγαινει μιας και δεν βλεπω καποιο bug και εχει την σταθεροτητα του Ubuntu. Το δουλευω περπου 14 ημερες με την 32bit εκδοση , η 64 μου εκανε νερα.

Συνεχιστε την καλη δουλεια που κανετε τοσα χρονια
Θανασης -Ροδος 

Θανάση, σε ευχαριστούμε. Ουσιαστικά το Xubuntu είναι. Έχει όμως το δικό του πανέμορφο Artwork (ταπετσαρίες, εικονίδια, themes, screensavers), κάποια εξαιρετικά εργαλεία (πχ conky control) πολύ καλά επιλεγμένο λογισμικό συν κάποια άλλα στοιχεία. Δεν υπάρχει λόγος να είναι λιγότερο σταθερό απο το Xubuntu. Την 12.04 64 bit την έχω ως τη βασική μου διανομή και σε άλλο partition έχω την 12.10 που επίσης τα πάει περίφημα. Επίσης, την εγκατέστησα σε αρχάριο φίλο μου που είχε εγκαταλείψει το Linux λόγω Unity και είναι ενθουσιασμένος.

Και εγω λογω unity εγκατελειψα το ubuntu οχι το λινουξ, καποια στιγμη δουλευα το zorin,καλη διανομη δεν λεω αλλα με πολλα bug και τελικα μεσα απο σενα εμαθα για το voyager και μαλλον εδω μενω, ειδικα τα alias για την κονσολα ειναι πολυ μεγαλο ατου,και φυσικα δεν θα πω ουτε για τα conky,ουτε για ταπετσαριες και οτι αλλο εχει και το κανει ομορφο και χρησιμο. Το μονο κατα για μενα σε αυτη τη διανομη ειναι οτι καποια προγραμματα τα πεταει στα γαλλικα οπως και η σελιδα τους ειναι στα γαλλικα.

Γεια σας και απο μενα. Διαβασα τα καλα λογια για το Voyager 12.10 και ειπα να το κατεβασω και εγω σε 64bit. Tongue outΟμως κατι βλεπω μετα την εγκατασταση και δεν μου αρεσει αυτο. Δεν ξερω αν διορθωνετε και με την βοηθεια την δικια σας. Το προβλημα ειναι πως μολις ανοιξω τον home και πατησω αριστερο κλικ σε οποιοδηποτε φακελο εξαφανιζετε ολη η καρτελα.
Μετα ειπα να ξαναεγκαταστησω απο ενα αλλο iso που βρηκα διαθεσιμο, μηπως διορθωση. Ειδα την δευτερη φορα οτι η εγκατασταση και οι ενημερωσεις εγειναν πολυ ποιο γρηγορα απ την πρωτη φορα και εκει που ειπα οτι θα πανε ολα καλα, το προβλημα παρεμεινε. Υπαρχει καποια λυση για αυτο το προβλημα. Μηπως κανω κατι λαθος στην εγκατασταση;
Y.Γ Ηθελα να μεταφερω το προβλημα μου στο αλλο θεμα που ανεβασες για το Voyager, γιατι εκει βλεπω καποιες αναφορες απο διαφοορους χρηστες, αλλα καταλαθος εγραψα εδω. Αν δεν πειραζει ας μεινη εδω.

Ναι, ελληνικό μενού υπάρχει. Αρκεί να επιλέξεις ελληνικά απο την αρχή. Το Conky Control όμως, αν θυμάμαι καλά, δεν θα είναι στα ελληνικά.
@sydimitris Δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς. Εγώ δεν έχω τέτοιο πρόβλημα πάντως.

Οταν θελω να παω απ το home σε εναν φακελο (ας πουμε μουσικη, εικονες) και παταω αριστερο κλικ τοτε χανετε ολη η καρτελα. Δηλαδη ανοιγω ονομα χρηστη skyrim, ανοιγη κανονικα η ταμελα με ολους τους φακελους, εικονες, βιντεο, κτλ αλλα μολις ανοιγω κατι απ αυτα τοτε εξαφανιζετε ολη η ταμπελα. Αν δεν εχεις συναντηση κατι παρομοιο απο καπου, τοτε πολυ φοβαμαι πως εχω καποιο προβλημα στο συστημα μου.

Να προσθεσω πως οταν δεινω στο τερματικο: thunar  μου βγαζει το εξης προβλημα:
skyrim @ skyrim-EX58-DS4  ~/Επιφάνεια εργασίας
└─ $ ▶ thunar
/home/skyrim/.gtkrc-2.0:13: error: unexpected character `=', expected character `]'
/usr/share/themes/Voyager-Beige/gtk-2.0/apps/thunar.rc:25: error: invalid string constant "murrine-treeview-header", expected valid string constant
Σφάλμα κατάτμησης (segmentation fault)

Τελικα εβαλα την Voyager 12.04 και ειμαι οκ. Ανοιγουν ολα κανονικα.Smile

Γεια για αλλη μια φορα . Διαβασα παραπανω το προβλημα του sydimitris για το voyage 64 bit.
Απλα θα ηθελα να του πω οτι και εγω ξεκινησα με το 64 αλλα μου παρουσιαζε το ιδιο προβλημα και επρεπε να το ξανακανω εγκατασταση για να φτιαχτει το προβλημα, αλλα επειδη με φοβισε αυτο αποφασισα να βαλω 32 μπιτ  χωρις κανανα προβλημα. Ετσι και αλλιως και τα 32 μπορουν να διαβασουν 4 g μνημη. Ισως τελικα να ειναι καποιο προβλημα των 64 κατα την εγκατασταση και ισως να φτιαχνετε με καποιο update.
Ευχομαι να μεινεις ευχαριστημενος 

Δεν δοκιμασα 32bit στο Voyager, οπως και δεν ετυχε να βαλω ποτε στο συστημα 32bit. Το θεμα ειναι τωρα οτι με εκανες να σκεφτομε για εγκατασταση Voyager 12.10 με 32bit.
Το προβλημα να βαλω 32 αυτην την στιγμη ειναι μονο το οτι κουραστικα. Απο χτες το βραδυ εκανα 3 εγκαταστασης του Voyager. Ευχαριστω για την πληροφορια σου.. Θα το αφησω για λιγο αργοτερα μιας και εχω εγκαταστηση προγραμματα και ολα τα αρχεια μου στο 12.04. Μπορει να βρεθει καποια λυση για 12.10 και 64bit.(τοτε δεν λεω οχι.) Smile
Να πω ακομη οτι και το 12.04 ειναι παρα πολυ καλο, με αρκετες επιλογες να το φερεις στα μετρα σου.

Εγώ τρέχω και το 12.04 και το 12.10 στις εκδόσεις 64 bit και δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα. Η μοναδική επέμβαση που έκανα είναι να αφαιρέσω μερικά πρόσθετα του Firefox ώστε να πηγαίνει ακόμα πιο γρήγορα.

Πρεπει να εισαι πολυ καλα με το 12.10 χαιρομαι!
Και εγω θα ηθελα πολυ 12.10 αλλα τι μπορω να κανω σ αυτην την περιπτωση ομως; Μηπως να με στειλης το Link ακριβως απο που το κατεβασες να δω αν το δοκιμασα και εγω. Γιατι εγω απο 2 διαφορετικες πηγες κατεβασα και εκανα χτες την προβληματικη εγκατασταση.
1:http://linuxtracker.org/index.php?page=downloadcheck&id=a353a57742730cdf3fedda9511884cee08846dc6
2:http://voyager.legtux.org/  (νομιζω απο εκει που λεει freetorrent οχι σκετω Torrent)
Ενταξη και τα 2 απο σενα στην ουσια τα ειδα, αλλα λεω μηπως υπαχει και κατι αλλο να δοκιμασω.

Μια σημειωση για την εγκατασταση του voyager 64bit που μου παρουσιασε προβλημα σε αυτο που αναφερει ο sydimitris  ειναι οτι την δευτερη φορα που το εγκατεστησα εκανα ξανα καθαρη εγκατασταση (gparted-Live) και δεν ειχα προβλημα.
Ειλικρινα ομως εχω δουλεψει και 32 και 64 και οι διαφορες που ειδα με τα 64 μπιτ ηταν
1. Η υποστηριξη για πανω απο 4 Giga μνημη και
2. Στο render Video που γινετε πιο γρηγορα απο τα 32 μπιτ
Σε ολα τα υπολοιπα δεν ειδα κατι το τρελλο, μπορει βεβαια να μην ειμαι και παρατηρητικος 
Δουλευω με τα 32μπιτ και μεχρι τωρα δεν εχει παρουσιασει ΤΙΠΟΤΑ εδω και ενα μηνα. Φανταζομαι οτι το ιδιο θα συμβαινει και με τα 64Μπιτ 

Δεν έχει σημασία απο που το κατέβασες αρκεί να έχει κατεβει σωστά. Για παράδειγμα τα σωστά md5 hash είναι τα εξής:
MD5 hash 64 cce9163ba91f8f1946cd45837f420c52

x86 MD5 hash:
b2865060193d1800d31814510c062cfd

Αν είναι το ίδιο με αυτό που κατέβασες τότε είναι οκ. Μερικά προγράμματα όπως το K3b σου το δείχνουν άμεσα. Απο τη γραμμή εντολών μπορεί να δεις αν συμφωνουν τα md5 hash με τις εξής εντολές:
md5sum travel-12.10-desktop-64.iso

md5sum travel-12.10-desktop-x86 . iso

Τωρα μπορω να στειλω κανονικα. Smile
Μπορουμε βαλουμε την 12.10 σε 64bit με καποιο αλλο τροπο. Ας πουμε με αναβαθμηση απο 12.04;

Εβαλα στο k3b το dvd με την 32bit εκδοση που κατεβασα για να κανω εγγραφη, και στο Αθροισμα MDS μου εβγαλε: Ο υπολογισμος απετυχε. Δεν πατησα ενταξη για να συνεχεισω αλλα πατησα ακυρο. Τι να εγεινε, το dvd καταστραφηκε αραγες η ειναι οκ (δηλαδη κενο;)

Παιδιά δεν ξέρω τι γίνεται με το voyager στον υπολογιστή μου. Όταν το τρέχω από το live DVD τόσο στο 12.04 όσο και στο 12.10 έχω το εκπληκτικό γραφικό περιβάλλον. Όταν όμως το κάνω εγκατάσταση τόσο το 12.04 όσο και το 12.10 δεν διατηρούνται τα εκπληκτικά στοιχεία του όπως το conky, αλλά μετατρέπεται σε ένα βελτιωμένο xubuntu. Η κάτω μπάρα επίσης θυμίζει awn με εικονίδια και δεν έχω την μπάρα με τα κείμενα του live DVD. Επίσης όσον αφορά το 12.10 δεν έχω και την πλευρική μπάρα με τις επιφάνειες εργασίες. Υπάρχει τρόπος να το εγκαταστήσω όπως όταν τρέχει από το live DVD;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!

Για να δεις την πλευρική μπάρα πέρνα το δείκτη του ποντικιού στη δεξιά πλευρά της οθόνης.Είναι με αυτόματη απόκρυψη. Όσον αφορά το Conky, πειραματίσου με το Conky Control. Θα το δεις με δεξί κλικ.
Τα ίδια ισχύουν και για την κάτω μπάρε. Κοιτάξτε και το βίντεο στην ανάρτηση.

@sydimitris πρέπει να συγκρίνεις το iso που κατέβασες. Καλύτερα κάνε καθαρή εγκατάσταση και όχι αναβάθμιση.

Μου λες παλι λιγο τον οδηγο πως θα το κανω; Εγκατεστησα την 12.10, 32bit και ειμαι οκ με το προβλημα. Το iso το ειδα στο k3b και ηταν ιδιο με αυτο που μου εγραψες παραπανω. Δηλαδη εγραψε Αθροισμα MD5 hash: b2865060193d1800d31814510c062cfd
Αμεσως εγραψα και ενα απ τα 4 iso Tongue out64bit που εχω αποκτηση αλλα δεν ειδα το Αθροισμα: MD5 hash 64 cce9163ba91f8f1946cd45837f420c52 καπου στο k3b, και δεν συνεχεισα στην εγκατασταση.
Eχεις καποια ιδεα πως να φτιαξουμε το ζητουμενο iso χωρις να εχω προβλημα με το home. Και μετα την εγγραφη μπορω να το δω απο Livedvd αν παραμενη το προβλημα και μετα να συνεχεισω η οχι στην εγκατασταση.
Καθυστερησα να απαντησω, τωρα ειδα που εγραψες.

sydimitris]Μου λες παλι λιγο τον οδηγο πως θα το κανω; Εγκατεστησα την 12.10, 32bit και ειμαι οκ με το προβλημα. Το iso το ειδα στο k3b και ηταν ιδιο με αυτο που μου εγραψες παραπανω. Δηλαδη εγραψε Αθροισμα MD5 hash: b2865060193d1800d31814510c062cfd
Αμεσως εγραψα και ενα απ τα 4 iso Tongue out64bit που εχω αποκτηση αλλα δεν ειδα το Αθροισμα: MD5 hash 64 cce9163ba91f8f1946cd45837f420c52 καπου στο k3b, και δεν συνεχεισα στην εγκατασταση.
Eχεις καποια ιδεα πως να φτιαξουμε το ζητουμενο iso χωρις να εχω προβλημα με το home. Και μετα την εγγραφη μπορω να το δω απο Livedvd αν παραμενη το προβλημα και μετα να συνεχεισω η οχι στην εγκατασταση.
Καθυστερησα να απαντησω, τωρα ειδα που εγραψες.

Το MD5 το συγκρίνεις για να δεις αν το iso κατέβηκε σωστά. Απο τη στιγμή που το md5 του iso είναι ίδιο με αυτό που δίνει το Voyager όλα είναι οκ. Καλό είναι όταν γράψεις το iso σε DVD να επιλέξεις χαμηλή ταχύτητα.

Το iso δεν "φτιάχνεται". Ή κατεβαίνει σωστά ή δε κατεβαίνει. Το πρόβλημα με το home που έχεις δεν σημαίνει πως φταίει το iso αλλά μπορεί να είναι κάποιο bug της 64 bit έκδοσης. Επίσης, αν κάτι τρέξει σωστά στο Live δεν σημαίνει 100% πως θα τρέξει το ίδιο καλά και σε κανονική εγκατάσταση.

Αν η 32 bit έκδοση σου τρέχει καλά, μείνε με αυτή. Οι διαφορές στις επιδόσεις είναι μικρές και στις καθημερινές εργασίες σχεδόν ανύπαρκτες.

Για να καταλαβω καλυτερα, και να φυγω και απ αυτην την απορια.
Γραφεις λιγο ποιο πανω:
Για παράδειγμα τα σωστά md5 hash είναι τα εξής:
MD5 hash 64 cce9163ba91f8f1946cd45837f420c52
x86 MD5 hash: b2865060193d1800d31814510c062cfd
Και ρωταω: Τα παραπανω MD5 hash (για 64 η 32 bit αντιστοιχα) ειναι για τα iso του Voyager, η ειναι κωδικοι (ας το πω ετσι) για ολα τα iso 64 και 32 bit;
Eπιλεγω x4 ταχυτητα παντα για αυτες τις εγγραφες.
Ναι το iso ξερω οτι δεν φτιαχνεται, αλλα και εγω δεν το εθεσα καλα. Παντος δεν εννοουσα να φτιαξουμε iso, αλλα επειδη αγαναχτησα με την συγκεκριμενη εκδοση που παιδευωμαι να βαλω, δεν ηξερα με ποιον αλλον τροπο να ζητησω καποια βοηθεια, και εγραφα οτι νανε.
Εχεις δικιο, θα παραμεινω στην 32, δεν επιμενω αλλο. Μονο αν ακουσω κατι για παρομοιο προβλημα, και με την συγκεκριμενη εκδοση, τοτε θα δοκιμασω παλι.

Εκανα καταλαθος μετακινηση τα εικονιδια εφαρμογων πανω στο ταμπλο απο δεξια προς τα αριστερα, και δεν μπορω να τα μεταφερω παλι δεξια (http://i1341.photobucket.com/albums/o755/skyrim14/Sigmatauiotagammamuiota3CC0tauupsilonpiomicronomicrontheta3CC0nuetasigmaf-13122012-115141pimu.png.) Χτες κατι πειραξα εκει και να εκανα ολα αναποδα. Οταν ανοιγω την σελιδα του  firefox ας πουμε, δεν μπορω να την κλεισω ευκολα μετα, γιατι πανω στο κλεισιμο,ελαχιστοποιηση, μεγιστοποιηση, πατανε τα εικονιδια του πανελ και παρολα αυτα φαινετε και πολυ ασχημα. Εχω ασχοληθει πολλες ωρες χτες και δεν μπορεσα να τα επαναφερω. Και κατι ακομα που εκανα ειναι οτι εσβησα και τα κατω εικονιδια που μιαζουν με docky (http://i1341.photobucket.com/albums/o755/skyrim14/Sigmatauiotagammamuiota3CC0tauupsilonpiomicronomicrontheta3CC0nuetasigmaf-13122012-115518pimu.png) και υπηρχαν μονιμα στο κατω μερος, στη μεση τις οθονης.
Ηθελα τα εικονιδια πανω στο ταμπλο (panel) να ειναι μονιμα απ την δεξια μερια, αλλα οταν ανοιξη ενα παραθυρο (foul οθονη) να κρυβονται, αλλα δεν βλεπω εξυπνη αποκρυψη. Αυτο παιδευομουν να κανω και τα χαλασα ολα.
Μηπως ξερει καποιος αν μπορω να επαναφερω το ταμπλο στην αρχικη του θεση;
Υ.Γ Ασχοληθηκα με το Reparation (δεξι κλικ, στην επ.εργασιας) και απο εκει επελεξα καποιες επιλογες και μου αλαξε τα παντα στο γραφικο περιβαλον. Γινανε ολα (εικονιδια, εφαρμογες στο ταμπλο κ.α) οπως δεν τα θελω. Θυμαμε οτι πειραξα απ το Reparation τις εξης επιλογες:
1. Reset Windows Xfce
1. Restore Home Voyager
3. Restore Xubuntu Minimal
Μπορει και κατι ακομα, δεν θυμαμε. Αν ξερει καποιος τι γινετε εκει μεσα ας με πει. Και ποια ειναι η ρυθμιση για να επαναφερω το default περιβαλλον του Voyager 12.10. Ευχαριστω ρε παιδια και συγνωμη που παλι ζηταω βοηθεια για δικο μου θεμα.  Ελπιζω, στον πανεμορφο κοσμο του Linux να ερθει η στιγμη που θα καταφερω πραγματικα, και εγω να δινω συμβουλες και λυσεις στο σαιτ το οποιο ειναι διπλα μου σε οτι και αν χρειαστω.
Ευχαριστω σε ολα τα παιδια για ακομα μια φορα!

Τελικα βρηκα που οφειλεται το προβλημα του thunar (με 12.10 64bit.) Δεν πρεπει να διαλεξης ελληνικα πριν την εγκατασταση, και ειναι οκ το thunar. Και μεσα στο συστημα αν το αλαξης σε ελληνικα παλι χαλαει. Για αυτο και εγω εχω το μενου σε αγγλικα. Αν καποιος παλι ξερει αν διορθωνετε το προβλημα ας ενημερωση. Επιλογη γλωσσας για το πληκτρολογιο υπαρχη αν εχεις (που θα εχεις) εγκατεστημενο το πακετο xfce4-xkb-plugin. Οποτε δεξι κλικ στο πανελ (ταμπλο)»Add new items»Keybord Layout»Add.

Ειμαι οκ και με ελληνικα, επιτελους. Smile
Εψαχνα να δω πως αναβαθμιζω το thunar και βρηκα εδω: http://www.webupd8.org/2012/11/install-thunar-with-tabs-support-in.html
Μετα μεσω τερματικου εδωσα τις παρακατω εντολες οπως το γραφη:
http://i1341.photobucket.com/albums/o755/skyrim14/Sigmatauiotagammamuiota3CC0tauupsilonpiomicronomicrontheta3CC0nuetasigmaf-22122012-061630mumu_zps5d8e8709.png
Eκανα επανεκκινηση και δουλευη χωρις προβλημα!

Καλησπερα στο φορουμ.
Εδω και 2 μηνες δουλευω με το voyager 12.10 32μπιτ γιατι απο την αρχη ειχα προβλημα με το 64μπιτο και το thunar, τελικα αποφασισα να βαλω παλι 64μπιτο αφου διαβασα και την λυση για το thunar. Εκανα εγκατασταση το αγγλικο και ολα τις ενημερωσεις αλλα ειδα οτι το thunar δεν το ειχε κανει ενημερωση ειχε ακομη το 1.5 ενω το xfce ειχε ενημερωθει. Ετσι πηγα στα αποθετηρια και τικαρισα και τα canonical partners και εκανε ενημερωση και το thunar και πριν κανω επανακινηση το επιβεβαιωσα και ειδα 1.6.2 και ειπα οκ ας κανω και μια επανεκινηση και εκει οταν ξεκιναει να εμφανιστει η επιφανεια εργασιας και αφου ακουω τον ηχο εκκινησης εχω μαυρη οθονη . μαυρη καταμαυρηηηηηηη..........
Καμμια ιδεα ??????

Καλησπέρα σε όλους!
Έχω βάλει το voyager 12.04 lts σε 5 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και αναβάθμισα και το xfce στην έκδοση 4.10 σύμφωνα με τις οδηγίες στο site του voyager. Καθημερινά τρέχω όλες τις συνιστώμενες αναβαθμίσεις και κάποια στιγμή χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω το Facebook. Όλοι μα όλοι οι υπολογιστές δεν εμφανίζουν πουθενά κείμενο στο συγκεκριμένο ιστοχώρο. Σημε3ιωτέον ότι αυτό το πρόβλημα παρατηρείται μόνο στον firefox. Chromium, midori δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Καμιά ιδέα;

Ετσι πηγα στα αποθετηρια και τικαρισα και τα canonical partners και εκανε ενημερωση και το thunar και πριν κανω επανακινηση το επιβεβαιωσα και ειδα 1.6.2 και ειπα οκ ας κανω και μια επανεκινηση και εκει οταν ξεκιναει να εμφανιστει η επιφανεια εργασιας και αφου ακουω τον ηχο εκκινησης εχω μαυρη οθονη . μαυρη καταμαυρηηηηηηη..........

Καμμια ιδεα ??????
Το ιδιο ακριβως παθενα και εγω οταν ειχα βαλει το Voyager 12.10, 64 bit. Εχω δοκιμαση τον αυτον τον τροπο με τα αποθετηρια 6-7 φορες και πετυχε τις δυο, και δουλευε μια χαρα ο thunar, σε αλλα 4 φορματ που εκανα ομως κολουσε η οθονη με την εισοδο αλλα δεν ηταν μαυρη, εδειχνε το φοντο στο περιβαλλον κανονικα αλλα ηταν σαν ενα τσαλακομενο χαρτι και δεν κουνιοταν τιποτα.

Για τον Firefox δοκίμασε την απενεργοποίηση κάποιων πρόσθετων. Γενικά το Voyager φορτώνει τον Firefox με αρκετά πρόσθετα!

Παιδια με κουρασε το 64μπιτο voyager, εχω κανει 4-5 φορες φορματ και παντα τα ιδια αποτελεσματα -Ολα Μαυρα- και αυτο μονο οταν τικαρω τα 2 αποθετηρια που βασικα αυτο κανει και το παραπανω ποστ
-----Μετα μεσω τερματικου εδωσα τις παρακατω εντολες οπως το γραφη:
[url=http://i1341.photobucket.com/albums/o755/skyrim14/Sigmatauiotagammamuiota3CC0tauupsilonpiomicronomicrontheta3CC0nuetasigmaf-22122012-061630mumu_zps5d8e8709.png]http://i1341.photobucket.com/albums/o755/skyrim14/Sigmatauiotagammamuiota3CC0tauupsilonpiomicronomicrontheta3CC0nuetasigmaf-22122012-061630mumu_zps5d8e8709.png[/url]-------------
Δηλαδη ενεργοποιει τα 2 αποθετηρια. Τελικα Βρηκα λυση..........
Εγκατεστησα Xubuntu 64μπιτο ελληνικα χωρις κανενα προβλημα και το εφτιαξα να μοιαζει κατα 90% σαν το Voyager απλα κανεις λιγο παραπανω δουλεια ωστε να εχεις ενα καλο αποτελεσμα. Αλλωστε το Linux to πλαθεις.
Αυτη την στιγμη γραφω απο voyager 32μπιτο και ειλικρινα δεν βλεπω καποια ουαου διαφορα απο τα 64μπιτο
Ευχαριστω για την απαντηση

Τελικα τωρα εχεις το voyager 12.10 64 bit ελληνικα χωρις προβλημα thunar; Aν ναι αυτο εγεινε μονο με τις παραπανω εντολες που αναφερης χωρις να τικαρης τιποτα απ τα αποθετηρια;

Δυστυχως με το 64μπιτο Voyager δεν εβγαλα ακρη. Απο οτι ειδα ειτε η εντολη η το τικαρισμα στα αποθετηρια ειναι το ιδιο πραγμα. Αν εκτελεσεις την εντολη ενεργοποιει τα 2 αποθετηρια και εκει τουλαχιστον σε μενα γινεται χαμος και μαυριλα.
Αυτη την στιγμη σου γραφω απο Xubuntu 64μπιτο και η εκδοση του Thunar ειναι η 1.4 και κατα 90% εχει γινει οπως το voyager εκτος του οτι δεν του εχω εγκαταστησει conky
Αν θα βρεις καποια λυση για το voyager 64 ειλικρινα θα ηθελα να δω την λυση
Ευχαριστω για την απαντηση

Το ιδιο προβλημα αντιμετωπισα και εγω. Τι να σου πω, μια λυση ειναι να χρεισημοποιησηs τον file manager ''PcManFm'' ατντι του thunar, χωρις να διαγραψεις τον thunar, αστον να υπαρχει μεχρι να λυθει οριστικα το προβλημα, ισως με καποια αναβαθμηση.
Το PcManFm θα το βρεις στο synaptic για εγκατασταση.

Τελικά ο μόνος τρόπος επίλυσης είναι να μην αναβαθμίσει κάποιος σε xfce 4.10 στο voyager 12.04 lts. Με το xfce 4.08 δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Όσο για το voyager 12.10 είναι πολύ ασταθές ιδίως μετά από αναβαθμίσεις.