Conky weather σε στυλ HTC

dsyrmalis | Πέμ, 10/11/2012 - 13:10 | 5' | 6

Ένα απο τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά των κινητών με Android της HTC είναι η εφαρμογή Weather. Μέσω αυτής μπορούμε να δούμε στην οθόνη του κινητού τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή μας ή σε όποια περιοχή του κόσμου επιλέξουμε.
Τι θα λέγατε αν μεταφέραμε την ίδια λειτουργία και στην επιφάνεια εργασίας της αγαπημένης μας διανομής με τη βοήθεια του γνωστού Conky; Ας περάσουμε όμως στην πράξη.
Ξεκινώντας, να πούμε πως η δοκιμή έγινε επιτυχημένα σε Debian Stable και στο Gnome. Με παρόμοια, αν όχι πανομοιότυπα βήματα, μπορείτε να κάνετε το ίδιο και στη δική σας διανομή.

1. Εγκαθιστούμε μέσω του τερματικού το Conky, αφού πριν έχουμε αποκτήσει δικαιώματα root με την εντολή su.

apt-get install conky

Αν είχαμε το Ubuntu η αντίστοιχη εντολή θα ήταν sudo apt-get install conky

2. Στη συνέχεια θα χρειαστεί να συμπληρώσουμε το conky με το conky forecast.

Κατεβάζουμε λοιπόν το αντίστοιχο πακέτο .deb ή .tar.gz . Το conky forecast δεν θα το βρούμε στα αποθετήρια του Debian αλλά το συγκεκριμένο .deb λειτουργεί μια χαρά.

3. Κατεβάζουμε το Conky-HTC κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο. Αποσυμπιέζουμε το αρχείο και πατάμε ταυτοχρόνως Control και H ώστε να μας εμφανιστούν τα κρυφά αρχεία. Θα πρέπει να δούμε τα εξής: .fonts, .images, .conkyForecast.config, .conkyrc, .conky_start, .vreme.template. Όλα αυτά τα επιλέγουμε και τα μεταφέρουμε στον προσωπικό μας κατάλογο.

4.
Σειρά έχει τώρα η επέμβαση μας στο αρχείο conkyForecast.config και η τροποποίηση του:

gedit ~/.conkyForecast.config

Ο δημιουργός του το έχει μεταφράσει στα Πορτογαλέζικα Βραζιλίας (pt_BR). Εμείς θα πρέπει να το αλλάξουμε στα αγγλικά αντικαθιστώντας το pt_BR με en και σώζοντας την αλλαγή.

5. Ακολουθεί η επίσκεψη μας στο http://www.weather.com όπου θα αναζητήσουμε την Αθήνα ή όποια άλλη πόλη μας ενδιαφέρει. http://www.weather.com/weather/right-now/GRXX0004

Η προσοχή μας επικεντρώνεται στο τελευταίο μέρος του σύνδεσμου με την έντονη γραφή (GRX0004) το οποίο και το αντιγράφουμε.

6. Περνάμε τώρα στο .conkyrc με gedit ~./conkyrc και αντικαθιστούμε το BRXX0232 με το GRX0004. Στο ίδιο αρχείο θα πρέπει να αναζητήσουμε τη γραμμή όπου καθορίζεται η απόσταση της εφαρμογής απο τα άκρα της επιφάνειας εργασίας. Στη δική μας περίπτωση λειτούργησε καλύτερα η παρακάτω ρύθμιση:

alignment tr
gap_x -50
gap_y 15

Άλλο ένα εκνευριστικό σημείο με την Πορτογαλική γλώσσα είναι το παρακάτω: ${time %e} de ${time %B} de ${time %G} . Πάμε λοιπόν στη γραμμή 52 και σβήνουμε τα de που έχουμε με Bold ώστε να μην εμφανίζονται. Αυτό ήταν. Σώζουμε τώρα τις αλλαγές.

Αυτό που μένει τώρα είναι να δούμε τη δημιουργία μας. Ανοίγουμε το τερματικό μας και απλώς πληκτρολογούμε τη λέξη Conky πατώντας όπως πάντα και το Enter. Ανάλογα με το αποτέλεσμα μπορούμε να παίξουμε με τις διάφορες ρυθμίσεις.
Το μόνο που απομένει πλέον είναι να ξεκινά η εφαρμογή με κάθε εκκίνηση του συστήματος. Πάμε λοιπόν στο System-->Preferences-->StartupApplications και επιλέγουμε το .conky_start.sh το οποίο θα βρούμε στον προσωπικό μας κατάλογο. Το Control και H είναι και πάλι απαραίτητο αφού το αρχείο είναι κρυφό. 
Αυτό είναι και το τελικό αποτέλεσμα:



Μειονεκτήματα: Η εφαρμογή δεν έχει μεταφραστεί στα ελληνικά και επίσης τα εικονίδια εξαφανίζονται στην ευθεία κάτω απο το Conky HTC. Στην υπόλοιπη επιφάνεια εργασίας δεν υπάρχει το αντίστοιχο πρόβλημα. 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Μπορείς να το μεταφράσεις εσύ. Υπάρχει ένα αρχείο για αυτό το σκοπό. Απλά θα πρέπει να αντικαταστήσεις τα πορτογαλικα με ελληνικά. Δυστυχώς θέλει πολύ χρόνο που δεν υπάρχει. Το έβαλες;

Εντυπωσιακός τρόπος να χαλάς resources, μαν!  Cool

Η πλάκα είναι πως η CPU παίζει απο 5-10% και η κατανάλωση μνήμης δεν ξεπερνά τα 150 MB. Και ο τεμπέλαρος ο τετραπύρηνος κάθεται. Κάτι πρέπει να σκεφτώ και για αυτόν. Ίσως να τον τιμωρήσω με Gentoo :)

Δε  τρέχω Linux!Μόλις ξεbreckάρω το κινητό μου θα βάλω καμία Fedora & θα της αλλάξω το φώτα(Ναι,η ιδικότητά μου)

dsyrmalis, για να τον τιμωρησεις βαλτου vista ,ανοιξε και 3-4 εφαρμογες εικονας-ηχου και τοτε θα δεις πως ενας υπερσυγχονος 4πυρηνος αποδιδει σταθερα το 70-90% εως και 100% των δυνατοτητων του,,,,προσεχε ομως να εχεις καλο συστημα ψυξης γιατι υπαρχει το ενδεχομενο να ξεκουραστει μια δια παντα