Το νέο Dash του Ubuntu θα επιτρέπει να βρίσκεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!

Δημοσθένης | Σάβ, 09/29/2012 - 10:47 | 2' | 6

Ένα μεγάλο θετικό βήμα κάνει το Ubuntu με την υλοποίηση ενός νέου lens στο Home Dash.
Πρόκειται για ένα ολοκαίνουριο feature που προωθεί την επιχειρηματικότητα και τις ηλεκτρονικές αγορές αφού μέσα από το Ubuntu πλέον ο χρήστης θα μπορεί να αναζητά προϊόντα από την αγορά του Amazon.

Ο λόγος δεν γίνεται μόνο για τα βιβλία, τις ταινίες και τα γνωστά προϊόντα του Amazon αλλά και για την νέα αγορά εφαρμογών Android.

Από το νέο Amazon lens θα ωφεληθούν τόσο οι καταναλωτές όσο και οι μικροί indie game developers που θέλουν άμεσα τα παιχνίδια τους να καταλήγουν στα χέρια των gamers μέσα από τις διάφορες αγορές.

Το Amazon lens δεν είναι το μόνο που υπάρχει διαθέσιμο για το Ubuntu.

Εδώ και πολύ καιρό υπάρχουν αρκετά lens που μας επιτρέπουν την εύρεση σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να αναζητήσουμε τόσο τοπικά στον δίσκο μας από εφαρμογές, αρχεία, έγγραφα, email κτλ αλλά τόσο και δικτυακά από αναζήτηση

Google Books


Music



Web sources




Social networking


YouTube videos


Reddit 




Pirate Bay

 
Tomboy 



Unity Graphic Design

 

Ssh search

 

Wikipedia 

 

και πολλά άλλα.

Για να διαβάσετε σχετικά με το νέο Amazon lens δείτε εδώ

Για μια πληθώρα από Ubuntu lens δείτε εδώ 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Καλά, μην υπερβάλουμε. Όχι και τα πάντα.

Γιατρούς του ΕΟΠΠΥ δεν βρίσκει...

Αυτη η εμφαση στο "ΤΑ ΠΑΝΤΑ" αλλα και γενικα αυτο το με το ζορι integration αλα mac δεν ειναι αναγκαστικα κατι θετικο. Αν θελουν οι χρηστες του Ubuntu ενα "τσαμπα" macos - οκ ειναι κοντα - αλλα δεν ειναι αυτη η φιλοσοφια του GNU/Linux desktop ή τουλαχιστον δεν ηταν αυτη. Αλλοι καιροι αλλα ηθη.

herco, το integration αναγκαστικά θετικό δεν είναι για κάποιους χρήστες. Εχεις δίκιο εδώ.

Αλλά για τον *πολύ* κόσμο (με την έννοια του μέσου όρου, που απλώς θέλει να κάνει τη δουλειά του) το να του δίνεις ένα λειτουργικό σύστημα με ένα ωραίο περιβάλλον το οποίο περιέχει διαισθητικά σωστά εργαλεία για να δουλεύει είναι κάτι σωστό.

Δεν συμφωνώ πάντως με αυτό που λες ότι είναι Mac-like και επειδή τώρα τελευταία διαβάζω συχνά αυτήν την "προπαγάνδα" ας γράψω την άρνησή της :)

Λοιπόν, το Gnome 3/ Unity βασίζεται στη λογική του Gnome 2 που χρονολογείται από το 98-99 αν θυμάμαι καλά. Ουσιαστικά έγιναν δύο μεγάλες αλλαγές. Η κατάργηση του μενού και η μπάρα εφαρμογών.

Η μπάρα εφαρμογών και το Dash του Unity δεν έχουν άμεση σχέση με την οριζόντια 3d μπάρα του Mac. Αντίθετα είναι δημιουργική αντιγραφή από ένα πολύ ωραίο, πολύ παλιό γραφικό περιβάλλον που δυστυχώς οι περισσότεροι εδώ δεν πρόλαβαν, το NΕΧΤStep (το δημιούργησε ο Jobs όταν το έδιωξαν από την Apple). Δείτε την ιστοσελίδα του ανοικτού AfterStep (ίδια εδώ και μια δεκαετία):
http://www.afterstep.org/

Ουσιαστικά, Mac OS και Unity έχουν πάρει στοιχεία από το ΝΕΧΤstep. Το Mac είναι νομίζω και απευθείας απόγονος του NextStep.

Πάρτε και ένα στιγμιότυπο και μετά πείτε μου από που αντέγραψαν το Unity. Πάντως όχι από τα Mac.

Afterstep:

NextStep (κάπου στο 1992)

Δεν είναι κακό να αντιγράφεις δημιουργικά πράγματα που ήταν πολύ καλά μελετημένα. Στην τελική, γιατί τα πάντα πρέπει να είναι start me up like ? ;)

Δημητρη, δεν ειδα το θεμα τεχνικα - και το αλα mac που εγραψα ειχε σχεση με τη νοοτροπια και οχι με τις καταβολες του macos ή του gnome.

Και μια μικρη διαφωνια για το nextstep - δεν το εφτιαξε ο jobs - δεν μπορουμε να λεμε για ολες τις εταιρειες του κοσμου οτι εφτιαξαν κατι αυτες - και για τις εταιρειες του jobs να λεμε οτι το εφτιαξε εκεινος - καταλαβαινεις, ειναι αστοχο ;-)