Ψωμί πεδία το Linux στα σχολεια!

DimitrisV Channel | Πέμ, 08/02/2012 - 14:32 | 1' | 11

Το νεό σύνθημα:

Ψωμί πεδία το Linux στα σχολεια!

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Το σχολείο μου (δημόσιο) έχει εκτός από παράθυρα και μια απαρχαιωμαίνη έκδοση τοθ fedora (το 2 νομίζω) τα pc είναι του 2005

χεχεχε, αντί να το γράφετε απλώς, προτείνετέ το στον καθηγητή Πληροφορικής σας. Πείτε του ότι με ένα Salix μπορείτε να αναστήσετε τα παλιά PC του εργαστηρίου σας. Οπλιστείτε με το τελευταίο DVD του Linux Inside, που υπάρχει το Salix με Mate, και δώστε του το να κάνει ένα απλό reboot στο Salix. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους, αρκεί να πέσετε σε ανοικτόμυαλο καθηγητή.

Δείξτε του και το αφιέρωμα στο Open Source στην Εκπαίδευση στο τεύχος 8 μήπως πάρει καμιά καλή ιδέα...

ΥΓ: Βρε συ Dimitris LinuxOS, χρησιμοποίησε και κανέναν ελληνικό ορθογράφο στον παλιοbrowser σου. Είδα το "παιδία" και πήγα να πέσω από την καρέκλα. Στην ίδια τάξη θα σε άφηνα αν ήμουν καθηγητής σου :P

Δεν το έγραψα εγώ το βρήκα !

Και ανοικτόμυαλο δάσκαλο Πληροφορικής ......Αν βρεις γνώρισέ τον μου!

Άλλοι δεν ξέρουν καν τι είναι το Linux & λέγονται δασκάλοι Πληροφορικής!

Antoni4040]Ούτε ψωμί, ούτε παιδεία ούτε Linux στα σχολεία έχουμε... :D

+1

Ο καθηγητής Πληροφορικής στο σχολείο μας νομίζει πως το linux μέχρι και πριν 4 χρόνια είχε μόνο γραμμή εντολών...

:(

Τουλάχιστον η κρίση βοήθησε το GNU/Linux ,ενώ πάνω από 2 εκ. ανθρώποι έχουν linux & δεν το ξέρουν (στο Android αναφέρομαι)

Dimitris LinuxOS]:(

Τουλάχιστον η κρίση βοήθησε το GNU/Linux ,ενώ πάνω από 2 εκ. ανθρώποι έχουν linux & δεν το ξέρουν (στο Android αναφέρομαι)

^^^

Αυτό είναι ένα καλό επιχείρημα, αν ο καθηγητής Πληροφορικής θεωρεί ότι το Linux είναι δύσκολο.

Επίσης, μπορείτε να ανοίξετε τα μάτια σε κάποιους (γιατί πολύ απλά, κάποιοι μπορεί απλώς να μην γνωρίζουν) δίνοντάς του ένα Live CD με το Ubuntu, και προτείνοντάς τους να κάνουν απλώς επανεκκίνηση του υπολογιστή τους για να το δοκιμάσουν. Δεν χρειάζεται να τσακώνεστε ή να θεωρείτε ότι εκείνοι κάνουν λάθος και εσείς έχετε το αλάθητο. Απλώς μοιράστε Live CD σε συμμαθητές και καθηγητές και τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους... :)

Πάντως στο γυμνάσιο μου είχε fedora και windows, άλλα όταν ρώτησα τον καθηγητή γιατί δεν χρησιμοποιούμε λίνουξ, μου απάντησε πως δεν έχει το σωστό πρόγραμμα για τη γλώσσα που μαθαίναμε(logo).

Καλα !Κι εγώ που πέρσυ τελείωσα το Δημοτικό ,οι υπολογιστές είχαν σε δευτερο partition Edubuntu 9.10 μαζι με τα Windows Vista!Στο Γυμνασιο μόνο ΧΡ

dimitris.kr]Πάντως στο γυμνάσιο μου είχε fedora και windows, άλλα όταν ρώτησα τον καθηγητή γιατί δεν χρησιμοποιούμε λίνουξ, μου απάντησε πως δεν έχει το σωστό πρόγραμμα για τη γλώσσα που μαθαίναμε(logo).

Έπρεπε τότε να ρωτήσεις εδώ για να σου προτείνουμε όχι ένα αλλά δέκα κατάλληλα προγράμματα για τη γλώσσα LOGO στο Linux :)