Slacko Puppy 5.3.1

dsyrmalis | Δευ, 02/06/2012 - 01:37 | 2' | 6



Το Slacko είναι ένα ακόμα μέλος της οικογένειας του Puppy Linux με τη διαφορά ότι στηρίζεται στο Slackware 13.37. Γενικότερα για το Puppy θα λέγαμε πως είναι μια απο τις διανομές που μας δείχνουν πόσο ξεχωριστό και ευέλικτο είναι το Linux, αλλά και γενικότερα το ανοικτό λογισμικό.
Το Slacko ουσιαστικά έχει ελάχιστες απαιτήσεις σε Hardware και μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και σε ένα σύστημα χωρίς σκληρό δίσκο, αντιγράφοντας τον εαυτό του στη μνήμη. Τις όποιες αλλαγές μπορούμε να τις αποθηκεύσουμε σε ένα αρχείο και στην επόμενη επανεκκίνηση να βρούμε το σύστημα μας ακριβώς με τις αλλαγές που είχαμε κάνει.

Slacko Puppy 5.3.1

Ένα ακόμα ενδιαφέρον σημείο που υπάρχει στο Slacko είναι ότι δεν βασίζεται απλώς στο Slackware αλλά είναι και συμβατό με τα πακέτα του όπως και με αυτά του Salix και των αποθετηρίων του Slacky.eu.

Μοναδικό του μειονέκτημα η όχι και τόσο χρηστική διαδικασία εγκατάστασης σε σκληρό δίσκο.
Όποιος πάντως θέλει να αποκτήσει ένα πραγματικά φορητό λειτουργικό σύστημα δεν έχει παρα να κατεβάσει μόλις 128 MB.

Ιστοσελίδα: http://puppylinux.org/wikka/Puppy53
Λήψη: εικόνα (iso) 32 bit

Tags
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Θετικό: Είναι αν όχι το πιο ελαφρύ ένα απο τα πολυ ελαφριά λειτουργικά που μάλλον το καθιστά ιδανικό για netbook και παλιά PC.

Αρνητικό: Δεν είναι τόσο εύχρτησο όσο το GNOME, KDE, XFCE, LXDE. Νομίζω πως αν ο χρήστης ζητάει και την ευχρηστία σε ένα επίπεδο δεν θα κάνει καλή επιλογή να το διαλέξει.

@poscore

Που να τρέξει 1 παλιό PC Gnome & KDE ? 

Εδώ σε 256mb ram τα Windows XP δεν τρέχουν καλά

Το Puppy (το Slacko δεν το έχω δοκιμάσει το Lucid εχω) είναι 1 λυτό & όμορφο linux!

Τι να κάνεις την ομορφιά όταν δεν μπορείς να κάνεις δουλειά? 

@Dimitris LinuxOS δεν διαφωνώ με όσα λες. Για τον ίδιο λόγο είχα προσπαθήσει να βάλω την συγκεκριμένη διανομή αλλα τελικά πήγα σε LXDE. Απλά σχολίασα για να ξέρουμε τι κάνουμε...

Φιλικά, poscore
 

Οκ άλλα φαντάζομαι το PC /Laptop σου θα έχει τουλάχιστον 1gb ram!Τώρα ο άλλος έχει 256 την να την κάνει την ομορφιά αν δεν μπορεί να κάνει την δουλειά του!