Linus Torvalds: Nvidia, άντε και ...

dsyrmalis | Σάβ, 06/23/2012 - 02:35 | 1' | 7

Ο Linus Torvalds, μιλώντας στο Φινλανδικό Πανεπιστήμιο του Aalto, μεταξύ άλλων είπε πως η Nvidia είναι η χειρότερη εταιρεία με την οποία έχουν να κάνουν στο Linux. Αυτό όμως που προκάλεσε πολλά σχόλια ήταν το περιβόητο "So Nvidia, Fuck You" που είπε το οποίο μάλιστα συνοδευόταν και με την ανάλογη χειρονομία. Το συγκεκριμένο απόσπασμα θα το βρείτε στο 49:50.
 



Η εταιρεία με τη σειρά της απάντησε πως η κριτική αυτή είναι άδικη, αφού όπως όπως ανέφεραν έχουν συνεισφέρει πολλά στο Linux (πχ OpenGL), αλλά και ειδικότερα στην πλατφόρμα ARM όπου εστιαζόταν και η αναφορά του Linus.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Νομίζω πως τα λέει μια χαρά,
και αν υπερβάλλει καμμιά φορά, του το συγχωρώ,
εξάλλου με την κριτική γινόμαστε καλύτεροι...Wink

Νομίζω πως επειδή βρισκόταν στην πατρίδα του και αισθανόταν άνετα μίλησε έτσι. Πάντως απο ότι είδα η στάση του είχε αποτέλεσμα αφού σε mailing list του πυρήνα κάποιος εργαζόμενος της Nvidia ρωτά πώς μπορούν να συνεισφέρουν πιο πολλά.
Εμένα άλλο όμως μου έκανε εντύπωση στο βίντεο. Διοργανώθηκε σε πανεπιστήμιο μια συνέντευξη όπου όλοι έκαναν τις ερωτήσεις τους χωρίς την έντονη παρουσία συντονιστή. Για την ακρίβεια δεν μπορώ να καταλάβω αν υπήρχε καν συντονιστής. Όλα με σειρά, υπομονή και πολιτισμένα, χωρίς γκρίνιες. Δεν μπορώ καν να φανταστώ την ίδια εικόνα σε ελληνκό Πανεπιστήμιο. Αυτό που θυμάμαι είναι η εισβολή κάποιου νεαρού σε ομιλία κάποιου ξένου πανεπιστημιακού ο οποίος αν δεν κάνω λάθος είχε ανακαλύψει τον ελικοειδή του DNA. Πραγματικά εικόνα Αφρικής. 

dsyrmalis]Πάντως απο ότι είδα η στάση του είχε αποτέλεσμα αφού σε
mailing list του πυρήνα κάποιος εργαζόμενος της Nvidia ρωτά πώς μπορούν
να συνεισφέρουν πιο πολλά.

http://lists.linux-foundation.org/pipermail/ksummit-2012-discuss/2012-June/000304.html
Παίρνει εξαιρετικές απαντήσεις...

dsyrmalis] Δεν μπορώ καν να φανταστώ την ίδια εικόνα σε ελληνκό Πανεπιστήμιο. 

Καλά εδώ αν γινόταν κάτι τέτοιο....... 

Re pedia me sygxwrite kiolas alla ta exw parei toso poly sto kranio poy exw valei ta windows 8 release preview !

Exw mia terastia karta grafikwn thn Nvidia gts-250 h opoia exei enswmatomeno epexergasth 1.8ghz kai exw tearing otan den xrisimopoiw to compiz !
Otan to xrisimopoiw to video den exei tearing alla exw poly megalh ptwsh sthn epidosh otan pezw pexnidia , exw toylaxiston ta misa fps kai xalia apokrish !!!
To provlima moy ine to exhs, den thelw to compiz pws ginete na mhn exw tearing ?????????
(Se enan filo moy eixa vali mia ftiniariki karta grafikwn ATi radeon kai eixe epilogi antitearing kai ola kala)
Zhtaw polla ???????????????????????????????????????????