Voyager Linux με ένα εκπληκτικό XFCE

dsyrmalis | Δευ, 06/11/2012 - 22:08 | 2' | 45

Υπάρχουν πολλές διανομές που βασίζονται ή και αποτελούν κλώνους του Ubuntu. Ελάχιστες όμως είναι αυτές που ξεχωρίζουν, έχοντας να προσφέρουν κάτι διαφορετικό. Μια απο αυτές, πάντα μιλώντας υποκειμενικά, είναι και το Voyager. Μας έρχεται απο τη Γαλλία και στηρίζεται στο Ubuntu 12.04 ή αν θέλετε στο Xubuntu. Αυτό όμως που κάνει δελεαστική τη συγκεκριμένη διανομή είναι το πανέμορφο XFCE που μας προσφέρει, σε συνδυασμό με ένα φιλικό εργαλείο σε περιβάλλον γραφικών μέσα απο το οποίο μπορούμε να ρυθμίσουμε το Conky. Ουσιαστικά κάνοντας ένα δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας μπορούμε να την αλλάξουμε σε μεγάλο βαθμό με τα έτοιμα .conkyrc που διαθέτει. Περισσότερο ενδιαφέρον όμως απο τις περιγραφές έχουν τα στιγμιότυπα απο το Desktop του Voayager. Ας δούμε αρχικά το πρόγραμμα για τη ρύθμιση του Conky:

Και με λίγα κλικ η ήδη πανέμορφη επιφάνεια εργασίας μας αλλάζει προς το καλύτερο και γίνεται πιο χρηστική. Φυσικά μπορούμε να επιλέξουμε πολλούς και διαφορετικούς συνδυασμούς...

Η έκδοση αυτή γίνεται ακόμα πιο δελεαστική αφού θα υποστηρίζεται μέχρι και τον Απρίλιο του 2017.

Ιστοσελίδα (Γαλλικά) : http://voyager.legtux.org/
Λήψη: 32bit Live DVD - 64bit Live DVD

Δώσε αστέρια!

MO: 5 (ψήφοι: 1)

Σχόλια

Μια από της καλύτερες και πιο όμορφες διανομές που έχω δοκιμάσει!!!!

Και εγώ δηλώνω ενθουσιασμένος. Περιμένω τις εντυπώσεις σας.

"Αυτό όμως που κάνει δελεαστική τη συγκεκριμένη διανομή είναι το
πανέμορφο XFCE που μας προσφέρει, σε συνδυασμό με ένα φιλικό εργαλείο σε
περιβάλλον γραφικών μέσα απο το οποίο μπορούμε να ρυθμίσουμε το Conky.
Ουσιαστικά κάνοντας ένα δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας μπορούμε να
την αλλάξουμε σε μεγάλο βαθμό με τα έτοιμα .conkyrc που διαθέτει."

  Πως θα ανοίξουμε το εργαλείο;

παιδια ,ξεχωρα απο το conky,ειναι φανταστικο......εχω δοκιμασει διανομες και διανομες,πρωτη φορα βλεπω κατι τοσο ομορφο και χρηστικο.....επαθα πλακα....χωρια που εχει και κατι προγραμματα προεγκατεστημενα που ουτε τα ειχα ακουσει....θα μπει το βραδυ σαν βασικη διανομη.....Υ.Γ.καμμια φορα αναρωτιεμαι..οι προγραμματιστες των διαφορων μεγαλων διανομων,και των desktop-envipoment,δεν βλεπουν τι παπαδες φτιαχνουν οι τριτοι ''μικροι'''να παρουν καμμια ιδεα....εγω αν ημουν προγραμματιστης της canonika η xubuntu η xfce θα ελεγα ...κυττα ρε που μας εβαλε τα γιαλια ο γαλλος.........

vriareos]παιδια ,ξεχωρα απο το conky,ειναι φανταστικο......εχω δοκιμασει διανομες και διανομες,πρωτη φορα βλεπω κατι τοσο ομορφο και χρηστικο.....επαθα πλακα....χωρια που εχει και κατι προγραμματα προεγκατεστημενα που ουτε τα ειχα ακουσει....θα μπει το βραδυ σαν βασικη διανομη.....Υ.Γ.καμμια φορα αναρωτιεμαι..οι προγραμματιστες των διαφορων μεγαλων διανομων,και των desktop-envipoment,δεν βλεπουν τι παπαδες φτιαχνουν οι τριτοι ''μικροι'''να παρουν καμμια ιδεα....εγω αν ημουν προγραμματιστης της canonika η xubuntu η xfce θα ελεγα ...κυττα ρε που μας εβαλε τα γιαλια ο γαλλος.........

Τα είπες όλα.-

Ο Zenwalk είμαι περίεργος να δω τι θα πει.

"κάνοντας ένα δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας"

Foot in mouth     Δεν το πρόσεξα.     Laughing

Μην δίνεις, dsyrmalis, ιδέες στον zenwalk γιατί θα ξημερωθούμε να διαβάσουμε τα comment που θα γράψει :D...
Πέρα από την πλάκα, μια μονο ερώτηση έχω για αυτήν την διανομή πριν την δοκιμάσω: Μπορώ να εγκαταστήσω το GIMP 2.8 μέσω repositories?
Αν ναι, ξηλώνω ότι έχω αμέσως και την βάζω (τέλειο και Άγιο το KDE αλλά λίγο βαρύ για τα γούστα μου, μια αλλαγή θα μου κάνει καλό...).

Περασα τη συγκεκριμενη διανομη στο netbook μου και ειναι οτι ποιο ομορφο εχω βαλει μεχρι τωρα και θα παραμεινει.Μια βοηθεια αν ξερει καποιος φιλος.Ενω εχω βαλει καποιο θεμα απο το conky,οταν ανοιγω μετα τον υπολογιστη η κανω επανεκιννηση αυτο το θεμα δεν εμφανιζεται στην οθονη.Πρεπει να ενεργοποιησω κατι?

Απλα,ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ!Χρηστικοτατο,με την σταθεροτητα του ubuntu και την "αβασταχτη ελαφροτητα" του XFCE.O ποντικας ειναι κουκλος,κι ο γαλλος ΜΕΓΑΛΟΣ μαστορας.Την βλεπω την δουλεια για μονιμη διανομη...

το περασα χθες βραδυ και μονο καλες εντυπωσεις μου αφησε.
θα το δουλεψω αυτεσ τις μερες κ θα επανελθω.
 

κανένας που να έχει δοκιμάσει και bodhi linux (2.0 καλύτερα) για σύγκριση?

Έχω χρησιμοποιήσει το Bodhi Linux για πάνω από δύο μήνες και ειλικρινά είναι μιά από τις αγαπημένες μου διανομές...
Ο μόνος λόγος που το άλλαξα ήταν γιατί δεν μπορούσα να εγκαταστήσω το Gimp 2.8, άσε που μ'αρέσει πολύ το KDE και το Kubuntu φαίνεται να έχει λύσει ΠΟΛΛΑ προβλήματα με την νέα του έκδοση...
Όσο για την κατανάλωση πόρων, το laptop μου έχει να δουλέψει τόσο αθόρυβα απ'την ημέρα που το αγόρασα
(πολλές φορές νόμιζα πως ήταν κλειστό, ενώ δεν ήταν!)...
Αν και δεν έχω δοκιμάσει το Voyager Linux ακόμα, πρέπει να πω πως ήταν πολύ πιο ελαφρύ απ'τον Xubuntu (και πιο όμορφο, τολμώ να πω...).

Χαιρετω και παλι.Μετα απο 4 μερες περιπου που χρησιμοποιω τη συγκεκριμενη διανομη ειναι πραγματικα μοναδικκη.Την εχω βαλει στο netbook μου με τα παρακατω χαρακτηριστικα

CPU: 2x Intel Atom CPU N280 1.66GHz ‖ RAM 992 MiB ‖ Hewlett-Packard 3632 - Hewlett-Packard HP Mini 5101

Δεν ξερω αν ειναι χαμηλες οι δυνατοτητες του γιατι λειτουργει συνεχεια το ανεμιστηρακι και ζεσταινεται αρκετα ο υπολογιστης μου.Δεν ξερω αν πραγματικα η διανομη ειναι βαρια για το συγκεκριμενο netbook και θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω να την κανω πιο ελαφρια σβηνοντας καποια προγραμματα.

Παιδες,η διανομη ΣΠΕΡΝΕΙ!Την περασα σαν βασικη στο netbook μου (Acer Aspire One),και το μηχανακι πεταει...Την συνιστω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ για βασικο λειτουργικο,σε οποιοδηποτε μηχανημα.Αξιζει τα λεφτα του (τα ΠΟΙΑ???)!

Συμπληρωματικο:ΜΕΓΑΛΗ γατα ο Γαλλος!Μακαρι να βλεπουμε τετοιες διανομες συχνοτερα!

φαίνεται πολύ ωραία. Θα δουλέψει σε 512 mb ram;; Αν ναι την εγκαθηστώ τώρα σε partition!!!

bodhi vs voyager και η ταπεινή μου άποψη (απλός χρήστης)...bodhi στο laptop και στο σταθερο.....βάζω voyager στο σταθερό....πιο ολοκληρωμένη διανομή για desktop....την προτιμώ....λίγο πιο βαριά (λογικό),όμορφη και παραμετροποιήσημη πολυ.
για το laptop (σερφάρισμα και κανα παιδικό τα πιτσιρίκια) μάλλον θα κρατήσω το bodhi πανέμορφο και λίγο πιο "αεράτο" .

Ομορφή δουλειά έκαναν οι Γάλλοι,μπράβο.

Должен сказать, что у вас очень интересный материал. Прошу вашего разрешения опубликовать его на моем блоге.

monsto1981]Должен сказать, что у вас очень интересный материал. Прошу вашего разрешения опубликовать его на моем блоге.

"Πρέπει να πω ότι έχετε ένα πολύ ενδιαφέρον υλικό. Ζητώ την άδειά σας για να το δημοσιεύτει στο blog μου."

google μετάφραση .Smile

Παιδια μια μικρη βοηθεια.Εκανα αναβαθμιση το xfce στην 4.10 και μετα την αποσυνδεση μετακινηθηκε η πανω μπαρα με τα εικονιδια απο την δεξια πλευρα στην αριστερη.Πως μπορω να τα επαναφερω παλι στη δεξια πλευρα?

HAWK]

monsto1981]Должен сказать, что у вас очень интересный материал. Прошу вашего разрешения опубликовать его на моем блоге.

"Πρέπει να πω ότι έχετε ένα πολύ ενδιαφέρον υλικό. Ζητώ την άδειά σας για να το δημοσιεύτει στο blog μου."

google μετάφραση .Smile

Yes, you can :)

paoki72]Περασα τη συγκεκριμενη διανομη στο netbook μου και ειναι οτι ποιο ομορφο εχω βαλει μεχρι τωρα και θα παραμεινει.Μια βοηθεια αν ξερει καποιος φιλος.Ενω εχω βαλει καποιο θεμα απο το conky,οταν ανοιγω μετα τον υπολογιστη η κανω επανεκιννηση αυτο το θεμα δεν εμφανιζεται στην οθονη.Πρεπει να ενεργοποιησω κατι?

οντως!εχω την ιδια απορια!!!

ulver]

paoki72]Περασα τη συγκεκριμενη διανομη στο netbook μου και ειναι οτι ποιο ομορφο εχω βαλει μεχρι τωρα και θα παραμεινει.Μια βοηθεια αν ξερει καποιος φιλος.Ενω εχω βαλει καποιο θεμα απο το conky,οταν ανοιγω μετα τον υπολογιστη η κανω επανεκιννηση αυτο το θεμα δεν εμφανιζεται στην οθονη.Πρεπει να ενεργοποιησω κατι?

οντως!εχω την ιδια απορια!!!

settings manager->session and startup->και τικάρεις-ξετικάρεις ότι θες-δεν θες να εκκινεί με το σύστημα σου.....για τα conky απλά τικαρε  το conky που θέλεις...πχ conky 20.Smile

Πάμε στο Μενού-->Ρυθμίσεις-->Διαχειριστής Ρυθμίσεων-->Συνεδρία και Εκκίνιση-->Αυτόματη Εκκίνηση Εφαρμογής και τικάρουμε αυτό που θέλουμε.

καμιά λύση ρε παιδιά στο πρόβλημα οτι "ξεχνάει" τις ρυθμίσεις για αλλαγή γλώσσας?(keyboard layout plugin).....μου το κάνει και στο σταθερό και στο λαπιτόπι.

HAWK]καμιά λύση ρε παιδιά στο πρόβλημα οτι "ξεχνάει" τις ρυθμίσεις για αλλαγή γλώσσας?(keyboard layout plugin).....μου το κάνει και στο σταθερό και στο λαπιτόπι.

Δοκίμασε την παραδοσιακή λύση: http://www.linuxinsider.gr/forum/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82-window-managers-lxde-xfce-4-e17-fluxbox-openbox

ty dysirmalis Smile
και καμιά λύση όσον αφορα το suspend?.....μια δουλεύει μια όχι και θέλει reset Frown(στα 2 σταθερά pc που έχουν nvidia,στο laptop με intel όλα καλά)

Πολύ φοβάμαι πως είναι θέμα kernel. Ίσως να φτιάξει με κάποιο μελλοντικό upgrade.

dsyrmalis]Πολύ φοβάμαι πως είναι θέμα kernel. Ίσως να φτιάξει με κάποιο μελλοντικό upgrade.

στο ένα pc έχω 3.4.1-030401-generic και στο άλλο 3.2.0.25....ίδιο πρόβλημα και οι δύο....ξέχασα να τ'αναφέρω sorry. Frown

dsyrmalis]Πάμε στο Μενού-->Ρυθμίσεις-->Διαχειριστής Ρυθμίσεων-->Συνεδρία και Εκκίνιση-->Αυτόματη Εκκίνηση Εφαρμογής και τικάρουμε αυτό που θέλουμε.

τωρα που κανει αυτη η διανομή....     κάτι τετοια ήθελα...   εχει γινει εγατασταση και στον σταθερο και στο φορητο...

dsyrmalis]

HAWK]καμιά λύση ρε παιδιά στο πρόβλημα οτι "ξεχνάει" τις ρυθμίσεις για αλλαγή γλώσσας?.....μου το κάνει και στο σταθερό και στο λαπιτόπι.

Δοκίμασε την παραδοσιακή λύση: http://www.linuxinsider.gr/forum..

στο σχόλιο #2 αμα επεξεργατουμε  το /etc/default/keyboard    και ακολουθησουμε τις οδηγιες ( συτερολεπτων ) ολα ειναι τέλεια.... !!
δεν παιζεστε ... Surprised
συγχαρητηρια στο dsyrmalis και  στον gnu_labis
μου ελυσαν τα χερια .. ( φαναταζομαι και σε αλλους.. )

ρε παιδια βαζω να; δω βιντεο στο youtube  αλλα τα δειχνει μπλε..  καποτε επαιζα με με τισ ρυθμισεις γιατι μου το κανε και στην αναπαραγωγη βιντεο - ταινιων αλλλα  επαιζα με το κοντραστ  και το hue  καιολα οκ τωρα ομως δεν τα καταφερνω,,  ( nvidia) 64 bit

edit
στον φορητο 32 bit ati ολα οκ ...
ε τοτε τι παιζεται?

hellaspc1]ρε παιδια βαζω να; δω βιντεο στο youtubr  αλλα τα δειχνει μπλε..  καποτε εαιζα με με τισ ρυθμισεις γιατι μου το κανε και στην αναπαραγωγη βιντεο - ταινιων αλλλα  επαιζα με το κοντραστ  και το hue  καιολα οκ τωρα ομς δεν τα καταφερνω,,  ( nvidia)

δεξί κλικ στο βιντεάκι-->settings-->και απενεργοποίησε το Hardware acceleration (ξετικάρισέτο)....ο απλός τρόπος.

Μόλις απέκτησα μόνιμη διανομή για το pc!!!!!Cool
Λέτε να δουλέψει σε laptop με 512mb ram και shared κάρτα γραφικών..;Tongue out

τα πέρασα και εγώ αλλα αντιμετωπίζω ενα πρόβλημα,στην αρχή δούλευε σωστά η αυξομείωση του ήχου με τα πλήκτρα του λατοπ αλλα μετά απο μερικες ανανεώσεις λογισμικού δεν δουλεύει  και πρέπει να πηγαίνω με τον κέρσορα στο εικονίδιο του ήχου

τα πέρασα και εγώ αλλα αντιμετωπίζω ενα πρόβλημα,στην αρχή δούλευε σωστά η αυξομείωση του ήχου με τα πλήκτρα του λατοπ αλλα μετά απο μερικες ανανεώσεις λογισμικού δεν δουλεύει  και πρέπει να πηγαίνω με τον κέρσορα στο εικονίδιο του ήχου