Install Mandriva 2011.0 in Asus EEEPC 1101HA

dimitris.kr | Τετ, 04/18/2012 - 15:54 | 1' | 14

Εγκατεστησα προσφατα το Mandriva 2011.0 στον netbook μου. Έγιναν οι ενημερώσεις ( καινούργιος πυρήνας )και τώρα δεν μπορώ να μπώ. Επίσης δεν βρίσκω οδηγούς(drivers) για την κάρτα γραφικών μου ( GMA 500 ή Poulsbo). Καμιά βοήθεια ή πρόταση για να αλλάξω λειτουργικό σύστημα. Έχω προηγούμενη εμπειρία στο UBUNTU.

System specs: 1.33 GHz dual core
    160 GB HDD
     2 GB RAM
    Windows XP( dual boot with Mandriva 2011.0 )
   
 

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Οταν λες οτι δεν μπορεις να μπεις εννοεις οτι δεν μπορεις να μπεις στο γραφικο ή γενικα στο linux?

Στο grub παταω εκιινηση Mandriva One 2011.0, δείχνει το logo ( mandriva στο πανω μερος της οθόνης και αποο κατω τον κύκλο φόρτωσης) μετά ξαφνικά γίνεται μάυρη η οθόνη, πατάω enter και με βγάζει στην κονσόλα. Μεχρι τωρα ΟΚ. Μετα περιμένω και βγάζει διαφορα πραγματα οπως Start ( και καποια υπηρεσία )   συνέχεια τα ίδια. Σταματάει στην υπηρεσία vbox-additions και γίνεται μετα το ίδιο φορτώνει τα ίδια πράγματα και σταματαει στην υπηρεσία vbox-additions. Στο safe mode το περιβάλλον εργασίας βγαίνει πολλαπλό και πλάγια.

Θα σου πρώτηνα να βάλεις Ubuntel Linux !!! Το φτιάχνω εγώ & έχει GNOME 2 με lxde !!! Την ανεβάζω & σε 1 ώρα θα βάλω το λινκ ww.ubuntu-el.blogspot.com
 

Dimitris LinuxOS]Θα σου πρώτηνα να βάλεις Ubuntel Linux !!! Το φτιάχνω εγώ & έχει GNOME 2 με lxde !!! Την ανεβάζω & σε 1 ώρα θα βάλω το λινκ ww.ubuntu-el.blogspot.com
 

Το  ubuntel linux υποστηρίζει out-of-the-box το asus eeepc 1101ha? Εγώ άλλαξα σε mandriva απο ubuntu επειδή το ubuntu κόλλαγε πολύ και δεν άνοιγε ο διαχειριστής αρχείων. 

Dimitris LinuxOS]Λογικά ναι!Αν όχι ψάξε το driver στην Google

 driver για ποιο πραγμα? αν εννοεις για την κάρτα γραφικών αυτό δεν είναι πρόβλημα. Δεν είναι γρήγορο το frames/sec , και η cpu ειναι στο 100%.

slackware]δοκιμασε και βγαλε το vbox και μετα reboot

χθες εγκατεστησα το mandriva και δεν εβαλα τίποτα. μπορει να μπήκε απο τις ενημερώσεις. Και να το είχα βάλει δεν ξέρω κανένα τρόπο να το βγάλω. Απο safe mode δεν γινεται (εχω εξηγήσει πιο πάνω) και σε κανονική έκδοση δεν μπορω να μπω.

Εχεις επιλεξει μηπως αυτοματο login? Αν ναι μπορει αυτος να ειναι ο λογος που κολλαει εκει. Το ειχα παθει και εγω με το αυτοματο login, αλλα μολις το απενεργοποιησα ολα δουλεψαν φυσιολογικα.

tek640]Εχεις επιλεξει μηπως αυτοματο login? Αν ναι μπορει αυτος να ειναι ο λογος που κολλαει εκει. Το ειχα παθει και εγω με το αυτοματο login, αλλα μολις το απενεργοποιησα ολα δουλεψαν φυσιολογικα.

Οχι δεν το εχω ενεργοποιησει. Οταν δούλευε το συστημα, εβαζα το κωδικό και μετά έμπαινα, 

bat12]Με  ctrl+alt+F2 σε βγάζει σε κονσόλα;

Το θέμα ειναι οτι δεν μπορω να μπω στο γραφικό περιβάλλον, ακόμη και στο login screen που βάζω το κωδικό. 

ομορφα,
κανε login με κονσολα και μετα δωσε startx και πες μας τι error σου βγαζει

slackware]ομορφα,
κανε login με κονσολα και μετα δωσε startx και πες μας τι error σου βγαζει

Το θεμα ειναι πως δεν μπορω να κάνω τίποτα. Ουτε στο περιβάλλον εισόδου στο λογαριασμό δεν μπορω να μπω.