Αναβαθμίσεις για το Linux Mint Debian Edition - Τέλος στην υποστήριξη του Gnome 2

dsyrmalis | Τρί, 03/27/2012 - 12:45 | 2' | 8


Ο δημιουργός του Linux Mint, Clement Lefebre, ανακοίνωσε το πακέτο αναβάθμισης 4 για το Linux Mint Debian Edition. Οι αλλαγές αυτές προετοιμάζονται και βρίσκονται στο στάδιο των δοκιμών αυτή τη στιγμή και περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Linux πυρήνας 3.2
  • Mate 1.2 (Με το μενού του Linux Mint)
  • Cinnamon 1.4
  • KDE 4.7.4
  • Gnome Shell 3.2.2
  • Xfce 4.8

Παράλληλα ο Lefebre ανακοίνωσε πως σταματά η υποστήριξη για το Gnome 2 αμέσως μετά τις αναβαθμίσεις. Ο λόγος είναι η είσοδος των πακέτων του Gnome 3 στο Testing δέντρο του Debian και τα conflicts που θα δημιουργούνταν.
Παρόλα αυτά, υπάρχει μια λύση για όσους επιθυμούν να παγώσουν το σύστημα τους και να μην περάσουν τα αναβαθμισμένα πακέτα, παραμένοντας με το Gnome 2. Θα πρέπει να προσθέσουν στο σύστημα τους τα παρακάτω αποθετήρια τα οποία θα συντηρούνται για λίγο καιρό ακόμα. Eίναι όμως θέμα χρόνου να σταματήσει η υποστήριξη τους.

deb http://packages.linuxmint.com/ debian main upstream import

deb-src http://packages.linuxmint.com/ debian main upstream import

deb http://debian.linuxmint.com/gnome2-frozen testing main contrib non-free

deb http://debian.linuxmint.com/gnome2-frozen/security testing/updates main contrib non-free

deb http://debian.linuxmint.com/gnome2-frozen/multimedia testing main non-free


 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Ένα από τα πράγματα που μου άρεσαν εμένα στο λίνουξ ήταν το γεγονός ότι το γραφικό περιβάλλον δεν πήγαινε παρέα με το σύστημα. Και ότι το σύστημα που ήθελες να έχεις το διάλεγες (διανομή και έκδοση).

Τώρα το γραφικό δεν μπορείς να το διαλέξεις πια, γιατί κάποιοι αποφάσισαν ότι πρέπει ντε και καλά να έχεις gnome 3 ( με την Άρτα και τα Γιάννενα πάνω του), και όχι gnome 2 ( γιατί έτσι γουστάρουν και σταματάνε την υποστήριξη), το δε σύστημα δεν μπορείς να το διαλέξεις ούτε αυτό, γιατί κάθε έξι μήνες θα σου πούν να κάνεις αναβάθμιση, και κάθε ενάμιση χρόνο η έκδοση που έχεις δεν θα υποστηρίζεται, και κάτσε εσύ μετά και φόρμαρε, και ας σου αρέσει αυτό που έχεις, γιατί πως να το κάνουμε εμείς κάθε έξι μήνες βγάζουμε καινούργια έκδοση, στο πιο παρδαλό από την προηγούμενη..

 

Και γιατί ρε Clem έχω φορμάρει εγώ Mint Debian;; Για να παίρνεις από τα testing αποθετήρια;; Υποτίθεται ότι η συγκεκριμένη έκδοση φτιάχτηκε για εκείνους που θέλουν κάτι πιο μόνιμο στον υπολογιστή τους, για να γλυτώσουν το "κάθε  έξι μήνες φορμάρισμα " ( να σας βάλω και τα ποστ στο φόρουμ του Μιντ που το λέγαμε αυτό;;;), ναι ... και κόφτε και τον λαιμό σας να υποστηρίζετε και τις πιο "παλαιές" εκδοχές του κάθε γραφικού περιβάλλοντος.. γιατί θέλω να διαλέγω εγώ και όχι εσείς..

Αυτά...

Ε, εντάξει έχουμε επιλογές ακόμα. Πολλοί άλλαξαν διανομή και ασχολούνται με αυτές που σέβονται τον χρήστη ή άλλαξαν γραφικό περιβάλλον και πήγαν προς kde, xfce, κλπ.

Debian stable μου φαίνεται τελικά και να μας αφήσουν στην ησυχία μας με τα ubuntοειδή τους.. 

Ε καιρος ηταν να αλλαξεις "στρατοπεδο" - δεν πρασινησες τοσα χρονια εκει ?  :D

Μπαααα. βαριέμαι να φορμάρω.. Εγώ θέλω να δουλεύει το μηχάνημα έτσι όπως το θέλω εγώ και τίποτα άλλο..Οι νεωτερισμοί για τους νεωτερισμούς και τα λειτουργικά καρνάβαλος, όπου χάνει ο σκύλος τον αφέντη του και το παιδί την μάνα μου, χαλάνε το κάρμα... 

marlene]Μπαααα. βαριέμαι να φορμάρω.. Εγώ θέλω να δουλεύει το μηχάνημα έτσι όπως το θέλω εγώ και τίποτα άλλο..Οι νεωτερισμοί για τους νεωτερισμούς και τα λειτουργικά καρνάβαλος, όπου χάνει ο σκύλος τον αφέντη του και το παιδί την μάνα μου, χαλάνε το κάρμα... 

Οπότε όπως λες και παραπάνω η λύση για σένα είναι Debian. Κι αν βαρεθείς περνάς σε testing.

marlene]Debian stable μου φαίνεται τελικά και να μας αφήσουν στην ησυχία μας με τα ubuntοειδή τους.. 

Απο τις λιγες διανομες που η σταθερη εκδοση σου δινει 2 χρονια μεχρι την επομενη εκδοση και ενα χρονο ακομα υποστηριξη για να προσαρμοστεις στις αλλαγες!

Τωρα με τα γραφικα περιβαλλοντα βαρεθηκα να ασχολουμαι εδω και καιρο.Πλεον χρησιμοποιω μονο σκετους window managers (κυριως τον awesome) και  δεν καθομαι να περιμενω ποιος θα κανει την επομενη μεγαλη αλλαγη ;P