Arch linux remastering;;;

Linuxlalala | Τετ, 04/18/2012 - 08:56 | 2' | 3

Γειά σας! Όπως ξέρετε, αναπτύσσω μία διανομή που βασίζεται στο openSUSE, το GreekOS. Όμως, επειδή το εργαλείο suse studio δεν με ευχαριστεί πια γιατί δεν προσφέρει τον πλήρη έλεγχο, αποφάσισα να αλλάξω διανομή-βάση. Μετά από λίγο ψάξιμο, κατέληξα στο Arch linux, επειδή σου δίνει τον πλήρη έλεγχο στα πακέτα που εγκαθιστάς καθώς και στα αρχεία ρυθμίσεων. Επίσης με εντυπωσίασε η απλότητά του, αλλά και η πληρότητά του σε τεκμηρίωση (Έχει το καλύτερο και πιο πλήρες wiki που είδα ποε σε διανομή :) ). Έστησα ένα virtual machine και έβαλα τα πακέτα που ήθελα, όμως δεν ξέρω πως να κάνω το remaster και να φτιάξω το iso.
Οι πληροφορίες που βρήκα στο internet είναι απαρχαιωμένες και δεν δουλεύουν με την πιο "καινούρια" έκδοση του dvd iso του arch. (Το καινούριο το βάζω σε εισαγωγικά γιατί το arch είναι rolling release διανομή και μόνο η δομή του live cd αλλάζει καμιά φορά για λόγους πρακτικότητας). Αν κανείς το έχει επειχηρήσει, τότε θα ήθελα να μου πείτε τί διαδικασία χρειάζεται για να κάνω remastering.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Γενικά το larch προτείνεται και συζητείται περισσότερο στο φόρουμ του Arch. Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Να ξέρεις πάντως, ότι θες σχετικά με το Arch υπάρχει στο φοβερό wiki του ή έχει συζητηθεί/συζητείται στο φόρουμ του.