Τα έσοδα της Red Hat ξεπέρασαν το ένα δις

dsyrmalis | Παρ, 03/30/2012 - 22:30 | 2' | 2

Η παρουσίαση τέτοιου είδους ειδήσεων δεν έχουν σαν νόημα το να πλέξουμε το εγκώμιο της μια ή της άλλης εταιρείας, αλλά να δούμε με αποδείξεις πως το μοντέλο του ανοικτού κώδικα είναι ρεαλιστικό, βιώσιμο και μπορεί να αποφέρει μεγάλα κέρδη σε μια εταιρεία.
Η εταιρεία Red Hat λοιπόν είχε αυξημένο κύκλο εργασιών σε σχέση με αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Συνολικά τα έσοδα της έφθασαν τα 1,13 δις δολάρια! Πρόκειται για την πρώτη εταιρεία που ασχολείται αποκλειστικά με το Linux και επιτυγχάνει τόσο μεγάλη κερδοφορία.
Η εταιρεία είχε "ένα δισεκκατομύριο λόγους," όπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσε, για να ευχαριστήσει την κοινότητα κάνοντας δωρεά το ποσό των 100.000 δολαρίων. Παράλληλα παρουσιάστηκαν στοιχεία για τη θέση της Red Hat στην αγορά αλλά και τη γενικότερη συνεισφορά της στο Linux.

Tags
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

"Πρόκειται για την πρώτη εταιρεία που ασχολείται αποκλειστικά με το Linux..."

όχι μόνο Linux :-)

(Middleware, Virtualization, Storage, Cloud)

Χαιρετισμούς!

Εννοείται πως ασχολείται με αυτά. Απλά τρέχουν σε RHEL. Για τη ακρίβεια  τα πιο πολλά έσοδα δεν πρέπει να τα έχει απο την πώληση λογισμικού, αλλά απο το support σε στυλ ολοκληρωμένων λύσεων-πακέτων, συν κάποια άλλα κέρδη απο έξτρα δυνατότητες. (αποθηκευτικού χώρου σε συστήματα αρχείων κλπ.)
Με εμπορικό RHEL έχω πάντως να ασχοληθώ σοβαρά απο το 2006 περίπου.