Internet Banking με Εθνική (δεν γίνονται συναλλαγές)

diamond_gr | Δευ, 03/26/2012 - 10:38 | 2' | 10

Γεια σας,

εδω και καιρό έχω περάσει σε ένα καθηγητή μου το Ubuntu (εγώ έχω περάσει σε άλλη διανομή πλέον). Είναι ευχαρηστημένος.

Αυτό αντιμετωπίζει είναι στο Internet Banking με την Εθνική τράπεζα. Δεν μπορεί να κάνει συναλλαγές κλπ.
Αυτό το αντιμετωπίζει με τον Firefox.
Του είπα να δοκιμάσει με άλλο Browser. Έβαλε το Chromium αλλά πάλι δεν μπορεί να κάνει κάποια συναλλαγή.
Δοκίμασε και από windows της γυναίκας του με Firefox και πάλι δεν μπήκε.

Του είχα πει κάποια στιγμή να σβήσει τον Firefox (τον κατάλογο) μπας και έχει κάποιο πρόσθετο που μπλοκάρει αλλά πάλι δεν μπήκε.

Ρώτησε στην Τράπεζα και του απαντήσανε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και μάλλον ειναι κάποιο πρόσθετο που έχει στο Firefox.

Ξέρει κανεις μήπως τι μπορεί να κάνει;

Δώσε αστέρια!

MO: 3.5 (ψήφοι: 2)

Σχόλια

Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποια λύση. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι μετά το firefox 3 το e-banking της εθνικής δεν μου δούλεψε ποτέ, από καμία διανομή, κανένα λειτουργικό. Το ίδιο ισχύει για chrome/chromium. Μόνο πό το browser του SeaMonkey μπορώ να δουλέψω. Η πολιτική της Ε.Τ. είναι απαράδεκτη και οι υπάλληλοί τους συνήθως απαντάν με αστειότητες στις ερωτήσεις για το browser. Σε εμένα είχαν απαντήσει ότι δε δεσμεύονται για μεγαλύτερες εκδόσεις του firefox. H αλήθεια είναι ότι ούτε και ο ms explorer δούλευε για αρκετό καιρό, αν θυμάμαι μετά την έκδοση 7 .

Nομίζω ότι υποστηρίζουν μόνο Internet Explorer.

Όσες φορές και να προσπάθησα με Firefox, ποτέ δεν δούλεψε...

Με firefox το e-banking της εθνικης δεν δουλευει οτι και να δοκιμασα, σε οποιοδηποτε λειτουργικο. Με chromium δουλευει αλλα τρωει κολλημα την πρωτη φορα που μπαινεις. Αμα κανεις refresh την σελιδα 1-2 φορες ξεκολλαει και κανει κανονικα ολες τις συναλλαγες. Δοκιμαστε το και πειτε.

Το refresh το κανετε αφου πρωτα επιλεξετε των τυπο της συναλλαγης που θελετε.

Είναι αποκλειστικά θέμα της Εθνικής Τράπεζας. Δεν ανανεώνει τις υπηρεσίες των server που έχει ωστε να είναι συμβατοί με τους πιό πρόσφατους browser. Ουτε ο internet explorer 9 υποστηρίζεται, εκτός αν κάποιος ενεργοποιήσει την προβολή συμβατότητας αυτού( οι άλλοι browser γιατί δεν έχουν τέτοια επιλογή άραγε?). 

Δεν θα έκανα ποτέ συναλλαγή ebanking με Internet Explorer και ειδικά με παλαιά έκδοση. Δεν το ήξερα αυτό. Οπότε μακριά απο Εθνική όσο έχει αυτή τη συμπεριφορά.

Η εθνικλη τράπεζα έχει έναν πίνακα με βοήθεια στα δεξιά και για χρήστες firefox αναφέρει ξεκάθαρα οτι υποστηρίζει ΜΟΝΟ τον firefox 3,6 σε όποιο λειτουργικό και να είσαι. Για τους χρήστες των win βέβαια έχει τον internet explorer που με προβολή συμβατότητας δουλευει μια χαρά. Δεν μπορείς να κάνει κάτι φιλε και εγώ στο fedora έχω εγκαταστήσει χώρια τον 3,6 αλλιως δεν θα μπορούσα. Αλλά μην βάλεις ίδια γλώσσα μπερδεύετε. Πχ το κανονικό 11,0 ειναι ελληνικό και το 3,6 αγγλικό. Το έβαλα στο /opt/firefox3.6 και το τρέχω στο τερματικό. cd /opt/ffirefox3.6 enter και μετα ./firefox Ειναι απλό

Ίσως η καλύτερη λύση να είναι μια portable έκδοση του Firefox 3.6 ώστε να μην επηρρεάζονται οι άλλες εκδόσεις. Το πρόβλημα είναι πως στον 3.6 μόλις σταμάτησε η υποστήριξη σε αναβαθμίσεις ασφαλείας κλπ.

 οι τραπεζες ειναι υποχρεωμενες να αναβαθμίζουν τους φυλλομετρητές τους σε νεες εκδόσεις για συμβατότητα με ΛΣυστήματα.  Αν θελουν να κρατήσουν το πελατολόγιο τους. Καθως  και να δειχονουν  σεβασμό στον πελατη. Αν τον γράφουν, απλά αλλάζεις τραπεζα.  Εμενα καποια στιγμη δεν μπορουσε να κανει  login. ( Πειραιως ) τους πηρα τηλεφωνο και αφου το ελεξαν ( περιπτωση phising  ή επίθεσης στην σελιδα)  μου ειπαν να στειλω   στιγμίοτυπο οθονης με  ηλ. ταχυδομειο. Και μετα απο κανα μισάωρο  με πηραν τηλεφωνο  και τελικα αποδειχθηκε οτι καπιοια banner  δεξια δεν μου τα εμφανιζε ο φυλλομετρητήςε μου.  πολύ εξυπηρετικοι. Αλλαξα φυλλομετρητη και ολα οκ.  Και  αναβάθμιση  και  επανεκκινηση  κλπ.Τραπεζα απο τράπεζα διαφέρει...

    Η  μόνη  ασφαλής  Τράπεζα  για  να  είμαστε  σίγουροι  για  τις  καταθέσεις  μας  είναι  η  LINUX BANK  !  !  !