σύνδεση λάπτοπ με Debian Squeeze με τηλεόραση

eliadk | Τρί, 02/28/2012 - 13:53 | 1' | 4

Καλημέρα!

Έχω ένα λάπτοπ Compaq Evo n1020v τα χαρακτηριστικά του οποίου μπορείτε να δείτε εδω:

http://en.wikipedia.org/wiki/Compaq_Evo_N1020v

Το θέμα είναι οτι του έχω εγκαταστήσει Debian Squeeze και θέλω να το συνδέω με την τηλεόραση...

το λάπτοπ έχει υποδοχή S-Video mini-Din connector

Σκέφτομαι να το συνδέσω με ένα scart adaptor.

Είναι εφικτή η σύνδεση; Θα λειτουργήσει; Τι πρέπει να κάνω στο Debian έτσι ώστε να δεί την τηλεόραση σα δεύτερη οθόνη;

Οποιαδήποτε βοήθεια μου είναι υπόχρεη!

Ευχαριστώ πολύ!!!

Κώστας

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

καταρχην για να βγαλεις το σημα θα πρπει να πατησεις  συνδυασμο πληκτρων  π.χ. Fn + F5     θα δεις πανω στα Φ το  εικονιδιο για την εξοδο τη εικόνας.  θα ανοιξεις την  τηλεςοραση  και μετα θα δώσεις την εντολη του εξοδου σηματος. Για να παρακολουθεις τις αλλαγες στην οθονη της τηλεόρασης.  Επειση το εκνα με SCART  απο s-vidreo  σε scart . Νομιζω ηταν σκαρτ με την αλλη ακρη σε s-video,    πειδη ητηλεοραση σου θα ειναι παλια ( εμενα crt  21"   με βαθυ το πισω μερος,  με απογοητευσε. εβγαλε μεν το σημα, αλλα τα εικονισδια κα γενικα οι γραμματοσειρές  ηταν θαμπες. δυσκολευόμουν στην αναγνωση   κια λεω π.χ. για το εικονιδιο π.χ ο υπολογιστης μου ή  οτι ααλο υπήρχε στην επιφανεια ερασίας.  το προβλημα ητανστην τηλεοραση. γιαιτ εβγαλα απο τον ιδιο υππολογιστη την εικονα μεσω vga  σε καινουργια LED tv   me vga   εισοδο ( pc in)     και τα σπαει,  ( η οθονη του λαπτοπ  ειναι σπασμενη και δουλευω ως οθονη την τηλεόραση.  αυτα για αρχη./)  

Α είναι τόσο εύκολο ε; Δε χρειάζεται τίποτε drivers και τέτοια;

Ευχαριστώ πολύ! θα πάω να πάρω τα απαραίτητα και θα ξαναγράψω να σας πω εντυπώσεις...

απλα αν η τηλεοραση ειναι παλια δεν θα  μεινιεις ευχαριστρημενος απο την ποιοτητα εικονας.   γυρω στα 10 Ε κανει το καλωδιο.  εγω που το εκνα απογοητευτηκα.απο την παλια τηλεοραση. θα εχεις ανοιχτην τηλεοραση κια μετά θα αναψεις τον υπολογιστη αφου εχεις συνδεση τα καλωδια..'drivers  δεν θελει θα την αναγνωρισει μονο του.  απλα ισως εχει διαοφρα στην αναλυση, π.χ. αν η τηλεοραση βγαζει λεμε λογω παλαιοτητας 640*480  ( δεν ξερω τις  αναλυσεις των τηλεορασεων των οικιακων)   και δνε μπορει η καρτα γρασφικων σου να την επεξεργαστεί δεν θα εχεις  το αναμενομενο  αποτελεσμα γραφικων.. μην πας και σκασεις λεφτα πολλα αδικα. ενα καλωδιακι για αρχη ειναι οτι πρεπει..

Όχι δε θα σκάσω καμιά περιουσία , ακριβώς έτσι θυμάμαι οτι γινόταν οπότε θα πάω να πάρω τα καλώδια και το scart και βλέπουμε...

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια σου hellaspc11!!! :)