SUSE NETBOOK

georges | Παρ, 02/24/2012 - 10:05 | 1' | 12

Καλημέρα σε όλους. Μήπως κάποιος φίλος μπορεί να μου προτείνει διανομή Opensuse για Netbook και να μου στείλει το link για να το κάνω download ? Το netbook εχει 2G Ram και χρονίζεται στα 1,6.
Ευχαριστώ εκ των προτέρω

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Κάνε download από εδώ:
http://software.opensuse.org/developer/el
Δοκίμασε είτε kde είτε gnome και δες πιο από τα 2 ταιριάζει στο σύστημά σου.
Για το πως θα μετατρέψεις το iso σε usb bootable δες εδώ:
Δημιουργία
Live και bootable USB

Στο ίδιο site θα δεις και αυτό:

ΟΔΗΓΟΙ
ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Θα βρείς πληθώρα από οδηγούς για τα πρώτα βήματα

Φίλε Tomcat σε ευχαριστώ πολύ , ομολογώ η απόκριση ήταν άμεση.

Θέλεις οπωσδήποτε opensuse; Η γνώμη μου είναι πως αποτελεί μάλλον βαριά επιλογή για netbook. Θα σε ενδιέφερε κάτι πιο ελαφρύ που θα είχε μικρότερη κατανάλωση ενέργειας (άρα αύξηση της ούτως ή άλλως περιορισμένης αυτονομίας ενός netbook) και θα έκανε ταχύτερο το netbook;

@dionfon μην μπερδεύεσαι. Ο φίλος είπε έχει 2G μνήμη. Όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας, έχει αποδειχτεί ότι παίζει ρόλο ο πυρήνας και όχι η διανομή. Στο openSUSE θα βρει τον 3.2 στο Tumbleweed ή τον 3.1.Χ στην 12.1 που έχουν και οι περισσότερες διανομές.

Εγώ χρησιμοποιώ μόνο openSUSE με Gnome shell.
Σου προτείνω είτε KDE με το netbook plasma είτε το Gnome 3 στο οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα extensions και να το κάνεις στα μέτρα σου.

Φίλε diamond.gr εχω βάλει μια Katya 11 και την στρώνω. Όντως το opensuse ήταν βαρύ. Βαριά επίσης μου βγήκε και το Mint 12 και το Ubuntu 11.10 κλπ. Έφαγα όλη την νύχτα και τελικά κατέληξα στο Katya 11. Mέχρι στιγμής μου πάει καλά. Άν υπάρχει κάποια καλύτερη διανομή θα ήθελα να μου την προτείνετε.
Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Το forum μας είναι όντως πολύ χρήσιμο και όλοι οι φίλοι συμβάλουν πολύ εποικοδομητικά. 

Κοίτα, το Katya 11 στηρίζεται στην παλιά μηχανή του Gnome και είναι πολύ πιο καθυστέρηση σε σχέση με την νέα.

Προτίμησε την openSUSE με Gnome 3. Σε netbook με 1GB μνήμη και πάει σφαίρα.
Στο σταθερό πάει ακόμα πιο γρήγορα.

Την δοκίμασα και ήταν αρκετά αργή , από ότι όμως μου λες -ότι σε 1G NETBOOK-πάει σφαίρα , μάλλον εγώ δεν θα έκανα κατι - κάπου - σωστά .
 

Είχα δοκιμάσει παλαιότερα το opensuse και το είχα βρει βαρύ, ίσως λόγω του τεράστιου αριθμού πακέτων που περιλαμβάνει στο dvd. Προσωπικά αποφεύγω τις διανομές που προσφέρονται σε dvd, έχουν ένα μεγάλο όγκο προγραμμάτων από τα οποία χρησιμοποιούσα μόνο το 10%, τα υπόλοιπα απλώς έπιαναν χώρο και έκαναν το μενού πιο περίπλοκο. Προτιμώ ελαφριές διανομές, στις οποίες προσθέτω αργότερα ό,τι θέλω, καθώς και ελαφριά γραφικά περιβάλλοντα. Ωραία και όμορφα τα οπτικά καλούδια του KDE αλλά ελάχιστη χρηστική αξία έχουν. Είμαι πιο πρακτικός και προτιμώ να απελευθερώνω τον επεξεργαστή από κατανάλωση πόρων (και συνεπώς ενέργειας) απλώς για το γραφικό περιβάλλον. Φυσικά οι προτιμήσεις του καθενός είναι υποκειμενικό θέμα.
Λοιπόν, για netbook εγώ θα απεύφεγα το KDE. Το Gnome καλό και χρηστικό είναι και βρίσκεται κάπου στη μέση μεταξύ εμφάνισης και βάρους. Το XFCE είναι ελαφρύ, χρηστικό και προσφέρει τις βασικές επιλογές οπτικής παραμετροποίησης. Το Fluxbox είναι σπαρτιατικό, απόλυτα ελαφρύ και μόνο μερικές βασικές ρυθμίσεις. Η δική μου συμβουλή, βάσει του netbook σου, είναι: αν σε ενδιαφέρει η εμφάνιση επέλεξε gnome, αν δεν σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα το οπτικό περιβάλλον διάλεξε XFCE και αν είσαι οπαδός των βέλτιστων επιδόσεων και αδιαφορείς εντελώς για το οπτικό περιβάλλον διάλεξε fluxbox ή openbox (στο desktop έχω XFCE και στο netbook μου openbox - έχω ανεβάσει εικόνα δεξιά, στη στήλη desktops). 
Θα έριχνα πάντως μια ματιά στο xubuntu στη θέση σου. Είναι ελαφρύ, συντηρείται από τη κοινότητα των χρηστών, με τεράστιο όγκο αποθετηρίων και user friendly.

Φίλε DIONFON έχω δοκιμάσει περίπου 8 διανομές από εχθές το βράδυ. Τελικά κατέληξα σε ΟPENSUSE 12.1 GNOME. Είχα ένα μικρό προβληματάκι στην αρχή με κολλήματα , αλλά πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Ο λόγος που το ξενύχτησα το θέμα είναι ότι Κυριακή και Καθαρή Δευτέρα θέλω να το δείξω σε κάτι συναδέλφους-λογιστές για να καταλάβουν τι εστι Linux και βέβαια τι εστί βοήθεια από το forum  για το Linux.

Σε ευχαριστώ για την βοήθειά σου.