Η Canonical σταματά τη χρηματοδότηση του Kubuntu

dsyrmalis | Τετ, 02/08/2012 - 12:50 | 1' | 6

O developer της Canonical Jonathan Riddell, ανακοίνωσε πως η εταιρεία θα σταματήσει να χρηματοδοτεί την ανάπτυξη της διανομής Kubuntu απο την έκδοση 12.04. Το Kubuntu θα έχει την ίδια αντιμετώπιση που έχουν τα Xubuntu, Edubuntu και Lubuntu και θα αποτελεί μια καθαρά κοινοτική διανομή.
Η απόφαση αυτή πάρθηκε λόγω της εμπορικής αποτυχίας του Kubuntu τα τελευταία επτά χρόνια. Προφανώς η Canonical θα συγκεντρώσει όλες τις δυνάμεις τις στο Unity το οποίο μέχρι τώρα έχει αποτύχει να ικανοποιήσει όλους τους χρήστες της διανομής. Φυσικά τα παραπάνω νέα δημιουργούν και ανασφάλεια για την επιβίωση της διανομής Kubuntu.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Eλα μωρε ανασφαλεια! Το χubuntu κ το lubuntu ειναι μια χαρα κ ας ειναι κας ειναι κοινοτικά.Γιατι οχι κ αυτό; Aσε που υπαρχει κ το kde mint που ανυπομονεί να παρει τους δυσαρεστημένους του kubuntu

Έχω την εντύπωση πως το Kubuntu υπήρχε απλώς για να υπάρχει για την Canonical. Ίσως να είναι καλύτερα έτσι. Ειδικά αν ξεφύγουν απο τη σχεδιαστική γραμμή και βάλουν τα δικά τους στοιχεία.
Το θέμα είναι αν υπάρχει αρκετή δυναμική στην κοινότητα του Kubuntu αφού ο Jonathan Riddell ήταν μόνιμος developer και επι πληρωμή.

dlinux]Eλα μωρε ανασφαλεια! Το χubuntu κ το lubuntu ειναι μια χαρα κ ας ειναι κας ειναι κοινοτικά.Γιατι οχι κ αυτό; Aσε που υπαρχει κ το kde mint που ανυπομονεί να παρει τους δυσαρεστημένους του kubuntu

μα και το kde mint βασιζεται πανω στο kubuntu

αμα δεν παει καλα το kubuntu θα εχει αντικτυπο και στο mint!!!

       ήρθε  η  ώρα νομίζω ,  ένας  ΓΙΓΑΝΤΑΣ  να εμφανιστεί  &  να  σηκώσει  πάνω  στις  πλάτες  του  ,  ως άλλος  ΑΤΛΑΝΤΑΣ  ,  ολόκληρο  το  KUBUNTU  μόνος  του  !  !  !  !  !  !  !  !  !  

Συμφωνώ με τον Διονύση. Νομίζω ότι αυτή η κίνηση ήταν εδώ και καιρό αναμενόμενη, Το είχα γράψει σε ένα editorial πριν 2-3 τεύχη: Η Canonical αποφάσισε να μετατρέψει το Ubuntu σε brand, αναπτύσσοντας ένα διακριτό περιβάλλον εργασίας που δεν θα μοιάζει με τα άλλα Linux και θα είναι ενιαίο σε όλες τις συσκευές. Οπότε δεν έχει νόημα να στηρίζει άλλο το KDE, το XFCE κλπ.

Δεν με πειράζει η απόφαση. Στο KDE υπάρχουν πολλοί και πολύ καλοί developers όπως υπήρχαν και πριν την Canonical, τη Nokia κλπ κλπ.