LiveUSB Install - Δημιουργήστε εύκολα ένα live USB με τη διανομή που θέλετε.

vagrale13 | Δευ, 01/30/2012 - 10:12 | 3' | 11

Η εφαρμογή LiveUSB Install, όπως θα καταλάβατε από την ονομασία της, έχει δημιουργηθεί με σκοπό να βοηθήσει στη δημιουργία ενός live USB με τη διανομή που θέλετε.



Πέρα, όμως, από αυτό, παρέχει και πολλές επιπλέον επιλογές. Κάποιες από τις επιλογές της τελευταίας έκδοσης 2.3.2 που δοκιμάσαμε και σας παρουσιάζουμε, είναι να έχετε το αρχείο ISO και να το επιλέξετε. Μπορείτε ακόμη να δημιουργήσετε ένα live USB από κάποιο υπάρχον live CD που έχετε ή ακόμη επιλέξτε να κατεβάσετε το αρχείο της έκδοσης από τη διανομή που θέλετε. Για την τελευταία επιλογή θα πρέπει να έχετε σύνδεση στο ∆ιαδίκτυο.
Μπορείτε να επιλέξετε μία απ’ όλες τις γνωστές και μη διανομές. Αυτή τη στιγμή στη λίστα υπάρχουν 122 διαφορετικές διανομές με 557 εκδόσεις, πολύ καλός αριθμός για να μπορέσει να καλύψει και τους πιο απαιτητικούς χρήστες. Αν πατήσετε στις πληροφορίες από την έκδοση που θα επιλέξετε, θα σας εμφανίσει διάφορες πληροφορίες της διανομής μαζί με μία μικρή εικόνα.
Μπορεί να διαχειριστεί στικάκια μεγαλύτερα από 32GΒ. Επίσης, διαθέτει και κάποιες επιπλέον επιλογές πέρα από τη δημιουργία ενός live USB, όπως η δημιουργία ενός προσαρμοσμένου syslinux config, η εγγραφή αρχείου IMG κ.ά.
Λίγο δύσχρηστο σε κάποιους μπορεί να φανεί το ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής διαστάσεων στο παράθυρο της εφαρμογής. Πάντως, όσοι δοκιμάσουν την εφαρμογή, θα ικανοποιηθούν από αυτή.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

     Σαν το MultiSystemUsb  πάντως ΔΕΝ φαίνεται να είναι. Μπορεί να υποστηρίξει  πολλαπλές διανομές στο ίδιο στικάκι ?  Το προσπάθησα με το Ubuntu αλλά ΔΕΝ μου βγήκε. Ούτε καν κατάφερα να περάσω έστω & μία διανομή  απο το  Iso της , που είχα αποθηκευμένο στο /home ....    Μόνο με  IMG  δουλεύει τελικά ?? Απογοητεύτικο.

zenwalk05]     Σαν το MultiSystemUsb  πάντως ΔΕΝ φαίνεται να είναι. Μπορεί να υποστηρίξει  πολλαπλές διανομές στο ίδιο στικάκι ?  Το προσπάθησα με το Ubuntu αλλά ΔΕΝ μου βγήκε. Ούτε καν κατάφερα να περάσω έστω & μία διανομή  απο το  Iso της , που είχα αποθηκευμένο στο /home ....    Μόνο με  IMG  δουλεύει τελικά ?? Απογοητεύτικο.

Πολλες διανομες, οχι δεν νομιζω. Τωρα για το προβλημα που ειχες με μια διανομη, με το iso, δεν νομιζω να ειναι γενικο το προβλημα, γιατι σε δοκιμες που εκανα, σε εμενα δουλεψε.

      Το πρόβλημα δεν το έχω με μία μόνο διανομη , ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΥΘΕΝΑ να υπάρχει η δυνατότητα απο την εφαρμογή να επιλέξω ενα οποιοδήποτε ISO , γιατί λείπει το ...browsing στο directory με τα ISOs ! !  Μήπως εχω στραβωμάρα & ΔΕΝ το βλέπω ?! !  &  τί κάνουμε για να αναγνωρίσει επιτέλους  η εφαρμογή το  στικάκι που έχουμε συνδέσει ? Γιατί ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ φαίνεται να το κάνει το πρόγραμμα.

    Πιστεύω πως είναι μία εφαρμογή που ΟΧΙ απλά ΔΕΝ μπορει να κάνει όσα υπόσχεται , παρά μπερδεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Και όταν υπάρχουν εφαρμογές σαν το MULTISYSTEM-BOOT  με  δυνατότητα για πάμπολλες διανομές να εκκινούν απο το ίδιο στικάκι , πραγματικά ΔΕΝ καταλαβαίνω το λόγο που κάποιοι developers  χάνουν την ώρα τους με τέτοια ελαττωματικά κατασκευάσματα & κυρίως γιατί ΔΕΝ υπολογίζουν το δικό μας  χρόνο να ασχοληθούμε με κάτι που ΔΕΝ αξίζει τον κόπο.
   Αντί  να προσπαθήσουν να γράψουν κάτι το ίδιο καλό  ή  ακόμη καλύτερο απο το κορυφαίο MULTI-SYSTEM BOOT   επιμένουν σε ξοφλημένες ιδέες με δυνατότητα μόνο για 1 λίνουξ  μέσα στο στικ. Είναι σοβαροί ?! ! !

Καλημερα και απο μενα,

Δοκιμασα να κανω install σε 80 G FAT32 δισκο το Backtrack, κατεβασε την διανομη που ηθελα απο το internet (απογοητευτικα αργα πανω απο 3ωρο) και δεν μπορεσε να τελειωσει την εγκατασταση γιατι χτυπησε το syslinux.
 

      Πραγματικά , μία ελαττωματικότατη εφαρμογή. & για να εξηγηθώ , η κριτική μου αναφέρεται μόνο στην εφαρμογή & σε καμιά περίπτωση στον αρθρογράφο. Ίσα ίσα που του χρωστάμε & ευγνωμοσύνη που ασχολήθηκε έστω & με αυτή την πατάτα , γιατί περί πατάτας πρόκειται.
     Ποιός ο λόγος αλήθεια να υπάρχει κάτι τέτοιο , εν έτει 2012 ??
   & Γιατί  να θελήσει κάποιος να κατεβάσει ένα ISO μέσα απο την εφαρμογή-πατάτα?? χάθηκε ο κλασικός τρόπος μέσω Firefox ?
    & ύστερα πάλι , γιατί να προχωρήσει κάποιος στην εγκατάσταση μιάς διανομής μέσω μιάς εφαρμογής-πατάτας ??

   Όπως και να έχει , ευχαριστούμε τον αρθρογράφο , γιατί δόθηκε η ευκαιρία να φανεί πόσες πολλές  εφαρμογές-πατάτες κυκλοφορούν ακόμη & το 2012. Απογοητευτικό πραγματικά.

zenwalk05]      Το πρόβλημα δεν το έχω με μία μόνο διανομη , ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΥΘΕΝΑ να υπάρχει η δυνατότητα απο την εφαρμογή να επιλέξω ενα οποιοδήποτε ISO , γιατί λείπει το ...browsing στο directory με τα ISOs ! !  Μήπως εχω στραβωμάρα & ΔΕΝ το βλέπω ?! !  &  τί κάνουμε για να αναγνωρίσει επιτέλους  η εφαρμογή το  στικάκι που έχουμε συνδέσει ? Γιατί ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ φαίνεται να το κάνει το πρόγραμμα.

Αν δεις και την παραπαμω εικονα, υπαρχει η επιλογη που λειπει σε εσενα.
Δοκιμασε να το κανεις μια ολοκληροτικη απομακρυνση, και μετα παλι εγκατασταση.

zenwalk05] Πιστεύω πως είναι μία εφαρμογή που ΟΧΙ απλά ΔΕΝ μπορει να κάνει όσα υπόσχεται , παρά μπερδεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Και όταν υπάρχουν εφαρμογές σαν το MULTISYSTEM-BOOT  με  δυνατότητα για πάμπολλες διανομές να εκκινούν απο το ίδιο στικάκι , πραγματικά ΔΕΝ καταλαβαίνω το λόγο που κάποιοι developers  χάνουν την ώρα τους με τέτοια ελαττωματικά κατασκευάσματα & κυρίως γιατί ΔΕΝ υπολογίζουν το δικό μας  χρόνο να ασχοληθούμε με κάτι που ΔΕΝ αξίζει τον κόπο.
   Αντί  να προσπαθήσουν να γράψουν κάτι το ίδιο καλό  ή  ακόμη καλύτερο απο το κορυφαίο MULTI-SYSTEM BOOT   επιμένουν σε ξοφλημένες ιδέες με δυνατότητα μόνο για 1 λίνουξ  μέσα στο στικ. Είναι σοβαροί ?! ! !

Μα δεν σου ειπε καποιος να το δοκιμασεις, ή να το χρησιμοποιεις με το ζορι. Smile
Για τα οποια παραπονα εχεις, μπορεις να τα αναφερεις και κατευθειαν στου δημιουργους http://live.learnfree.eu/contacts
Αυτο που πιστευω εγω, ειναι καλυτερα καποιος χρηστης οταν αντιμετωπιζει καποιο προβλημα με μια εφαρμογη, να βοηθησει στο να γινει καλυτερη αυτη, παρα απλα να γραψει τα αρνητικα του σχολια, και να "κραζει" τους δημιουργους της.

      Μαζί σου.. όμως δεν απάντησες τίποτα στον φίλο slackware  που έχασε την ώρα του  για  να εγκαταστήσει μιά διανομή  & στο τέλος του βγήκε η απόλυτη πατάτα..  Αυτό ΔΕΝ χρειάζεται καθόλου κράψιμο ?? !
     Και  τέλος πάντων , ΑΝ θέλεις να δώσεις μια ολοκληρωμένη εικόνα για αυτό που περιγράφεις ,  λέω  ΑΝ &  εφόσων σε  ενδιαφέρει καθόλου το  θέμα που εσύ ξεκίνησες ,  γιατί  ΔΕΝ  μας γράφεις  ΔΥΟ  αράδες  σε  ΤΙ   σου  φάνηκε  χρήσιμη αυτή  η  πατάτα , γιατί  μόνο περί πατάτας πρόκειται & τίποτε λιγότερο απο μία πατάτα !
          Φιλικά.

      Κράξιμο  ήθελα να γράψω  αλλά το κουμπί  για την Επεξεργασία  όποτε του καπνίσει μόνο  εμφανίζεται , ενώ τις περισσότερες φορές υπάρχει μόνο αυτό που λέει Παράθεση. Μήπως πρέπει  να γίνει κάτι γι αυτό επιτέλους?  Αλλά το ''κράψιμο''  είναι πολύ κοντά στο ''κάψιμο''  και ΔΕΝ είναι τυχαίο γιατί  μόνο  καμμένοι  developers  θα έγραφαν μιά  εφαρμογή σαν και αυτή , αλλά ευτυχώς εσύ ΔΕΝ έχεις καμιά συμμετοχή στην όλη πατάτα.
       Όσο για την επιλόγη απο το μενού της επιλογής , αυτή εξακολουθεί να ΜΗΝ δουλεύει & ΔΕΝ νομίζω πως είναι η λύση η απεγκατάσταση & ξανα-μανά-εγκατάσταση. ΔΕΝ μπορούμε να παίζουμε πεντόβολα στο λίνουξ , χρειάζεται να είμαστε και σοβαροί. Αυτά.

Καλησπερα και απο μενα, σαν εφαρμογη ΔΕΝ ειναι τελειος αχριστη και θα εξηγησω το γιατι αμεσως...

Στην παλιά μου δουλεια οταν δουλευα σας system/security admin τεχνικος Η/Υ και οτι κανει καποιος στον τομεα της πληροφορικης σε μια εταιρεια (δεν τα γραφω ολα γιατι θα μαζεψω 19 σελιδες... :)))) )
[ Τωρα πλεον δεν κανω αυτη την δουλεια... ]

ηθελα να εχω σε 1-2 usb sticks λειτουργικα συστημα τα οποια να τα βαζω σε οποιονδηποτε Η/Υ και να μπορω να κανω την δουλεια μου αντι να εχω 2 laptop & 1 desktop να δουλευουν ταυτοχρονα.

Οσες φορες δουλεψε (να bootaro απο USB) ηταν μεσω IMG, dd etc απο πολυ περιορισμενες διανομες που δεν εκανα τελικα την δουλεια μου.

vagrale13 ενα μπραβο που μας ενημερωσες οτι υπαρχει αυτο το εργαλειο. Μπορεις να μας πεις και με ποια διανομη σου δουλεψε τα βηματα και το κυριοτερο, πως διαμορφοσες τον usb δισκο?

Οταν το ειδα ειπα να το δοκιμασω, φορμαρα τον δισκο απο windows 7 σε exFAT περιμενα 3+ ωρες γιατι κατεβαζε την διανομη απο torrent (χαθηκε το direct download??) και τελικα μου χτυπαει στο syslinux οταν ξεκινουσε η εγκατασταση.

Υπεθεσα οτι θα είχε προβλημα το ISO που κατεβασε, οποτε το κατεβασα εγω σε 2 ωρες.

Διαλεξα το ISO βρηκα το αρχειο. και μου χτυπησε πριν ξεκινησει την εγκατασταση.

Το μεγαλυτερο προβλημα που εχει αυτη η εφαρμογη ειναι οτι στην προσπαθεια τους να υποστιριξουν σχεδον ολες τις διανομες τα θαλασσοσαν. Ισος να ειναι καλυτερα αν υπαρχει μονο για μια διανομη ή για ενα τυπο διανομης για παραδειγμα μονο Fedora, Ubuntu(Kubuntu, Xubuntu) Debian (Etch,squeeze) αντι να εχουν 100 διανομες και να μην δουλευουν οι 99.

Τη δοκιμη του LiveUSB Install την εκανα σε Ubuntu 10.04,
δοκιμαζοντας το Mint (katya αν θυμαμαι καλα) και το Xubuntu 11.10.
και το usb ηταν διαμορφωμενο σε FAT32
Δυστυχως δεν εχω καποιο διαθεσιμο usb, για να κανω και τις παραπανω δοκιμες τωρα.
Η διαδικασια ειναι πολυ απλη.
Στην κατηγορια Mode επιλεγεις Distribution
στην κατηγορια Install From  την επιλογη ISO, και τη διαδρομη που βρισκετε το αρχειο ISO
στην κατηγορια Install to το δισκο usb

vagrale13]Τη δοκιμη του LiveUSB Install την εκανα σε Ubuntu 10.04,
δοκιμαζοντας το Mint (katya αν θυμαμαι καλα) και το Xubuntu 11.10.
και το usb ηταν διαμορφωμενο σε FAT32
Δυστυχως δεν εχω καποιο διαθεσιμο usb, για να κανω και τις παραπανω δοκιμες τωρα.
Η διαδικασια ειναι πολυ απλη.
Στην κατηγορια Mode επιλεγεις Distribution
στην κατηγορια Install From  την επιλογη ISO, και τη διαδρομη που βρισκετε το αρχειο ISO
στην κατηγορια Install to το δισκο usb

Καλημερα,
Ειναι υπερβολικα απλο για να κανεις λαθος :)
Μπορεις να δοκιμασεις θα το προσπαθησω και εγω το backtrack 5 Gnome i386?