Ένα μεγάλο βήμα για τα Lego :)

dimitris | Δευ, 01/30/2012 - 21:02
Δείτε ενδιαφέροντα βίντεο για το Linux, τον ανοικτο κώδικα και τις εφαρμογές του

Μια και το αφιέρωμα του τεύχους 7 είναι το High Altitute Ballooning, αυτό το βίντεο δείχνει μια παλιότερη προσπάθεια δύο 17χρονων από τον Καναδά να στείλουν ένα LEGO (κοντά) στο διάστημα με το δικό τους μπαλόνι. Το μπαλόνι μαζί με την φιγούρα του LEGO έφτασε σε ύψος 24 χιλιομέτρων σε 65 λεπτά και στην πορεία η ενσωματωμένη κάμερα έβγαλε 1500 φωτογραφίες. Η πτήση κράτησε 97 λεπτά.

Ετικέτες
Δώσε αστέρια!

MO: 5 (ψήφοι: 1)

Σχόλια

     Το  σχετικό άρθρο νομίζω πως θα μπορούσε να έχει και έναν ακόμη τίτλο...πώς να  γεμίσετε το διάστημα με ό,τι  σαβούρα φανταστεί κανείς ..  Ωριμότητα απο τους δυό 17χρονους να σου πετύχει..  στείλανε τα lego ..  εμένα  σήμερα μου κάπνισε  να στείλω  στο διάστημα με ένα μπαλόνι  την  Ιδρυτική  Διακήρυξη  της  ΣυμμετοχικοΣοσιαλιστικοΣοβιετικοΔημοκρατίας  του πατερούλη Ιωσήφ..
       Στείλτε και σείς ό,τι  τραβάει η ψυχή σας..

     Τώρα που το καλοσκέφτομαι......έχω και ένα παλιοθερμοσίφωνο , σκουριασμένο , απο  τον καιρό της μακαρίτισσας της πεθεράς μου...... μήπως  ήρθε η  ώρα  να το στείλω στο Διάστημα ??

   Τον  Βασιλάκη  να ξαποστείλουμε  το  γρηγορότερο δυνατόν  στο Διάστημα , να κάνει παρέα του Στήβ..

Βρε zenwalk05, μάλλον εγώ φταίω που έβαλα λάθος τίτλο με αποτέλεσμα να παρεξηγήσεις. Σκοπός του High Altitude Ballooning δεν είναι να βάλεις κάτι σε τροχιά, αλλά να στείλεις ένα μπαλόνι ψηλά, να βγάλεις ωραίες φωτογραφίες, να κάνεις κάποιο πείραμα και μετά να ξαναεπιστρέψει στη Γη για να πάρεις τα αποτελέσματα. Δεν γεμίζεις σκουπίδια το διάστημα, πολλώ δεν μάλλον με LEGO. Απλώς τυχαίνει κάποιοι να βάζουν κάτι ιδιαίτερο να ποζάρει στο βίντεο ή την φωτό, καθώς έχει πλάκα να το βλέπεις. :)

Έχει επίσης υπόψη ότι πρόκειται για ένα από τα πιο απαιτητικά χόμπι μια και απαιτούν συνδυασμό γνώσεων από Ηλεκτρονική, Πλοήγηση, Αεροναυτική, Πλαστικά, και φυσικά Linux και open source/open harware. Οπότε τα συγκεκριμένα 17χρονια είναι πολύ περισσότερο ώριμα από ότι νομίζεις...

      είπα  και γω... τους πέρασα για  ...σκερεμέδες ,  αργόσχολους  που  θέλουν  να  ανεβάζουν...  σκουπίδια & LEGO  στο Διάστημα...    άμα  όλα αυτά  γίνονται με  LINUX  , τότε αλλάζει το πράγμα..   & το θερμοσίφωνο  θα το  ξανανεβάσω στο πατάρι.

Πραγματικά έχει πολύ ενδιαφέρον. Το θέμα όμως είναι που θα προσγειωθεί μετά...

Και για όσους δεν το πρόσεξαν στο βίντεο δείχνει κάποια
στιγμή (1:02) ένα σφαιρικό αντικείμενο πάνω από την επιφάνεια της γης .......

μάλλον
θα είναι το φεγγάρι   Cool