Λίβελος ΚΑΙ κατά του ελεύθερου λογισμικού από την "Περιεκτική Δημοκρατία" του Τάκη Φωτόπουλου

libredss | Τρί, 01/10/2012 - 02:57 | 11' | 14

Ίσως οι περισσότεροι να μη γνωρίζετε έναν διανοούμενο που λέγεται Τάκης Φωτόπουλος και κινείται στο χώρο της Αριστεράς (τακτικός αρθρογράφος στην "Ελευθεροτυπία"), αλλά εδώ σας έχω πολλαπλά δείγματα συκοφαντίας εκ μέρους του πολιτικού μορφώματος που ίδρυσε (το οποίο ονομάζεται "Περιεκτική Δημοκρατία") που αγγίζουν ΚΑΙ εμάς:

1. http://www.inclusivedemocracy.org/brochures/2012.01.02__o_rolos_ton_ind…

Στην τρίτη παράγραφο, ο αρθρογράφος της "Περιεκτικής Δημοκρατίας" Δημήτρης Τάσσης (υπόψιν ότι όλα μα όλα τα άρθρα σ'αυτό το site περνάνε από την προσωπική έγκριση του... ακαδημαϊκού Φωτόπουλου) γράφει τα εξής υποτιμητικά για το χώρο του ΕΛ/ΛΑΚ:

Είναι σημαντικό να αναφερθεί καταρχήν ότι το
διεθνές δίκτυο των
indymedia,
είναι ένα μόνο μέρος από αυτό που ονομάζουμε
«εναλλακτικά» μίντια, και δεν μας ήρθε μια
μέρα «ουρανοκατέβατο» όπως πολλοί
ψευτο-αγωνιστές αρέσκονται να
διατυμπανίζουν. Μη εμπορευματικές, μη
κυβερνητικές οργανώσεις και δίκτυα, υπάρχουν
χιλιάδες σήμερα διάσπαρτα διεθνώς,
καλύπτοντας όλες τις πτυχές της κοινωνικής
δραστηριότητας, από «φιλανθρωπικά» ιδρύματα
κάθε είδους, ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται σε
πολιτιστικούς τομείς, μέχρι «εναλλακτικά»
ιδρύματα «ελεύθερου λογισμικού».


2. Παρακάτω, ο αρθρογράφος γράφει τα εξής για άλλους οργανισμούς όπως το Democracy Now!, το FAIR (Fairness and Accuracy In Reporting), αφού επανέρχεται με τα υποτιμητικά εισαγωγικά στο ΕΛ/ΛΑΚ:

Σήμερα στις ΗΠΑ, ο χώρος των «εναλλακτικών» είναι ένα τεράστιο συνονθύλευμα πολυποίκιλων μέσων, που περιλαμβάνουν ραδιοφωνικούς σταθμούς, τηλεοπτικούς σταθμούς, ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, δίκτυα «ελεύθερου λογισμικού», τα οποία συνδέονται μεταξύ τους ως μια ενιαία οντότητα. Τα περισσότερα από αυτά χρηματοδοτούνται άμεσα από το σύστημα μέσω των «Foundations». Τέτοια είναι π.χ. τα “The Nation”, “FAIR”, “WORKING ASSETS RADIO”, “PACIFICA”, “DEMOCRACY NOW”, “Mother Jones” και πολλά άλλα, ή όπως το “Free Speech Tv” που χρηματοδοτείται από τα παραπάνω «εναλλακτικά μέσα».

Όλη αυτή η πλειάδα μέσων, που κυριαρχεί πλέον στο τομέα της διακίνησης της πληροφορίας, λειτουργεί ως διαφημιστική πλατφόρμα για «εναλλακτικά» μέσα που άμεσα δε φαίνεται να χρηματοδοτούνται από το σύστημα, παρότι βέβαια συμπορεύονται με την ιδεολογία του συστήματος χρησιμοποιώντας «αριστερή» γλώσσα. Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα από τη μια να μην φαίνεται ότι άμεσα στηρίζονται από το ίδιο το σύστημα, και από την άλλη ουσιαστικά να είναι από τις πιο προσοδοφόρες κερδοφόρες εμπορικές επιχειρήσεις, αφού οι εκδόσεις τους μέσω της διαφήμισης από τα άμεσα χρηματοδοτούμενα «εναλλακτικά» και μη μίντια, γίνονται best seller αποφέροντας στους δικαιούχους τεράστια χρηματικά ποσά.

Τη στιγμή βέβαια που όλοι αυτοί οι φορείς τους οποίους στοχοποιεί ως... όργανα του συστήματος πρωτοστατούν στην υποστήριξη κάθε αγώνα κατά της οικονομικής και πολιτικής αυθαιρεσίας εις βάρος όλων μας. Προφανώς, στην "Περιεκτική Δημοκρατία" θεωρούν ότι μόνον οι ίδιοι είναι "αντισυστημικοί".

Θα μου πείτε, "μα όλα αυτά είναι πολιτική και δε μας αφορά". Θα συμφωνούσα, αν δεν έπιανε και το δικό μας χώρο στο στόμα του. Ουσιαστικά η "Περιεκτική Δημοκρατία", την οποία έχουν σε μεγάλη εκτίμηση κάμποσοι στην "Αριστερά" λόγω παλαιότερων μελετών του Φωτόπουλου (σιγά τις πρωτότυπες μελέτες - clopy/paste σε Καστοριάδη και Μπουκτσιν), επιχειρεί να ΑΚΥΡΩΣΕΙ στα μάτια του κόσμου το ΕΛ/ΛΑΚ ως... συστημικό, ως όργανο των... υπερεθνικών ελίτ και δε συμμαζεύεται.

3. Επίσης, σ'αυτό εδώ το άρθρο του που αναδημοσιεύτηκε στο κατά τα άλλα αξιόλογο ιστολόγιο "You Pay Your Crisis", ο κύριος αυτός που συκοφαντεί άλλα ιστολόγια για "λογοκρισία κατά της ΠΔ" (ενώ στο site της δεν επιτρέπεται κανένας σχολιασμός) ζητά, ούτε λίγο ούτε πολύ, απαγόρευση της ανωνυμίας στο διαδίκτυο και επιβολή κανόνων "δεοντολογίας" (κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος με όλους τους επίδοξους λογοκριτές):

http://youpayyourcrisis.blogspot.com/2012/01/blog-post_08.html

Διαβάστε και τα σχόλια, έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Οι υποστηρικτές της ΠΔ με τα ψευδώνυμα "Ψ-στεργιος" και "αντάρτης" έδωσαν ρεσιτάλ υβρεολογίου, χυδαιότητας και σταλινισμού: μάλιστα ο "αντάρτης" λέει ότι πρέπει ο κόσμος να πλένει το στόμα του πριν μιλήσει για τον Στάλιν! Τις αντισημιτικές κορώνες τους να τις σχολιάσω άραγε; Παρουσίασαν την Amy Goodman του Democracy Now! (παρόλο που συμπαραστέκεται στον αγώνα των Παλαιστινίων) ως "φιλοσιωνίστρια".

4. Όταν δε η διαχειρίστρια του You Pay Your Crisis μπούχτισε κι έκλεισε τα σχόλια, της απέστειλε ο Φωτόπουλος επιστολή (με την απαίτηση να δημοσιευτεί), την οποία σας παραθέτω ολόκληρη κάτω από το σχετικό link:

http://youpayyourcrisis.blogspot.com/2012/01/blog-post_09.html

Με το να επιτρέπετε τη λασπολόγηση από ανώνυμους κουκουλοφόρους, όχι βέβαια της εξουσίας (που δεν τολμάνε ή δεν θέλουν να θίξουν οι λασπολόγοι), αλλά αντισυστημικών οργανώσεων και εμένα προσωπικά, που καταθέτω επώνυμα και τεκμηριωμένα, ενώ αυτοί γαβγίζουν πάντα εντελώς ατεκμηρίωτες συκοφαντίες εναντίον μου, απλά το μπλογκ σας ακολουθεί πιστά τον δρόμο των ιντιμίντια και των Σχολιαστών Χωρίς Σύνορα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά τώρα δεν επιτρέπετε ούτε καν απαντήσεις από φίλους της ΠΔ που δείχνουν τις άθλιες συκοφαντίες ότι είμαστε αντισημίτες. Να σημειώσω ότι αυτή την άθλια συκοφαντία μόνο οι γκεμπελίσκοι της Ισραηλινής Πρεσβείας ξεστόμισαν δημόσια εναντίον μας, με την οποία φαίνεται συμπλέει και το μπλογκ σας.. Κατά τα άλλα, απέδειξαν οι κουκουλοφόροι απόλυτα τη βασιμότητα του άρθρου μου. Απλά δεν θέλουν να τηρείται κανένας δεοντολογικός κανόνας, όπως ακριβώς ζητεί, όχι το ΛΑΟΣ που κάποιοι άθλιοι γράφουν (Το ΛΑΟΣ είναι στην εξουσία και θα μπορούσε να τους έχει ήδη κλείσει -- γιατί άραγε δεν το κάνει;), αλλά η CIA που ήδη περνά νόμο στην Αμερική να μην επιτρέπεται ούτε η συκοφαντική δυσφήμηση για λασπολογία στο .COM.

 

Εγώ μίλησα για αυτοπειθαρχία, αυτοί όμως δεν θέλουν κανέναν αυτο-έλεγχο για να μπορούν να λασπολογούν ανενόχλητα τους αντιπάλους που υποτίθεται έχουν και αυτοί, με τη βοήθεια ή την ανοχή μπλογκς σαν το δικό σας. Να είστε βέβαιοι ότι θα υπάρξουν άλλοι, όχι εμείς βέβαια, που θα επιβάλλουν κανονική λογοκρισία στο Διαδίκτυο, και τότε δεν θα μπορεί να τους προστατεύσει καμία υπηρεσία...

Τ.Φ.

Υ.Γ. Δεν με πειράζει ακόμη και αν δημοσιευτεί στο μπλογκ σας η απάντηση μου αυτή.--


 

Αν κάνετε τον κόπο να διαβάσετε αυτά στα οποία σας παραπέμπω, είναι σαφές ότι ο Τάκης Φωτόπουλος, εκμεταλλευόμενος το γόητρο που (κακώς) απολαμβάνει σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, πέραν του ότι μιλά για πράγματα που δε γνωρίζει καθόλου, ζητά περιορισμό της ελευθερίας του λόγου στο διαδίκτυο (μάλιστα, σε απειλητικά e-mail που έστειλε σε άλλο μπλόγκερ που τόλμησε να μη συμφωνεί 100% μαζί του έλεγε "θα σε λέω αλητοχαφιέ μέχρι να μου κάνεις μήνυση και να κληθείς να αποδείξεις ότι δεν είσαι αλητοχαφιές και να μάθω τα προσωπικά σου δεδομένα" - άρα ζητά και να καταργήσει τα προσωπικά μας δεδομένα με τον τραμπουκισμό που ασκεί ο ίδιος και η ομάδα του), αλλά και επιδιώκει να σπιλώσει την κοινότητα του ΕΛ/ΛΑΚ.

 

Φρονώ ότι τέτοιου είδους πρακτικές είναι επιεικώς απαράδεκτες και, για να είμαι ειλικρινής, μάλλον τα συμφέροντα συγκεκριμένων εταιρειών που απεχθάνονται το ΕΛ/ΛΑΚ εξυπηρετούν (έτσι, για να ανταποδώσω κι εγώ λίγο τη συνωμοσιολογία). 

Δώσε αστέρια!

MO: 3 (ψήφοι: 2)

Σχόλια

Συγγνώμην, ἀλλὰ τί σχέση ἔχει αὐτὸ τὸ νεοσταλινικὸ ἀπολίθωμα - γιὰ τὸν ὁποῖο ὅλοι οἱ λοιποὶ ἀριστεροί, πλὴν τοῦ ἰδίου, εἶναι «ρεφορμιστές», «ρεβιζιονιστές», «ὄργανα τῆς ὑπερεθνικῆς ἐλίτ» καὶ ὅ,τι ἄλλο κατεβάζει ἡ κούτρα του - μὲ τὸν Καστοριάδη ἢ τὸν Μπούκτσιν; Μέρα μὲ νύχτα...

Απλά έκανε clopy-paste τις δουλειές αυτών των δυο και μετά φρόντισε να... στολίσει τον Καστοριάδη για να φανεί ότι ο ίδιος είναι αυθύπαρκτος. Τρεις καλιακούδες κάθονταν και κάπνιζαν χασίς. Το γελοίο είναι όμως ότι η "Περιεκτική Δημοκρατία" (και ο ιδρυτής της ο Τάκης Φωτόπουλος) χαίρει εκτίμησης από μερίδα της αριστερής διανόησης, αλλά κι από τα προβατάκια... Ρεφορμιστές, ρεβιζιονιστές, όργανα της υπερεθνικής ελίτ, γκεμπελίσκοι της ισραηλινής πρεσβείας και δε συμμαζεύεται.

Σιγά μην είναι ο Stallman ρεβιζιονιστής σαν τον David Irving ή το Μαραντζίδη και το Μπουγά. Σιγά μην είναι μέλος της GIYUS και της JIDF ο Torvalds. Σε λίγο θα μας πει ότι ο Dennis Ritchie ήταν υπάλληλος της ισραηλινής πρεσβείας.

Δηλαδή, για να καταλάβετε... Όλοι εμείς που προσπαθούμε να σπάσουμε τα μονοπώλια στο λογισμικό τόσο σε προσωπική χρήση όσο και σε εταιρική και δημόσια είμαστε... όργανα της υπερεθνικής ελίτ. Ενώ αυτός που μας πολεμά (άρα, μια και η μοναδική άλλη εναλλακτική είναι το proprietary λογισμικό, εμμέσως πλην σαφώς - με μια απλούστατη συνεπαγωγή - τάσσεται υπέρ των μονοπωλίων και των ολιγοπωλίων στην πληροφορική) δεν είναι...

Πέραν όμως του καθαρά θεωρητικού τμήματος (δηλαδή σύγκριση με Καστοριάδη, Μπούκτσιν κλπ), το θέμα μας αφορά άμεσα. Έχουμε καραμπινάτη συκοφάντηση του χώρου του ΕΛ/ΛΑΚ ως "οργάνου της υπερεθνικής ελίτ". Κι επίσης, έχει επιτεθεί σφοδρότατα και χυδαία και κατά του p2p και της φιλοσοφίας του, σε μια περίοδο που αυτό διώκεται άγρια από το σύμπλεγμα RIAA/MPAA/IFPI και τους υπόλοιπους απατεώνες που ωρύονται ψευδόμενοι για τα... δεινά της πειρατείας (και, όπως τόνισαν το Techdirt και το Tech Crunch, απλά θέλουν να ασκήσουν λογοκρισία με πρόσχημα την "προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας"). Κι όσο για την ανωνυμία στο διαδίκτυο, ο τύπος απλά συντάσσεται με φορείς όπως η HB Gary.

Πρόκειται για έναν τύπο εντελώς λουδίτη, τεχνοφοβικό, o οποίος δε διστάζει να λασπολογήσει ό,τι δε μπορεί να ελέγξει και ό,τι επιτρέπει ελεύθερη και ανεμπόδιστη διακίνηση γνώσης, ιδεών και πληροφορίας, γιατί πρωτίστως φοβάται ότι θα υπάρξουν και ιδέες διαφορετικές από τις δικές του. Τόσο... δημοκράτης. Αλλά υπάρχει κίνδυνος, γιατί υπάρχουν διάφοροι θεωρητικοί "πατερούληδες" στο χώρο της Αριστεράς οι οποίοι παίρνουν το μέρος του (γιατί και οι ίδιοι είναι σταλινικοί). Υπενθυμίζω και τη συκοφαντία κατά των εναλλακτικών δικτύων ενημέρωσης...

Ρε παιδιά το ΕΛΛΑΚ που ακριβώς συκοφαντείται μπορεί κάποιος να μου το δείξει γιατί δεν το έχω πιάσει το νόημα μάλλον; 

Σ'αυτό το άρθρο:

http://www.inclusivedemocracy.org/brochures/2012.01.02__o_rolos_ton_indymedia.html

Παρουσιάζεται το ελεύθερο λογισμικό (πρόσεξε ότι το βάζει σε εισαγωγικά) ως ένα ακόμα εργαλείο της υπερεθνικής ελίτ κατά των λαών. Για να στο δώσω με απλά λόγια και να μην είναι TL;DR.

Από εκεί κι έπειτα, μάλλον θα χρειαστεί να αφιερώσεις λίγη ώρα και να πονοκεφαλιάσεις για να βγάλεις άκρη με τις λεκτικές ακροβασίες και λαθροχειρίες του Φωτόπουλου και της ομάδας του.

      Πολύ ενδιαφέροντα τα περί  ..Φωτόπουλου & λοιπών θεωρητικών ''πατερούληδων''.  Πάντως αυτά που πρεσβεύει περί  Dennis Ritchie  & Linux Torvalds μπορεί και να ευσταθούν  &  όλα να είναι  μια καλοστημένη πλεκτάνη  για να αποκτήσουν τον παγκόσμιο έλεγχο της πληροφορικής  , με πρόσχημα τον κατά τα άλλα  υπεράνω υποψίας TUX.  Συντάσσομαι με τις απόψεις του ''εκμαγίου-απολιθώματος''.

Παιδιά, θα ήταν αστείο όλο αυτό αν δεν τον είχαν αυτόν τον απίθανο τύπο για "ιερή αγελάδα" οι διάφοροι θεωρητικούρες της Αριστεράς.

       Μετά απο όσα εγράφησαν  ,  Torvalds & Dennis Ritchie  ίσον  Δούρρειοι Ίπποι  της  Πληροφορικής.     
   Και   Ιερός Βούδδας  &  Γκουρού   του  Linux  ο  Φωττόπουλος.

Θα επικοινωνήσω με τον Σόρος απόψε (που είναι ήδη σε συνεννόηση με τη Μοσάντ) και θα λάβω οδηγίες για την περαιτέρω συστημική μας δράση για την άλωση του χώρου της πληροφορικής από ανώνυμους λινουξάδες κουκουλοφόρους.

Καταρχάς μια γενική τοποθέτηση. Ακούμε συνεχώς διάφορους όρους όπως "ενεργοί πολίτες", "περιεκτική δημοκρατία" κλπ. Είναι δυνατόν κάποιος μη ενεργός να είναι πολίτης; Η δημοκρατία εαν είναι μη περιεκτική είναι δημοκρατία; Ή έχεις δημοκρατία ή δεν έχεις.
Όσον αφορά την ουσία τώρα. Διαπιστώνονται στο άρθρο γενικόλογα και αοριστολογίες όπως "υπερθενική ελίτ".
Όλα αυτά θα είχαν μια αξία αν είχαμε ένα άρθρο του στυλ: Ο τάδε επιχειρηματίας ή το τάδε καρτέλ επιδοτεί την κοινότητα του ΕΛΛΑΚ με σκοπό το ΧΥΖ πράγμα. Συγεκριμένα στις 10/01/2012 έγινε η Ψ δραστηριότητα απο την κοινότητα του Debian με αποτέλεσμα να ωφεληθεί το καρτέλ Β ή το τραστ Ω, το μονοπώλιο Υ και η πρεσβεία ΧΥΖ.
Τώρα αυτά τα περι "αλητοχαφιέ" και η εμμονή του  να μάθει κανείς τα προσωπικά δεδομένα κάποιου τα θεωρώ ως συμπεριφορά μέλους "υπερεθνικής" ελίτ που κατηγορεί ο αρθρογράφος. 
Σε λίγο θα ακούσουμε πως οι Linuxαδες είναι Τροτσκιστές και η Microsoft υπερασπιστής του "κατασυκοφαντημένου πατερούλη."
Για να σοβαρευτούμε όμως, ο κόπος εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που ξημεροβραδιάζονται γράφοντας κώδικα (ή κάνοντας μεταφράσεις) τον οποίο χρησιμοποιεί και ο ίδιος ο κύριος Τάσσης δεν μπορούν να προσβάλλονται έτσι.

Συμφωνώ απόλυτα. Νομίζω ότι του χρειάζεται μια ξεγυρισμένη απάντηση που να δημοσιευθεί και στο You Pay Your Crisis, αλλά και σε άλλα ιστολόγια. Γιατί αυτούς τους λιβέλους του Φωτόπουλου τους αναπαράγουν διάφορα μπλογκ του σταλινικού χώρου, τα οποία δυστυχώς έχουν επιρροή στην Αριστερά.

     Φαρμάκι έχω στην Ψυχή Φέρνει
μαυρίλα θολερή Στα στήθια μου Νύχτα αξημέρωτη ξανά, Με το
πιοτό της με κερνά, Εβίβα μου, Σκοτάδι πίνω για πιοτό, Πω
πω πω πω πω πω πω πω, Ντέφι της λύσσας μου κρατώ, πωπωπωπω,
πωπωπωπω και το μυαλό μου είναι θολό, πωπωπωπω, πωπωπωπω.

                                                                                                                                     ο
Σκοταδόψυχος.

 

      http://www.youtube.com/watch?v=V_AUDyaqtKY

Πολύ σωστός! Άντε, σε λίγο θ'αρχίσει αυτός ο Φωτόπουλος να ωρύεται για τους "συστημικούς κουκουλοφόρους" του ΕΛ/ΛΑΚ και του Linux (όπως ωρύεται για τους "συστημικούς κουκουλοφόρους" του Indymedia) - από τον απλό υπαινιγμό θα περάσει στις ευθείες ύβρεις. Βρε τι πάθαμε μ'όλους αυτούς τους πανάσχετους από τεχνολογία λουδίτες "πατερούληδες" που θέλουν να βάλουν καλούπια στο πώς σκέφτονται και μιλάνε οι άνθρωποι...

Το θέμα μας τελικά πήρε αρκετά μεγάλες διαστάσεις, καθώς αναδημοσιεύτηκε, μεταξύ άλλων, και στο Indymedia.

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1370953

Εκεί θα απολαύσετε τα μέλη της συνωμοσιολογικής "Περιεκτικής Δημοκρατίας" (την οποία ίδρυσε ο λατρεμένος της διοίκησης της "Ελευθεροτυπίας" και των παλαιότερων στελεχών του ΚΚΕ Τάκης Φωτόπουλος) και, κατά πάσα πιθανότητα, και τον ίδιο τον Τάκη Φωτόπουλο με ψευδώνυμο (για να μην τον αναγνωρίσουμε λες και το στυλ του δε φαίνεται από χιλιόμετρα μακριά) να επιμένουν στους μύδρους κατά του ελεύθερου λογισμικού. Μάλιστα, σε δυο σχόλια μέλους της "Περιεκτικής Δημοκρατίας" γραμμένα σε greeklish, εκ των οποίων το ένα αποκρύφθηκε από τη Συντακτική Ομάδα, έχουμε και επιθέσεις (συκοφαντικού μάλιστα επιπέδου - για "ακαδημαϊκά παράσιτα" μιλά το μέλος της "Περιεκτικής Δημοκρατίας") κατά των κ.κ. Καρούνου και Σπινέλλη.

Εγώ είχα από την αρχή την εντύπωση ότι δεν έχουμε να κάνουμε με τις παραξενιές ενός γραφικού ηλικιωμένου και δυστυχώς δικαιώνομαι: Πρόκειται για μια ξεκάθαρα πολιτικού χαρακτήρα επίθεση κατά κάθε μορφής αυτοοργάνωσης που δεν ελέγχεται από συγκεκριμένο κόμμα. Και, από εκεί που είχαμε απλά τη σύμπλευση με την ακροδεξιά και τους οπαδούς της διαδικτυακής λογοκρισίας κατά της ανωνυμίας στο διαδίκτυο (την οποία ανωνυμία, σε μια απίστευτη επίδειξη υποκρισίας και διπροσωπίας, εκμεταλλεύονται οι χούλιγκαν της "Περιεκτικής Δημοκρατίας") και τη συνωμοσιολογία για "πράκτορες" και "γκεμπελίσκους της ισραηλινής πρεσβείας" τους οποίους ο Τάκης Φωτόπουλος είδε (κι εγώ δεν ξέρω πώς) στο You Pay Your Crisis, στους Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα και σε άλλα μπλογκ, τώρα περάσαμε σε επέκταση της συκοφαντικής εκστρατείας (η οποία εξαπλώνεται μέσω των "αριστερών" μπλογκ που είναι γεμάτα θαυμαστές του Τάκη Φωτόπουλου) κατά ακαδημαϊκών προσώπων, κατά του ελεύθερου λογισμικού κ.ο.κ.

Νομίζω ότι είναι φρόνιμο οι κ.κ. Καρούνος και Σπινέλλης να ενημερωθούν για τις συκοφαντίες του Τάκη Φωτόπουλου και της ομάδας του εναντίον τους, αλλά και εμείς οι ίδιοι να υπερασπιστούμε το χώρο μας από αυτή την άθλια εκστρατεία λάσπης.