Grub Customizer - Αλλάξτε την εμφάνιση και τις επιλογές του GRUB μενού.

vagrale13 | Δευ, 12/26/2011 - 17:43 | 3' | 4

Ο Grub Customizer είναι μία εφαρμογή που μπορεί να σας βοηθήσει να επεξεργαστείτε το μενού του GRUB. Είναι γνωστός ο τρόπος να αλλάξουμε την εμφάνιση και τις επιλογές του μενού, αλλά για κάποιον νέο χρήστη ήταν κάπως δύσκολο, γιατί θα έπρεπε να έχει κάποιες γνώσεις τερματικού. Φυσικά, η εφαρμογή δεν απευθύνεται μόνο σε νέους χρήστες, αλλά και σε πιο έμπειρους, καθώς η ευχρηστία των επιλογών είναι εμφανής.



Πλέον, μπορεί καθένας να το κάνει πολύ εύκολα και απλά χάρη σε αυτή τη εφαρμογή. Θα μπορέσετε να αλλάξετε τα πάντα, την εμφάνιση, τις επιλογές κ.λπ. Η εφαρμογή απευθύνεται στην έκδοση του GRUB 2. Μπορείτε να αλλάξετε την ανάλυση του μενού, την εικόνα φόντου και τους χρωματισμούς της γραμματοσειράς και του επιλεγμένου φόντου. Μάλιστα, για την επιλογή χρώματος, θα σας διευκολύνει αρκετά μία έτοιμη παλέτα χρωμάτων, με όλα τα διαθέσιμα χρώματα που θα μπορείτε να επιλέξετε.
Μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε κάποια επιλογή από το μενού, καθώς και να ορίσετε με ποια από τις επιλογές θέλετε να bootάρει ο υπολογιστής σας ως προεπιλογή. Ακόμη, αν κάποιος θέλει, μπορεί να αλλάξει τη σειρά των επιλογών από το μενού.
Γενικά, μπορούμε να πούμε ότι αν κάποιος θέλει να αλλάξει την εμφάνιση του GRUB μενού, ίσως ο Grub Customizer να είναι η καλύτερη λύση γι’ αυτό.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Μπορεί ν' αλλάξει και η εικόνα του λειτουργικού όπως κάνει ο burg?

giannis12a]Μπορεί ν' αλλάξει και η εικόνα του λειτουργικού όπως κάνει ο burg?

Χμμ... νομιζω πως οχι.
Αν θελεις, κανε και μια αναζητηση εδω http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1664134
μηπως εχει απαντηθει αυτο που θελεις.

rudy]ξέρει κανείς πώς μπορώ να το εγκατσήσω σε fedora??

Δες εναν τροπο εδω https://answers.launchpad.net/grub-customizer/+faq/1397
οπως δες και εδω http://comments.gmane.org/gmane.linux.redhat.fedora.general/403593