FEDORA-GRUB

tom1972 | Παρ, 11/18/2011 - 20:55 | 2' | 74

Καλησπέρα!
Έχω FEDORA 15 με KDE. Όταν την εγκατέστησα, επειδή ήθελα να συγκατοικήσει με το UBUNTU (και XP), αναγκάστηκα κατά την εγκατάσταση της FEDORA να μην εγκαταστήσω καθόλου BOOTLOADER. Αν εγκαθιστούσα BOOTLOADER, θα κάλυπτε το GRUB του UBUNTU, και πρόβλημα...
Υπάρχει τρόπος να επανεγκαταστήσω τον FEDORA BOOTLOADER, χωρίς να κάνω format γιατί βαριέμαι;
Δοκίμασα με το SUPER-GRUB, αλλά μου έβγαζε σφάλμα.
Σημειώνω ξανα, ότι δεν υπεργράφτηκε το FEDORA-GRUB στον MBR, αλλά δεν τον εγκατέστησα καθόλου εξ'αρχής.
Η όλη βαβούρα είναι ότι θέλω, να forma-ρω το partition του UBUNTU, και να το συνενώσω με αυτό της FEDORA.
Αν όμως το κάνω αυτό λογικά θα σβηστεί το UBUNTU-GRUB, και μετά τί...; αφού η FEDORA δεν έχει δικό της GRUB;
Δεν ξέρω αν κατάλαβε κανένας τι λέω στα παραπάνω!
Κάποιος guru να βοηθήσει παίδες... Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

φορτωνεις τον grub ( απο την κατάτμηησ η εννοω) απο το σκληρο του ubuntu? ετσι οπως το καταλαβα μπορεις να δωσεις σε ubuntu
sudo update-grub
ή
sudo update-grub2
αναλογα τι εχεις
και μετα στην επομενη επανεκιννηση θα τα δει και τα 3 ΛΣ που εχεις,,

μπορει να δεις και εδώ
http://www.dedoimedo.com/computers/grub.html#mozTocId753705
GRUB bootloader - Full tutorial
http://www.youtube.com/watch?v=SNjij5zdM-E
how to reinstall ubuntu grub

http://www.youtube.com/results?search_query=grub+install+on+ubuntu&oq=grub+install+on+ubuntu&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=s&gs_upl=0l0l0l167275l0l0l0l0l0l0l0l0ll0l0

Φίλε hellaspc1 το έχω δοκιμάσει αυτό στο παρελθόν. UBUNTU-GRUB έχω. Της FEDORA το GRUB δεν έχω εγκαταστήσει καθόλου, όταν εγκατέστησα FEDORA. Πως μπορώ να το εγκαταστήσω;
Ευχαριστώ!

μηπως τον εγκαταστησες αλλα τον εβαλες σε άλλο διαμερισμα με α;ποτέλεσμα να μτην τον βλεπει? τι εννοω? αν π,χ ο grub που εχεις ειναι εγκατεστημενος στο /dev/sda, και εσυ εχεις τον γρθβ του fedora σε άλλον π.χ. στον /dev/sdc αλλα φορτωνεις απο τον sda τοτε δεν θα τον βλεπει. Δοκιμασε καταρχήν αλλαξεις την σειρα φορτωσης του δισκου και ισως ειναι εκει. Δηλαδή σε αλλο διαμερισμα,
Αλλά ξαναδιαβαζοντας τον προβληματισμό σου, λες οτι δεν εγκατηστες .
θα βαλεις ενα live cd και αφου διαπιστώσεις σε πιο διαμερισμα θες να κανεις την εγκατάσταση του grub θα γραψεις
grub-install /dev/sdx ( οπου Χ εκει που τον θες)
παρε μια ιδεα εδω
http://www.youtube.com/watch?v=lej9v2hvnAU&feature=related
GRUB RECOVERY in linux , Grub Repair

επίσης δες αυτό
http://linuxhelp.blogspot.com/2005/11/how-to-repair-corrupt-mbr-and-boot.html
How to Repair a Corrupt MBR and boot into Linux
With Fedora CD
αν καιο πιστευω οτι ειναι τετοια περιπωση σου,,

δεσ και με την fdisk -l δισκους σου για να διαπιστβεις που θες να τον εγκαστήσεις ( δικαιώματα υπερχρηστη root)

Αγαπητέ έχω και σ'αυτό ένα πρόβλημα. Το έχω ψάξει από πριν. Όλοι λένε βάλε το cd του fedora, και θα σε βγάλει σε γραμμή εντολών. Παρ'όλα αυτά το δικό μου cd εγκατάστασης δεν εμφανίζει εντολές, αλλά γραφικές επιλογές boot-αρίσματος. Δοκίμασα στις επιλογές αυτές να κάνω edit, και να προσθέσω την εντολή linux rescue, αλλά τίποτε.
Όπως σου είπα, το έχω κουράσει αρκετά. Γι'αυτό σε κουράζω κι εσένα.
Μήπως το cd εγκατάστασης που έχω της fedora, δεν είναι live cd; που το βρίσκω;
Ευχαριστώ!

δεν κουραζεις απλα απορω πως σου συμβαινει τετοι πραγμα για το live cd  εδω
kive cd σημαινει οτι το φορωνει απο το cd / dvd  drive σου και το μεταφορτώνει στην μηνμη του υπολογιστή σου και το δολιμαζεις, καμμια αλλαγή δεν επιφερει στο συστημα σου.  οταν τον κανεις  επανεκιννηση ειναι όπως τον ειχες και πριν,
απο δω το κατεβαζεις   http://fedoraproject.org  -> downloads  προσοχη στην αρχιτεκτονικη  32  ή 64 biit  συστημα έχεις ? κατεβαζεις το ανάλογο   live cd

ειπες οτι σε βγαζει σε  γραφικο περιβάλλον. ,ηνπως εχεις κατι σαν   ... ταδε ταδε text ...
για φόρτωμα απο γραμμη εντολων..

τωρα βγηκε 16  δεν σε καλυπτει να την εγκαταστήσεις απο την αρχη ολη και να εισαι οκ?
για να ειναι  live cd  θα  πρπει να δινει κατα το φορτωμα sτην  πρωτη επιλογή   
try feroda withoujt changes ή κατι αναλογο..

αν καννεις αναβαθμιση  απο 15  σε 16 απο  εχεις προβλημα?

tomkat

Παρακαλώ, να μου απαντήσεις στις δύο παρακάτω ερωτήσεις:

1. Τι ενέργεια έκανες κατά την εγκατάσταση του Fedora 15 και δεν έγκατέστησες τον GRUB του Fedora;

2. Στον GRUB του Ubuntu, βλέπεις καταχώρηση για το Fedora 15 και να την επιλέξεις, δηλαδή μπορείς να μπεις στο Fedora 15;

Φίλε John66 καθώς εγκαθιστούσα τη fedora μετά την επιλογή κατατμήσεων (αν θυμάμαι καλά τη σειρά των βημάτων), στην ερώτηση για το που θέλω να εγκαταστασήσω τον bootloader, επέλεξα να μην εγκατασταθεί καθόλου (δε θυμάμαι πως ακριβώς το έλεγε). Τις 3 πρώτες απόπειρες εγκατάστασης με bootloader, o fedora-grub, δεν έβλεπε το partition του ubuntu. Γι'αυτό αποφάσισα να δοκιμάσω τότε μια τελευταία φορά, και ξανάφόρμαρα με fedora ξυλώνοντας από γεννεσημιού του τον bootloader.
Την "τεχνική" αυτή την βρήκα στο internet, που έλεγαν ότι, για να εγκαθιστάς πολλές διανομές, έπρεπε να μην εγκαθιστάς bootloader, για τις υπόλοιπες.
Τώρα, υπάρχουν XP-UBUNTU-FEDORA, λειτουργούν και τα 3 καμπάνα, αλλά boot-άρω μόνο με τον UBUNTU-GRUB, ο οποίος βλέπει τέλεια και τα 3 λειτουργικά, και τη FEDORA.
Μπαίνω κανονικά στη fedora, την συνήθισα, αλλά θέλω να κρατήσω, μόνο FEDORA. Αν διαγράψω το ubuntu λογικά με τι grub θα boot-άρω, αφού δεν τον εγκατέστησα στη FEDORA;
Δεν ξέρω αν σε κατατόπισα (απλά βαριέμαι να φορμάρω και να ξαναστήνω τα πάντα από την αρχή)

Φίλε hellaspc1 το cd που κατέβασα δεν έγραφε try fedora. Νόμιζα ότι αυτό το κόλπο είναι μόνο του UBUNTU.
Ούτε άρχιζε με καποια γραμμή εντολών.
Θα προσπαθήσω παρ'όλα αυτά να κατεβάσω το σωστό live-cd.
Αγαπάω το linux, για να το εκθέσω στο μάτια μου, και δεν θέλω να κάνω αναβάθμιση, γιατί μετά από κάποιες δόσεις update στο ubuntu, μου δημιουργούσε προβλήματα φοβερά (μια φορά μετά από update του ubuntu μου ξύλωσε το wi-fi. Tα φοβάμαι τα updates και προφανώς τις αναβαθμίσεις. Προτιμώ να εγκαθιστώ καθαρά από την αρχή. Το συστείνουν και άλλοι. Πόσο μάλλον στη fedora που την μαθαίνω τώρα).
Διορθώνω κάτι. Για τις αναβαθμίσεις δεν ευθύνεται το linux, αλλά γενικά σε ό,τι σύστημα και να'ναι θα φοβόμουν να αναβαθμίσω επιτόπου (η καμπάνα χτυπά και για τα windows).

Υπάρχει ένα εργαλειάκι που κάνει restore τον grub και λέγεται Super grub disk.Δεν ξέρω βέβαια κάνει για αυτό που θες.

tomkat

Έχει δίκιο ο zynif
Πράγματι, υπάρχει τρόπος να γίνει ανάκτηση-επανεγκατάσταση του grub, αλλά δεν μπορώ να το δοκιμάσω για να σου πω αποτελέσματα (δεν ξέρω πως να "ξεκάνω" τον grub μου).
Φαντάζομαι πρώτα απ' όλα, πρέπει να ελέγξεις αν το πακέτο του Grub είναι εγκατεστημένο στο Fedora, και αν όχι, να το εγκαταστήσεις από την προσθαφαίρεση προγραμμάτων.

Επίσης, βρήκα αυτό το μικρό tutorial. Είναι για Fedora, και απ' ό,τι γράφεται εκεί, επανεγκαθιστά τον grub στον MBR (αυτό που θέλεις δηλαδή). Αλλά, όπως είπα, δεν μπορώ να το ελέγξω.

Αν είσαι τυχερός, θα μπορέσω να ξαναβρώ ένα συγκεκριμένο post (κάπου στους σελιδοδείκτες μου θα είναι) που είχε πολύ κατανοητές οδηγίες πως γίνεται αυτό που γράφει ο zynif από πάνω, με το super grub disk.

Πάντως, να θυμάσαι από δω και μπρος, ότι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις, είναι να μην εγκαταστήσεις καθόλου grub για τις άλλες διανομές (εκτος, φυσικά, απο την βασική σου διανομή).
Εγκατέστησέ τον στο partition που είναι ο ριζικός κατάλογος της διανομής που αφορά, και ας μην τον χρησιμοποιήσεις.

Αγαπητέ John66 όπως ανέφερα και πιο πριν, δεν εχω εγκαταστήσει καθόλου grub, για να τον γραψω στον mbr. Γι'αυτό και το super-grub μου βγάζει σφάλμα.
Γι'αυτό και η επιλογή του kde 'διαμόρφωση bootloader', μου βγάζει σφάλμα επίσης.
Πουθενά στο σύστημα δεν υπάρχει ούτε menu.list, ούτε grub.cof.
Δεν ξέρω αν καταλάβατε...

Παλικάρια, δεν ξέρω αν θα βγάλω νόημα για το τι θα κάνω. Μάλλον έχετε δίκιο ότι έπρεπε να εγκαταστήσω τον grub εξ'αρχής, ακόμη κι αν δεν τον χρησιμοποιήσω.
Μάλλον θα κάνω αργότερα ένα format και θα λυθεί το πρόβλημα.
Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες που ασχολήθηκαν με το πρόβλημά μου, και χάλασαν το χρόνο τους μαζί μου.
Με εκτήμηση tomkat

tomkat

Μην βιαστείς ακόμη να κάνεις format. Εφόσον οι διανομές σου "λειτουργουν και οι 3 καμπάνα" (εκτός από το θέμα του grub του Fedora), περίμενε λίγο, δεν χάθηκε ο κόσμος για μια μέρα.
Τώρα πρέπει να φύγω και θα γυρίσω πολύ αργά το βράδυ. Τότε θα ψάξω για να σου γράψω κάποιες σχετικές εντολές για την εγκατάσταση του grub, μέσα από την εγκατάσταση του Fedora (υπάρχουν τέτοιες, απλώς δεν τις έχω πρόχειρες, πρέπει να τις ψάξω). Οπότε, αύριο το πρωί -πιθανότατα- θα σου έχω την λύση (εκτός κι αν κάποιος άλλος χρήστης προλάβει και σε βοηθήσει).
Αυτό που χρειάζεται να κάνεις προς το παρόν,  μπες στο Fedora και έλεγξε στην διαχείριση λογισμικού (προσθαφαίρεση προγραμμάτων, στο yum δηλαδή) αν το πακέτο rpm του grub είναι τσεκαρισμένο σαν εγκαταστημένο, και αν δεν είναι, κάνε το εγκατάσταση.
Το πακέτο rpm του grub που χρειάζεσαι, θα το βρεις με την ονομασία:
Grand Unified Boot Loader
grub-1:0.97-71.fc15
Επίσης (αν και δεν ξέρω αν χρειάζεται, αλλά το βλέπω εγκατεστημένο στο δικό μου Fedora), το πακέτο:
Command line tool for updating bootloader configs
grubby-7.0.16-5.fc15
Αυτά για την ώρα, και... ηρέμησε.
Μην αγχώνεσαι.

John66]tomkat

Μην βιαστείς ακόμη να κάνεις format. Εφόσον οι διανομές σου "λειτουργουν και οι 3 καμπάνα" (εκτός από το θέμα του grub του Fedora), περίμενε λίγο, δεν χάθηκε ο κόσμος.
.
.

 
μπορεις να μου πεις γαιτι σώνει καλα θες να βάλεις και τον grub του fedora? αφου έτσι κι αλλιώς εχεις  3 ΛΣ ενα  ενιαιο μενου φορτωματος ( ubuntu grub , loader οπως θες ονόμασε το )  την δουλεια σου την κάνεις? Ε, τοτε όταν παει κάτι στραβα με την fedora  και επιφέρει  αναγκαστική επανεγκατάσταση, τότε φροντισε να βάλεις και τον grub.  
και κατι άλλο ;    θες να μπαίνεις στο καθε ΛΣ μεσω bios ?  τι εννοώ?  να εχεις τον καθε loader   στον δικο του σκληρό , και να φορτωνεις  ξεχωριστά  το καθενα, ωστε σε περιπτωση ζημιας να ειναι πιο διαχιειρίσιμη???
Δεν μας ειπες το γιατί.. Διαφωτισε μας σε παρακαλω...

hellaspc1

o tomkat θέλει να φορμάρει το partition του ubuntu (για να το χρησιμοποιήσει στην υπάρχουσα εγκατάσταση του fedora), και σκέφτεται πως θα boot-άρει μετά, αφού δεν έχει άλλον grub εγκατεστημένο. Το παραπάνω μήνυμά σου με έβαλε σε σκέψεις...
Εφόσον ο grub που χρησιμοποιεί είναι του ubuntu, σημαίνει ότι είναι γραμμένος πάνω από τον MBR (sda), δηλαδή έξω από το partition του ubuntu (οπουδήποτε κι αν είναι αυτό).
Άρα, είναι πιθανόν (δεν το γνωρίζω, δεν μου έχει τύχει και δεν μπορώ να το ελέγξω τώρα), μετά το format του partition του ubuntu, ο grub του ubuntu να μείνει ανέπαφος, οπότε να μπορεί να εκκινεί με αυτόν και να συνεχίζει να μπορεί να μπαίνει στο fedora; (αλλά φυσικά δεν θα μπορεί να μπει στο ubuntu, μιας και δεν θα υπάρχει πλέον).
Ποια είναι η άποψή σου (ή τυχόν εμπειρία σου) σχετικά με αυτό;

Tέλος πάντων...

tomkat
Bρήκα τουλάχιστον δύο-τρεις τρόπους για να γίνει αυτό που θέλεις, να εγκαταστήσεις τον grub του fedora στο sda. Δηλαδή, για να το ξεκαθαρίσω, θα γράψει πάνω από τον grub του ubuntu. O grub που θα βλέπεις πια όταν θα κάνεις εκκίνηση, θα είναι του fedora και όχι αυτός του ubuntu.
Αν δεν είχα γυρίσει τόσο αργά στο σπίτι, μπορεί και να καθόμουν να εγκαταστήσω, σ' ένα κενό partition που έχω, ένα fedora 15 χωρίς να εγκαταστήσω τον grub για να δω μετά τι γίνεται, αλλά δεν αντέχω τώρα.
Γι αυτό θα παραθέσω μόνο τον τρόπο που βρήκα από την τεκμηρίωση (documentation) του fedora 15 (http://docs.fedoraproject.org/en-US/Fedora/15/html/Installation_Guide/s1-grub-installing.html)

Τα βήματα:
1. Εκκίνησε με το fedora
2. Εγκατέστησε (αν δεν είναι εγκατεστημένο) το rpm πακέτο του grub. Όπως είχα γράψει στο προηγούμενο μήνυμά μου, θα το κάνεις από την εφαρμογή εγκατάστασης/απεγκατάστασης λογισμικού.
Το πακέτο είναι το: grub-1:0.97-71.fc15
Δεν ξέρω αν χρειάζεται (σε μένα είναι εγκατεστημένο), αλλά εγκατέστησε και το: grubby-7.0.16-5.fc15
Μπορείς να το κάνεις και από το τερματικό, δίνοντας:
su
πατάς enter, θα σου ζητήσει το root password, το γράφεις, πατάς enter και μετά γράφεις:
yum install grub grubby
3. Μετά, επίσης στο τερματικό, με δικαιώματα root:
/sbin/grub-install /dev/hda
πατάς enter, και κάνει την εγκατάσταση του grub.
4. Όταν τελειώσει, κλείνεις το τερματκό και κάνεις επανεκκίνηση.

Όταν boot-άρεις, θα πρέπει πλέον να βλέπεις τον grub του fedora και να μπορείς να μπεις σε αυτό.
Καλή επιτυχία

Φίλε μου θέλω να σβήσω το partition του ubuntu, και να το συνενώσω με αυτό της fedora. Αν σβήσω το ubuntu, με τι grub θα μπουτάρω στο σύστημα; Αφού η fedora δεν έχει...

tomkat

Δεν καταλαβαινόμαστε;

Εγώ δηλαδή τι γράφω ακριβώς από πάνω;

Δεν γράφω πως να εγκαταστήσεις τον grub του fedora;
(φυσικά, αυτό θα το κάνεις, πριν διαγράψεις το partition του ubuntu).

Πληροφοριακά: το partition του ubuntu δεν χρειάζεται να το "συνενώσεις" για να το χρησιμοποιήσεις στο fedora.

Το πρώτο μέρος του μηνύματός μου από πάνω απευθυνότανε στον hellaspc1 (σε περίπτωση που μπερδεύτηκες)

Φίλε John66, τα rpm που είπες τα έχω ήδη εγκατεστημένα.
Κατόπιν η εντολή με superuser, μου δίνει την απάντηση
/dev/hda: Not found or not a block device.
Είχα την φαινή ιδέα, να βάλω
grub
find /boot/grub/stage1
και μου απαντά
(hd0,6)
Στην εντολή που μου είπες τι να βάλω σαν διεύθυνση αντι του /dev/hda;

Διάβασε το μήνυμα μέχρι το τέλος

1. Κατ' αρχήν στην εντολή
/sbin/grub-install /dev/hda
άφησες φαντάζομαι ένα κενό ανάμεσα στο
/sbin/grub-install και το /dev/hda

2. αντί του /dev/hda, Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις
/dev/hd0
ή
/dev/sda

3. Το αποτέλεσμα της εντολής find /boot/grub/stage1 που είναι (hd0,6), δηλαδή sda7, σημαίνει ότι στο partition sda7 είναι κάποιος grub εγκατεστημένος. Tί έχεις εγκατεστημένο στο pertition sda7 ;;;;;
Το ubuntu δεν μπορεί να είναι, γιατί εφόσον boot-άρεις με τον grub του ubuntu, αυτός είναι στο sda.
Άρα μήπως έχεις εγκαταστήσει το grub  του fedora, αλλά στο sda7;
Απάντησε λοιπόν σ' αυτό: Ποια διανομή είναι εγκατεστημένη στο sda7;
Γιατί αν είναι το Fedora, θέλει άλλες εντολές για να εγκατασταθεί από το sda7 στο sda

Διάβασε πρώτα μέχρι το τέλος

Αυτές που έχεις γράψει μέχρι στιγμής, δηλ:
su
grub
find /boot/grub/stage1
και εφόσον σου βγάζει (hd0,6), συνεχίζεις με:
root (hd0,6)
setup (hd0)
και αφού τον εγκαταστήσει:
quit
(δεν χρειάζεται -φαντάζομαι- να ανφέρω ότι μετά από κάθε εντολή πατάς enter)

Αυτή συνήθως η διαδικάσία γίνεται από live cd (του fedora στην περίπτωσή σου), αλλά το έχω κάνει και μέσα από την εγκατεστημένη διανομή, χωρίς πρόβλημα.

ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ, άνοιξε τον διαχειριστή αρχείων (το dolphin χρησιμοποιείς έτσι;) και πήγαινε στο αρχείο menu.lst (είναι στην διαδρομή /boot/grub/menu.lst) και αντέγραψέ το στο /home σου,
Αυτό για λόγους ασφαλείας, για να το συγκρίνεις με αυτό που θα βρεις στην ίδια διαδρομή, μετά τις εντολές για την επανεγκατάσταση του grub.

A!!! Ξέχασα... το dolphin να το ανοίξεις σαν υπερχρήστης (δηλ. με δικαιώματα root) γιατί αλλιώς το αρχείο  menu.lst δεν θα σε αφήσει να το κάνεις την αντιγραφή ή θα στο αντιγράψει χωρίς περιεχόμενο

Φίλε καταστροφή
Έκανα αυτά που ειπες. Έγινε εγκατάσταση κανονικά του grub.
Μετά είδα τα περί αντιγραφής
Εκανα reboot, sto laptop εννοώ και με έβγαλε σε μαύρη οθόνη με grub>
T;vra to λαπτοπ δεν μπουτάρει πουθενα
Στέλνω μηνυμα από τον desktop.
Τι να κάνω τώρα;

Αν όχι, και αυτό που σου βγάζει είναι μόνο:
grub>
τότε, ξανά τις εντολές:
find /boot/grub/stage1
και εφόσον το αποτέλεσμα είανι πάλι (hd0,6)
root (hd0,6)   
setup (hd0)
quit

μπουτάρισα και είδα μονο μαυρη οθονη με το grub>
Του εγραψα quit, και δεν το αναγνωρίζει.
δεν μπουταρει καθόλου πουθενά, μια μόνη μαύρη οθόνη

Τα περί αντιγραφής του menu.lst αφορά την περίπτωση μετά την εγκατάσταση του grub, μήπως τυχόν χαλάσουν οι εγγραφές από άλλες διανομές ή λειτουργικά ή ακόμα και του fedora κα δεν μπορείς να boot-άρεις σ' αυτό.
Για να γίνει και τέτοιο όμως θα πρέπι να βλέπεις τον grub του fedora, και ό,τι λάθος και να γίνει, διορθώνεται το αρχείο menu.lst με ένα οποιδήποτε live cd.

τι μπορω να κανω τωρα στο menu.list
αν βαλω το live-cd τι να κανω με το αρχείο αυτο;
ξερω καποια λίγα από bash

μπηκα με το livecd στο partition της fedora, στο /boot/grub και δεν βρηκα πουθενα το αρχειο menu.list
δεν ξερω τι να κάνω.
τα εκανα όλα μαπα...

Kατ' αρχήν, μην πανικοβάλεσαι, όλες οι διανομές σου τα λειτουργικά και τα αρχεία σου δεν έχουν πάθει τίποτα. Το πρόβλημα διορθώνεται.

Πρώτη λύση:
Βοοt-άρεις με το live cd του fedora και ξανακάνεις την ίδια διαδικασία με τις εντολές

Προσοχή: στην εντολή find /boot/grub/stage1 θα πρέπει να σου βγάλει αποτέλεσμα (hd0,6) για να είναι η επόμενη εντολή που θα δώσεις: root (hd0,6)

Επίσης, μιας και θα είσαι με το live cd, πήγαινε στο /boot/grub/menu.lst του partition του fedora (με διακιώματα root) και αντέγραψε το περιεχόμενο του αρχείου menu.lst (σε ένα usb, τύπωσέ το, στείλε το email στον εαυτό σου... οτιδήποτε) για να μπορέσεις να αναρτήσεις εδώ το περιεχόμενό του.

Δοκίμασε, λοιπόν, πρώτα αυτή τη λύση να δούμε τι γίνεται.
Δες και αν έχεις ευκαιρο κάποιο από τα dvd  του περιοδικού linux inside

Εγώ θα κάνω μια επανεκκίνηση να δοκιμάσω άλλη λύση

Αν το πρόβλημα είναι το αρχείο menu.lst (που δεν το φαντάζομαι) σου στέλνω εγώ το δικό μου, θα αλλάξεις μόνο την αναφορά στα partition

Ενημέρωσέ με αν έδωσες τις εντολές για την εγκατάσταση του grub από το live cd του fedora

μπηκα με το cd στο partition της fedora και δεν βρηκα στο /boot/grub το αρχειο menu.lst
δες και τα παρακατω που εβγαλε
-------
grub> find /boot/grub/stage1
find /boot/grub/stage1
 (hd0,6)
grub> root (hd0,6)
root (hd0,6)
 Filesystem type is ext2fs, partition type 0x83
grub> setup (hd0)
setup (hd0)
 Checking if "/boot/grub/stage1" exists... yes
 Checking if "/boot/grub/stage2" exists... yes
 Checking if "/boot/grub/e2fs_stage1_5" exists... yes
 Running "embed /boot/grub/e2fs_stage1_5 (hd0)"... failed (this is not fatal)
 Running "embed /boot/grub/e2fs_stage1_5 (hd0,6)"... failed (this is not fatal)
 Running "install /boot/grub/stage1 (hd0) /boot/grub/stage2 p /boot/grub/grub.conf "... succeeded
Done.
grub> quit
quit
[root@localhost liveuser]# cd /media
[root@localhost media]# ls
_Fedora-15-i686-
[root@localhost media]# cd _Fedora-15-i686-
[root@localhost _Fedora-15-i686-]# ls
bin   cgroup   dev  home  lost+found  mnt  proc  run   selinux  sys  usr
boot  Desktop  etc  lib   media       opt  root  sbin  srv      tmp  var
[root@localhost _Fedora-15-i686-]# cd boot
[root@localhost boot]# cd grub
[root@localhost grub]# ls
device.map     iso9660_stage1_5   splash.xpm.gz  vstafs_stage1_5
e2fs_stage1_5  jfs_stage1_5       stage1         xfs_stage1_5
fat_stage1_5   minix_stage1_5     stage2
ffs_stage1_5   reiserfs_stage1_5  ufs2_stage1_5
[root@localhost grub]#
 

τις εδωσα τις εντολες του grub οπως ειδες και στο παραπανω που σου εστειλα
τελειωσε με ...done

Αυτά όλα τα παρακάτω στα έβγλαε μόνο του;

[root@localhost liveuser]# cd /media
[root@localhost media]# ls
_Fedora-15-i686-
[root@localhost media]# cd _Fedora-15-i686-
[root@localhost _Fedora-15-i686-]# ls
bin   cgroup   dev  home  lost+found  mnt  proc  run   selinux  sys  usr
boot  Desktop  etc  lib   media       opt  root  sbin  srv      tmp  var
[root@localhost _Fedora-15-i686-]# cd boot
[root@localhost boot]# cd grub
[root@localhost grub]# ls
device.map     iso9660_stage1_5   splash.xpm.gz  vstafs_stage1_5
e2fs_stage1_5  jfs_stage1_5       stage1         xfs_stage1_5
fat_stage1_5   minix_stage1_5     stage2
ffs_stage1_5   reiserfs_stage1_5  ufs2_stage1_5
[root@localhost grub]#

Γιατί είναι αποτελέσματα εντολής ls δηλαδή σου κάνει λίστα από κάποια directory.
Χμ... πιθανόν να ψάχνει για το menu.lst

Κάνε επανεκκίνηση, κανονική, όχι με το live cd και πρόσεξε αν πάει να σου φορτώσει τον grub πριν σου βγάλει το grub> (αν στο βγάλει).
Το βλέπεις για 1-2 δευτερόλεπτα στο πάνω μέρος της οθόνης (2 γραμμές είναι)
Αν είναι έτσι, τότε να σου στείλω το menu.lst το δικό μου και να σου πω τι να αλλάξεις.

μεχρι να κανω reboot σου γραφω οτι τα ls τα εδωσα εγω για να βρω στο partition της φεδορα που ειναι το αρχειο menu.lst

με ριχνει κατευθειαν τοτο grub>.
κανενα sec καθυστερηση δεν κανει

Αυτό είναι το αρχείο μου menu.lst:

# grub.conf generated by anaconda
#
# Note that you do not have to rerun grub after making changes to this file
# NOTICE:  You do not have a /boot partition.  This means that
#          all kernel and initrd paths are relative to /, eg.
#          root (hd0,6)
#          kernel /boot/vmlinuz-version ro root=/dev/sda7
#          initrd /boot/initrd-[generic-]version.img
#boot=/dev/sda7
default=0
timeout=0
splashimage=(hd0,6)/boot/grub/splash.xpm.gz
hiddenmenu
title Fedora (2.6.41.1-1.fc15.x86_64)
    root (hd0,6)
    kernel /boot/vmlinuz-2.6.41.1-1.fc15.x86_64 ro root=UUID=b4e554bd-d770-4075-b704-f3fa9187f322 rd_NO_LUKS rd_NO_LVM rd_NO_MD rd_NO_DM LANG=en_US.UTF-8 SYSFONT=latarcyrheb-sun16 KEYTABLE=us rhgb quiet
    initrd /boot/initramfs-2.6.41.1-1.fc15.x86_64.img

Tα πορτοκαλί γράμματα, τα έχω ήδη αλλάξει δείχνουν το pertition σου του fedora
Τα μπλέ γράμματα αφορούν τον kernel, τον πιο καινούργιο που έχεις εγκατεστημένο. Πιθανόν έχουμε τον ίδιο, απλώς ο δικός μου είναι 64-bit. Εσύ εκρί γράψε τον δικό σου, θα τον βρεις στο αρχείο /boot.
Tα πράσινα γράμματα είναι που θα γράψεις το UUID του sda7 partition σου.
Το βλέπεις από το αρχείο /etc/fstab ή από την εντολή (ως root): blkid
Τα κόκκινα γράμματα αφορούν την γλωσσα. Πιθανότατα δεν χρειάζεται αν το αλλάξεις.

Αντέγραψέ το λοιπόν, ονόμασέ το menu.lst και με δικαιώματα root στο dolphin, αντέγραψέ το στην διαδρομή /boot/grub/

Προσοχή επειδή μπορεί να σου κάνει αναδίπλωση λέξεων
1η γραμμή: Title....
2η γραμμή:  root...
3η γραμμή: kernel...
4η γραμμή: initrd...

το UUID που θα το βρω φιλε μου
στον /boot πως θα βρω τον kernel
η γλωσσα ειναι ελληνικα

εν το μεταξυ ο /boot του fedora εχει τα παρακατω
πως βρισκω τον kernel που ειπες
--------
[liveuser@localhost _Fedora-15-i686-]$ cd boot
[liveuser@localhost boot]$ ls
config-2.6.38.6-26.rc1.fc15.i686         initramfs-2.6.40.4-5.fc15.i686.img
config-2.6.40.4-5.fc15.i686              memtest86+-4.20
efi                                      System.map-2.6.38.6-26.rc1.fc15.i686
elf-memtest86+-4.20                      System.map-2.6.40.4-5.fc15.i686
extlinux                                 upgrade
grub                                     vmlinuz-2.6.38.6-26.rc1.fc15.i686
grub2                                    vmlinuz-2.6.40.4-5.fc15.i686
initramfs-2.6.38.6-26.rc1.fc15.i686.img
 

π.χ το δικό μου /boot περιέχει:

vmlinuz-2.6.40.3-0.fc15.x86_64
vmlinuz-2.6.40.6-0.fc15.x86_64
vmlinuz-2.6.41.1-1.fc15.x86_64

ο τρίτος είναι ο πιο καινούργιος, άρα αυτόν έχω στο αρχείο. Το αντίστοιχο κάνε κι εσύ.
Τη γλώδσσα μην την αλλάξεις, γιατι κι εγώ έχω κι ελληνικά σαν πρώτη γλώσσα, αλλά γράφει όπως βλέπεις en