Συνεισφορά σε ελληνικό open source project

thecpp | Παρ, 11/18/2011 - 10:25 | 1' | 4

Στα πλαίσια του μαθήματος Software Engineering πρέπει να κάνω μια συνεισφορά σε κάποιo project ανοιχτού κώδικα. Επειδή είμαι από παλιά χρήστης linux και έχω γράψει και μερικά εργαλεία ανοιχτού κώδικα σκέφτηκα γιατί να επιλέξω ένα τυχαίo project από το sourceforge και να μην ενισχύσω τις αξιόλογες προσπάθειες που γίνονται εδω. Και έτσι επειδή στα περισσότερα repositories δεν υπάρχει η δυνατότητα να δω τη χώρα προέλευσης των developers αν γνωρίζετε ή έχετε κάποιο πρόγραμμα ανοικτού κώδικα που αναπτύσσεται στην Ελλάδα και χρειάζεται βοήθεια θα ήταν χαρά μου να συνεισφέρω.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

μπορείς να φτιάξεις εσύ, ένα project και να το αρχίσεις λίγο μαζι με κάποιων άλλων, και μετά συνυσφερε σε αυτό, έτσι θα έχεις συνεφέρει σε ένα project ελληνηκό και ανοιχτό, που θα είναι και αυτό που σου αρέσει, εγω έχω κάποιες πρωτοποριακές ιδέες.

περιηγητής κονσόλας με framebuffer, όχι όπος αυτούς που ξέρουμε αλλα βασιζμένος σε συνχρονη μηχανή αποκόνεισης που θα απικόνισε το internet οπός πρεπε. δλδ συμβατό.

GUI για τρισδιάστατη με φοτορεαλισμό και δισδιάστατη σχεδίαση που να έχει ίδια ακριβός εμφάνιση με το γνοστο πρόγραμμά τις autodesk, αλλα να δουλέυει μεσω άλλου λογισμικού, όπος το freecad, bleder κ.τ.λ. οποτε η χρήστες αυτου του λογισμικού θα κάνουν την δουλεία τους ποιο ανετα, και δεν θα έκαναν υποχωρήσεις στην ποιότητά, έχω και άλλες πολλες ιδέες.

Δυστυχώς δεν επιτρέπεται (από τον καθηγητή) να φτιάξω εγώ ενα project, θα ήταν το ιδανικό αν επιτρεπόταν αυτό. Πρέπει να συνισφέρω στο project κάποιας άλλης ομάδας που υπήρχε ήδη (και δεν γνωρίζω τον κώδικα).

Γεια και χαρά σε όλους.

Κατ'αρχήν ΜΠΡΑΒΟ στον δάσκαλο που μοιράζει τέτοια θέματα. Η πανεπιστημιακή / ακαδημαϊκή/ ερευνητική / σχολική κοινότητα προσφέρει πολλά στο ελεύθερο λογισμικό σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά δυστυχώς η ελληνική συνεισφορά είναι μικρότερη -μακράν- των δυνατοτήτων μας.

Μπράβο και στον μαθητή ο οποίος αναλαμβάνει τέτοια θέματα (και ως μαθητής πληροφορικής δεν μπαίνει στο κλασικό τρυπάκι «αν γράφεις ελεύθερο λογισμικό πως θα βγάλεις λεφτά;» κ.α.)

Project υπάρχουν πολλά και «ελληνικής προέλευσης». Ίσως ένα απ' τα πιο «γνωστά» είναι το codeblocks το οποίο αμφιβάλω αν υπάρχει λέφτερος προγραμματιστής χρήστης IDE που να μην το έχει ακούσει...
Πιστεύω όμως ότι η εργασία σου πρέπει να μην έχει εθνικό αλλά ποιοτικό στόχο: βρες αυτό που σ'αρέσει και βάλε τα δυνατά σου. ( Και αν το θες και εθνικά: καλύτερα ένας Έλληνας σε κάθε project παρά 10 σε ένα )

Απ' την άλλη αν επιμένεις ελληνικά μπορείς να ιδρώσεις σε κάποιο από τα project του πολυβασανισμένου δημόσιου τομέα που στηρίζει η ε ελ/λακ. http://ellak.gr/ Με μια σύντομη περιήγηση στην σελίδα της θα βρεις πολλά και ενδιαφέροντα...

Καλή δουλειά :-)

thecpp]Δυστυχώς δεν επιτρέπεται (από τον καθηγητή) να φτιάξω εγώ ενα project, θα ήταν το ιδανικό αν επιτρεπόταν αυτό. Πρέπει να συνισφέρω στο project κάποιας άλλης ομάδας που υπήρχε ήδη (και δεν γνωρίζω τον κώδικα).

Κρίνοντας από το nickname σου, και μια και τυγχάνει να έχω ένα project που αναπτύσσω εδώ και κάποια χρόνια (http://socnetv.sf.net) θα χαρώ να συνεργαστούμε. Ρίξε μια ματιά στον κώδικα, αν σε ενδιαφέρει. Είναι πάνω στην ανάλυση κοινωνικών δικτύων οπότε πρέπει να έχεις κάποια γνώση μαθηματικών. :)

Αν ναι, στείλε μoυ PM.

Εναλλακτικά, υπάρχει το luckyBackup του φίλου luckyb.