DVD writing

Antoni4040 | Πέμ, 11/17/2011 - 10:33 | 1' | 6

Όπως φαίνεται, για την χιλιοστή εικοστή πέμπτη (αν δεν κάνω λάθος...;) φορά, χρειάζομαι την βοήθεια των αγαπητών συνφορουμιτών... Θέμα: subtitles, dvd converting, dvd writing κτλ...
Όταν είχα Windows (θα έπρεπε να ντρέπομαι για τον εαυτό μου...) χρησιμοποιούσα το Notepad για να προσαρμόσω τους subtitles και ConvertXtoDVD για να μετατρέψω, να ενσωματώσω subs, να βάλω menu,να γράψω κτλ.
Στα Linux, όμως, όποιο πρόγραμμα για subs χρησιμοποιώ μου βγάζει αλαμπουρνέζικα, ενώ από εργαλεία για dvd converting κτλ. δεν ξέρω απολύτως τίποτα!!!
Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει?     
 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Εγώ χρησιμοποιώ το Subtitleeditor. Αφού ανοίξεις το πρόγραμμα  κάνεις open, επιλέγεις τον υπότιτλο και εκει διαλέγεις το encoding του υποτίτλου. Σχεδον όλοι οι ελληνικοί υπότιτλοι που κυκλοφορούν έχουν iso-8859-7 (το greek δλδ) και όχι το utf-8. Επομένως άμα τον ανοίξεις έτσι (και όχι με doubleclick ή δεξί κλικ open with τον υπότιτλο. Θα τον διαβάσει κανονικά το πρόγραμμα ώστε να προσαρμόσεις και να συγχρονίσεις όπως θέλεις τον υπότιτλο. Τώρα για να τον δεί σωστά ο player και όχι στα αλαμπουρνέζικα, πρέπει να πας στις επιλογές του στους υπότιτλους και να επιλέξεις και εκεί το encoding greek iso-8859-7. Στο smplayer βρίσκεται στο options->preferences->subtitles και εκει στο Εncoding βάζεις το modern greek. Στο vlc βρίσκεται στο tools->preferences->subtitles & osd και στο μενού subtitles αλλάζεις το default encoding και βάζεις greek iso-8859-7.
Τώρα για το 2ο μέρος για να κάνεις convert υπάρχουν πολλά εργαλεία, εγώ χρησιμοποιούσα το avidemux με το οποίο αλλαζα το video format, έκανα resize στο μέγεθος και πρόσθετα υπότιτλους (για το κινητο τηλέφωνο όλα αυτά). Υποθέτω πως κάποιος άλλος μπορεί να σε κατατοπίσει καλύτερα σε αυτό το θέμα. Πάντος η λογική είναι πως όταν θα πας να ενσωματώσεις τον υπότιτλο θα πρέπει απο το πρόγραμμα που θα το κάνεις να του βάλεις πάλι το αντίστοιχο encoding που είναι ο υπότιτλος (στην πλειοψηφία τους όπως σου είπα είναι iso-8859-7).

Επειδή τώρα είδα πως λές για DVD converting, αντί για το avidemux δοκίμασε το Devede!

Επίσης, στο θέμα των subs, είδα ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω και Notepad που έχει το Wine...
Ευχαριστώ, πάντως, fistikis, το Devede φαίνεται πως είναι ακόμα καλύτερο απ'το πρόγραμμα που χρησιμοποιούσα στα Windows...
Το δοκιμάζω τώρα...
Για να δούμε τι θα δούμε ;) 

dsyrmalis]Για εγγραφή ακόμα και σε Gnome χρησιμοποιώ K3b.

μου φαινεται δε μπορεις στο k3b να γραψεις video dvd ενσωματώνοντας μέσω του k3b υπότιτλους