Tablet με linux. Έχει φορμάρει κάποιος να μου πει τι γίνεται;

marlene | Τρί, 10/18/2011 - 18:41 | 2' | 9

Έχει φορμάρει κανείς κάποιο tablet με linux για να μου πει τι περίπου γίνεται; Παίζουν αυτά με κάποιο ubuntu ( ή κάτι τέτοιο- το θέμα θα είναι με τους οδηγούς φαντάζομαι) ή όχι;

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα tablet, είδα και ένα από αυτά που είναι παραγωγής Πλαίσιο, ( το οποίο το δύστυχο το φέρνουν φορμαρισμένο με windows 7 για να σέρνεται καλύτερα). Τους ρώτησα και μου το φέρνουν και χωρίς λειτουργικό ( και μάλιστα δεν το χρεώνουν κιόλας), αλλά δεν εγγυόνται ότι το μηχάνημα θα δουλεύει με λίνουξ. Εναλλακτικά για τα άλλα που έρχονται με android, έχει δοκιμάσει κάποιος να μου πει τι περίπου γίνεται με αυτά;

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: 3 (ψήφοι: 10)

Σχόλια

Μπορεις να αγορασεις tablet pc με εγκατεστημενο linux, και συγκεκριμενα με Ubuntu. Smile
Δες εδω http://www.ekoore.com/web/it/prodotti/tablet.html

Καλησπερα φιλεναδα.Εχω ενα tabletακι made in China,τρεχει android 1.6 dirty (τρεχα γυρευε δηλαδη version),με capacitive screen.Κοιτα...καλο ειναι,με ολα τα υπερ και τα κατα του 1.6.Αλλα εχει κατι ιδιαιτερο.Ανταπτορακι για εξωτερικες usb συσκευες και ethernet,ειναι root απο τη μαμα του,εχει 2gb δικη του μνημη,και τραβαει με χρι 32gb,και κανει μονο 100 ευροπουλακια.Για αρχη,μια χαρουλα ειναι.Αν σ`ενδιαφερει,το φερνει η cosmodata.

Το JoliOS είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα σου δουλεύει πάνω στο tablet, βέβαια πρέπει να είναι συνδεδεμένο συνέχεια στο internet. Βέβαια μπορείς να ρίξεις και μαι ματιά στο Carbyn. Ένα επίσης tablet defined distro.

Δεν υποτίθεται πάντως οτι αυτά με Android θα έχουν και μεγαλύτερες πιθανότητες λειτουργίας με Linux;

vagrale13]Μπορεις να αγορασεις tablet pc με εγκατεστημενο linux, και συγκεκριμενα με Ubuntu. Smile

Δες εδω http://www.ekoore.com/web/it/prodotti/tablet.html

 

Ίδιες τιμές με εδώ έχουν πάντως. Οπότε γιατί να το πάρω από έξω;

Μην απαντάω σε ξεχωριστά ποστς.Ευχαριστώ καταρχάς για τις απαντήσεις. Ερώτηση. Το Android είναι λίνουξοειδες;; ( μη βαράτε.. δεν έχω ασχοληθεί )

Εγώ παίζω με συγκεκριμένες εφαρμογές. Δεν με χαλάει τι θα είναι το λειτουργικό αλλά δεν προτίθεμαι να ξεβολευτώ κιόλας.. ( τσσσσ πως τα λέω έτσι! )

 

Από την άλλη αν μπορούν να τρέξουν αυτά τα tablets μία full διανομή, ( κανένα ubuntu κτλ) γιατί να μη φορμάρω;

Τα χειρότερα πάντως τα άκουσα για το ipad. Όμορφο είναι αλλά εντελώς δύσχρηστο σύμφωνα με την φιλενάδα μου την αμερικάνα που προτιμά το κινητό της από το ipad. Μου είπε να μη το πλησιάσω καν.. Πολύ μόστρα και καθόλου ουσία. ( η αμερικάνα τα είπε αυτά.. !! Που πάει αυτός ο κόσμος....! )

Ναι, αλλά νομίζω ότι δεν είναι open-source αλλά open-core. Δηλαδή μόνο ο πυρήνας είναι ανοιχτά και τα περισσότερα apps είναι κλειστού κώδικα (π.χ google apps, angry birds κ.τ.λ).

Μπορείς να βάλεις ubuntu. εγώ βρήκα κάτι οδηγίες για galaxy tabs, αλλά νομίζω ότι παίζει και σε άλλα tablets. δεν είμα όμως σίγουρος ούτε δίνω εγκύηση...Cry

Οι οδηγίες από εδώ http://galaxytabhacks.com/galaxy-tab-10-1-hacks/how-to-install-ubuntu-linux-on-galaxy-tab-10-1-tabuntu/