Cinux - New age of OS technology

conmarap | Πέμ, 09/15/2011 - 16:39 | 2' | 6
To Cinux 1.04 είναι ακόμα πιο κοντά στο επίσημο release του, φέρνοντας εκατοντάδες νέες δυνατότητες στους χρήστες του. Στο Cinux 1.04 θα δείτε πάλι το Gnome. Θα είναι όμως πιο όμορφο και περισσότερο...user defined. Ο χρήστης θα έχει πληθώρες επιλογές σε ότι αφορά προγράμματα και δυνατότητες καθώς είναι Gtk και Mono compatible! Πέρα από αυτά, το Cinux 1.04 θα προσφέρει και προηγμένες δυνατότητες για virtualization. Μαζί με αυτή την ανακοίνωση, οφείλω να πω ότι θα είναι η τελευταία έκδοση του Cinux η οποία θα υιοθετεί 100% το Gnome ως window manager. Τι θα γίνει μετά? Ένα fork του Firefox και το Cinux Desktop σας θα μετατραπεί σε έναν browser (είχα υποσχεθεί ότι το Cinux θα μετατραπεί σε cloud based πλατφόρμα στα σχόλια), προσφέροντάς σας την απόλυτη ελευθερία του διαδικτύου. Και...έτσι για να πάρετε μια γεύση στο τι δουλεύω, δείτε την παρακάτω εικόνα...
 


  • Codename Cinux  Blue


  • Και από το Cinux 1.04 Codename Canny Laura: 










Για ότι βλέπετε στο Cinux, έχω δώσει τιτάνιες προσπάθειες να τα ολοκληρώσω και, κατόπιν, να σας τα δείξω. Το LFS, όπως θα έλεγαν κάποιοι, είναι κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση...

WEB DEVELOPERS NEEDED!
contact me:  [email protected] 

Tags
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Ρε συ μπράβο, κάνεις καταπληκτική δουλειά! Μακάρι να είχα χρόνο να σε βοηθούσα όπως μπορώ.

Μια ερώτηση όμως, γιατί cloud based?

Βασικά το τοποθέτησα λάθος. Θα προσφέρει τις ανέσεις του cloud αλλά και του τοπικού υπολογιστή. Και το web based environment το διάλεξα για τους εξής λόγους:

  • Πολύς κόσμος ξέρει να προγραμματίζει σε HTML, CSS & JavaScript
  • Ο καθένας μας με το που ανοίγει τον υπολογιστή του, ανοίγει τον web browser και περνά σε αυτόν το 70% του χρόνου του.
  • Ο υπολογιστής θα επιβαρύνεται λιγότερο, και τα crash λόγω έλλειψης φυσικής ή σελιδοποιημένης μνήμης θα είναι αισθητά λιγότερα. 
  • Ήθελα να απλοποιήσω όσο το δυνατόν περισσότερο το Desktop και να το μετατρέψω σε ένα ιδιότυπο "shell" το οποίο και θα αγαπήσει ο χρήστης. Ο τυπικός χρήστης δεν χρειάζεται (και δεν θέλει) να ξέρει κάν ότι υπάρχει termina (στο οποίο θα συνεχίσει να έχει πρόσβαση).

Απλά θα πάρει (ίσως) λίγο περισσότερο χρόνο γιατί θα υπάρχει και η javascript από πίσω που πρέπει να δουλέψει 100% πριν "βγεί".

Ρε συ, conmarap, όλα μόνος τα έκανες??? Ουάου!!! Και φαίνεται πολύ φιλικό και όμορφο...Πολλά συγχαρητήρια...

Δυστυχώς μόνος μου.... Και λέω δυστυχώς επειδή το βάρος είναι τεράστιο. Το έκανα φιλικό για να μπορεί να μπεί και σε tablet κάποια μέρα, ή και σε υπολογιστές με οθόνη αφής. Προς το παρόν είναι υπο καθημερινή ανάπτυξη και η μορφή του αλλάζει συνέχεια.

Για να πω την αλήθεια δεν είχα ξανακούσει για το Peppermint. Πάντως όχι, θέλω απλά να το απλοποιήσω και να το κάνω ελκυστικό και ξεκούραστο για τον χρήστη. Θα υπάρχει και απλή έκδοση (μόνο με Gnome) αλλά κατα κύριο λόγο το Shell.