Cinux 1.04 - Πιο κοντά στο release

conmarap | Παρ, 09/02/2011 - 17:51 | 2' | 12

Πιο κοντά στο release της νέας έκδοσης του Cinux, πλέον, και αναμένεται στις 22 Σεπτέμβρη συγκεκριμένα. Το Cinux 1.04 ξέφυγε πλέον από το ανιαρό κόκκινο-μαύρο bootloader και πλέον μπουτάρει ένα γραφικό περιβάλλον. Επίσης, η νέα έκδοση θα "φοράει" το dpkg (πιλοτικά), όπως είχα πεί, αλλά εκτός αυτού, θα έρχεται με τον δικό του ξεχωριστό package manager για να καλύψε το κενό των πακέτων dep που δεν είναι συμβατά με το Cinux. Λόγος για το "CinuxGet" ή "cget" εντός Cinux, με το οποίο κατεβάζονται από μια πρόχειρη τοποθεσία τα πακέτα και θα αποθηκεύονται/εγκαθιστόνται αυτόματα. Επίσης θα υπάρχει και ένας ολόδικός του Repository Installer (καθώς το Git θα είναι προεγκατεστημένο) για τους πιο απαιτητικούς.

Cinux 1.04 Beta Desktop

To Android SDK σε πιο καινούργιο build

Tags
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Ευχαριστώ! :D Επίσης ξέχασα να πώ ότι ετοιμάζω έναν from scratch web browser γραμμένο σε Python - εξαρτώμενος από το Webkit - ώστε να αντικατασταθεί ο Firefox και να δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να επιλέγει πιον browser θέλει.

Μπορεί. Κοιτάω να το "εφοδιάσω" και με έναν installer για να μην γίνεται manually. Θα ετοιμάσω έναν οδηγό εγκατάστασης και θα τον κάνω post εδω.

Μας έχεις αφήσει με το στόμα ανοικτό με το κουράγιο που δείχνεις!
Τι να πούμε και εμείς οι άσχετοι...
Στις 22 Σεπτέμβρη είπες, ε..;
Χμμμ....

Όχι και τόσο. Μόνο ο Repository Installer είναι fork μιας bash εφαρμογής ενός άλλου παιδιού. Ναι 20-22 Σεμτέμβρη αναμένεται. Εκεί έχω βάλει στόχο. Για να δούμε. :)

conmarap]Όχι και τόσο. Μόνο ο Repository Installer είναι fork μιας bash εφαρμογής ενός άλλου παιδιού. Ναι 20-22 Σεμτέμβρη αναμένεται. Εκεί έχω βάλει στόχο. Για να δούμε. :)

Ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν :)

Θα μπορούσε να βοηθήσεις κανείς τον conmarap (αν το επιθυμεί βεβαίως) π.χ.
- φτιάχνοντας ένα icon set ή ένα έξτρα wallpaper.
- δοκιμάζοντας το iso σε διάφορους υπολογιστές
- φτιάχνοντας ή προτείνοντας κάποια εφαρμογή

BTW, αν έχεις qt4 libs στο Cinux, βάλε και το luckybackup :)

Και γενικά στην coding φάση θα ήταν ωραίο να συμμετείχε κάποιος. qt4 δεν του έχω βάλει αλλά θα το κοιτάξω. Περιμένω για τα αποτελέσματα του Beta και αναλόγως μετά πράττω. PS Στο Beta δεν περιλαμβάνεται το cget - Cinux-get.

Python, C, C++, C#, VisualBasic, Java, html και τώρα μαθαίνω javascript και Ruby. Σε Python είναι προγραμματισμένο το Cinux-Get. 

Προτίνω η διανομή να συνεχίση και χωρίς διαχιριστή πακέτων.

η τουλάχιστον κάνε τα πακέτα με κοδικά ωστε να μεταγλωτίζονται αυτόματα όταν μπένουν στον υπολογιστή, ωστε να μην γίνονται ξεχοριστα για 32bit και 64bit.κατι σαν freebsd, ή βάλε όλα τα devel και όλα τα πακετα και όλες της εξαρτίσεις τους και τις βιβλιοθήκης και τα όλα για να μπορουν η χρήστες να βάζουν τα πακετα μονα τους,διοτι ενας ανθροπος μονος του είναι δύσκολο να καταφέρει να κάνει μια διανομή ανταγωνιστηκή με τις άλλες.

το cinux βαζίσετε στο ubuntu και αν ναι, αναβαζίσετε σε κάθε επομενη εκδοση? το ρωτάω γιατι το συμβολο είναι παρόμοιο του ubuntu.