OpenSUSE 11.4 - GNOME

Etern4L | Τετ, 03/09/2011 - 23:05 | 5' | 3

 

Η επερχόμενη νέα έκδοση του openSUSE 11,4 θα διατίθενται στην αγορά με την τελευταία έκδοση GNOME 2.32. Το GNOME 2.32 είναι η τελευταία έκδοση της GNOME 2.x σειράς και έχει δεχθεί μια σειρά τελικών βελτιώσεων για να προσφέρει στους χρήστες openSUSE μια σταθερή βάση για τους επόμενους 8 μήνες. Ταυτόχρονα, η ομάδα openSUSE GNOME ετοιμάζεται για το GNOME 3. Μια προεπισκόπηση του GNOME 3 και το νέο GNOME Shell θα είναι διαθέσιμη στο openSUSE 11.4.

 

                   

 

Χαρακτηριστικά και βελτιώσεις στο GNOME 2.32

 

To Evince έχει βελτιωμένη υποστήριξη. To μέγιστο επίπεδο μεγέθυνσης έχει αυξηθεί κατά την προβολή ενός εγγράφου. Το Evince υποστηρίζει τώρα "SyncTeX", το οποίο επιτρέπει το συγχρονισμό ανάμεσα σε ένα αρχείο προέλευσης TeX και την προκύπτουσα PDF (ή DVI) έξοδο.

 

 

Το Empathy, η υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων, σας επιτρέπει τώρα να ομαδοποιήσετε τις πληροφορίες μιας επαφής με το "metacontacts." Για παράδειγμα, αν μία από τις επαφές σας χρησιμοποιεί πολλούς λογαριασμούς άμεσων μηνυμάτων μπορείτε να συνδέσετε τώρα τους διάφορους λογαριασμούς σε ένα όνομα για την επικοινωνία σας. Επίσης, προσέθεσε την ζωντανή αναζήτηση επαφών, η οποία σας επιτρέπει να πληκτρολογήσετε στη λίστα επαφών για να βρείτε γρήγορα κάποιον. Το νέο και βελτιωμένο Empathy στο GNOME 2.32 προσθέτει, επίσης, και την υποστήριξη του chat logging.

 

Το δημοφιλές πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων Banshee ενημερώνεται σε 1.9.3, μια έκδοση πριν την τελική 2.0. Τα κυριότερα σημεία αυτής της έκδοσης είναι: έναν απλοποιημένο "Now Playing" τρόπο, την υποστήρηξη τυχαίας αναπαραγωγής, βελτιωμένη αναζήτης του εξώφυλλου δίσκων και τη βελτίωση της διεπαφής με το Last.fm. Η υποστήριξη συσκευών έχει βελτιωθεί πολύ! Μεταξύ άλλων, το Banshee λειτουργεί πλέον καλύτερα με τα Droid Χ, Galaxy Portal, Xperia X10, Maemo και MTP.

GNOME 3.0 preview

 


Το GNOME 3.0 είναι μια νέα σημαντική έκδοση για το έργο GNOME, που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει, τον Απρίλιο του 2011. Το GNOME 3,0 διαθέτει μια επανεγραμμένη τεχνολογία: τη GTK + βιβλιοθήκη. Οι βελτιώσεις στο GTK + 3,0 φέρνουν περισσότερη συνοχή, καλύτερη απόδοση και καλύτερη εμφάνιση σε όλες τις εφαρμογές του GNOME.

Το GNOME Shell φέρνει μια φρέσκια νέα εμφάνιση και αισθητική για το δημοφιλές γραφικό περιβάλλον. Η 3D επιτάχυνση είναι μια απαίτηση για το GNOME Shell, προκειμένου να διασφαλιστεί η πιο ικανοποιητική εμπειρία στο γραφικό περιβάλλον για το πιο σύγχρονο υλικό. Χρησιμοποιώντας μικρές προεπισκοπήσεις παραθύρων καθώς και με κινούμενα σχέδια και εφέ ώστε να καταλαβαίνετε τι συμβαίνει, και να μην χάνεστε.

Βελτιώσεις στο GNOME 3

Το GNOME 3 και το GNOME Shell φέρνει πολλές βελτιώσεις στη διεπαφή χρήστη σε διάφορους τομείς. Υπάρχει μια πολύ βελτιωμένη διαχείριση αρχείων, ένα απλοποιημένο σύστημα πληροφοριών κατάστασης και μία βελτιωμένη εφαρμογή για τις pop-up ειδοποιήσεις. Ο νέος διαχειριστής παραθύρων, Mutter, σας βοηθάει στην καλύτερη διαχείριση των παραθύρων σας. Τέλος, το GNOME Shell επίσης είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για ένα ευρύ φάσμα συσκευών, από υπολογιστές και netbooks έως οθόνες αφής.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Συγγνώμη, αλλά δεν αναφέρατε κάτι πολύ βασικό!

Τα πολυμέσα, αν πας να τα ενεργοποιήσεις, σε αρχεία που δεν είναι ενσωματωμένα όπως mp3,avi κλπ.,
σου βγάζει τον επιλογέα για να πατήσεις την ενημέρωση των rpm's και αποτυγχάνει να αναβαθμιστεί!!!

Για να βάλω την υποστήριξη mp3, έκανα πάρα πολύ ώρα! 

Τραγικό?

TemplarX]Συγγνώμη, αλλά δεν αναφέρατε κάτι πολύ βασικό!

Τα πολυμέσα, αν πας να τα ενεργοποιήσεις, σε αρχεία που δεν είναι ενσωματωμένα όπως mp3,avi κλπ.,
σου βγάζει τον επιλογέα για να πατήσεις την ενημέρωση των rpm's και αποτυγχάνει να αναβαθμιστεί!!!

Για να βάλω την υποστήριξη mp3, έκανα πάρα πολύ ώρα! 

Τραγικό?

Από την διεύθυνση
http://opensuse-community.org/codecs-gnome.ymp

κατεβάζεις και εγκαθιστάς αυτόματα όλα τα codecs για να παίζεις τα πάντα.

OpenSUSE 11.4 με πυρήνα (μέσω tumbleweed Linux 3) και Gnome 2.32 δε λειτουργεί καθόλου (καθόλου όμως) με τους οδηγούς ATI Catalyst 11.8. Πίσω στο σχεδιαστήριο!