Cinux 1.0 - download & διευκρινήσεις

conmarap | Πέμ, 04/21/2011 - 22:48 | 2' | 5

Καλησπέρα σε όλους! Έχω ανεβάσει την έκδοση 1.0 του Cinux στο Μegaupload ( http://www.megaupload.com/?d=3DFA6QR0 ) και μπορείτε να το κατεβάσετε. Είναι αρκετά stable, αν εξαιρέσει κανείς τα κενά που υπάρχουν σε αναγνώρηση hardware ( χαρακτηριστικό είναι εκείνο του PrtSc ) αλλά το δουλεύω. Επόμενη έκδοση θα έρθει μάλλον σε καμια βδομάδα, ίσα για να δοκιμαστούν τα πακέτα/προγράμματα.

Ακόμα ένα πρόβλημα είναι ο Firefox, που ο χρήστης θα πρέπει να το κατεβάσει από μόνος του, αφού το Cinux δεν αναγνωρίζει το Firefox κατά τη διάρκεια του build, παρ'όλο που δεν βγαίνουν σφάλματα. Παραθέτω όμως τα link στο blog για εύκολη πρόσβαση.  

Επίσης καλώ όποιον θέλει να δημιουργήσει εφαρμογή/ες (όχι αναγκαστικά πολυπλοκη/ες), ίσα ίσα για να ξεκινήσουμε.

Cinux 1.0 ->
username : root
password : support

Gnome : startx

Cheers

http://cinux-linux.blogspot.com/

Ά! Και πρίν το ξεχάσω. Ευχαριστώ στον ΔΚ :) 

 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Η νέα εκδοση του Cinux έγινε upload και στον σερβερ του Cinux Linux για να κάνετε το download μπείτε στο cinux.hostbig.gr   Laughing

καλα! τελικα ποιος ειναι ο κοδικός? αφου κάνω login με τον κοδικο και username που είπάρχει ποιο πάνω και δεν μπένει.
στο ένα iso δουλέυει αλλα στο άλλο όχι. καλήτερα θα ήταν να έφτιαχνες ενα script που θα εκινούσε αυτοματα και θα έδιχνε στην οθόνη ποιος ειναι ο κοδικός και ο χρήστης. 

andreas122]καλα! τελικα ποιος ειναι ο κοδικός? αφου κάνω login με τον κοδικο και username που είπάρχει ποιο πάνω και δεν μπένει.
στο ένα iso δουλέυει αλλα στο άλλο όχι. καλήτερα θα ήταν να έφτιαχνες ενα script που θα εκινούσε αυτοματα και θα έδιχνε στην οθόνη ποιος ειναι ο κοδικός και ο χρήστης. 

Με το login υπάρχει ένα πρόβλημα και το έχω κάνει note στο forum σαν bug. Σε ένα liveCD είναι root & support σε άλλα είναι root & κενό password.  Το σίγουρο είναι πως όταν δεν κάνεις login με το ένα κάνεις με το άλλο. Και μάλλον θα προσπαθησες να κάνεις login στο 1.0.3 με τα στοιχεία αυτά. Για το 1.0.3 ισχύουν τα root & κενό pass.

ναι το κατάλαβα, ωραία η διανομή ειναι πολύ καλη πάντος, πιστέυω οτι δεν χρειάζετε package manager και οτι θα ειναι καλό να ειναι προεγκαταστετιμένες όλες η χρήσημες υπο-εφαρμογές ωστε να μην χρειάζονται πολλές εξαρτίσεις τα νέα προγραματα που θα μπένουν.

andreas122]ναι το κατάλαβα, ωραία η διανομή ειναι πολύ καλη πάντος, πιστέυω οτι δεν χρειάζετε package manager και οτι θα ειναι καλό να ειναι προεγκαταστετιμένες όλες η χρήσημες υπο-εφαρμογές ωστε να μην χρειάζονται πολλές εξαρτίσεις τα νέα προγραματα που θα μπένουν.

Είναι μια λύση αυτό, όμως έτσι η διανομή θα γινόταν, τρόπον τινά, βαριά και δύσκολο στο να την κατεβάσει κανείς. Φυσικά και θα πρέπει να έρχετε με τα βασικά (όπως Firefox, gedit και τα συναφή) πέρα από εκεί όμως πρέπει να δίνεται η ελευθερία στον χρήστη να κάνει customize το Cinux με εφαρμογές δικής του επιλογής. Πχ, το ποιό office application θα διαλέξει: το OpenOffice, το Libre Office, το GNOME-Office, το KOffice, το StarOffice, κτλ κτλ ? Ή για τον media player που θα θέλει κάποιος (VLC κτλ). Αυτή η ιδιαιτερότητα του Cinux είναι που του δίνει και απεριόριστη ευελιξία.