Macpup 520

dsyrmalis | Τετ, 03/23/2011 - 13:56 | 2' | 8



To Macpup είναι μια επίσημη build του Puppy Linux 5.2. Η διαφορά του είναι πως έρχεται με το περιβάλλον εργασίας Ε17 Enlightment. Όπως μαρτυρά και η ονομασία του, εξομοιώνει το περιβάλλον εργασίας αλλά και την αισθητική του Mac Os X, της Apple. Πραγματικά το Macpup είναι πανέμορφο και πολύ ελαφρύ, χωρίς να λείπουν και οι πολλές επιλογές παραμετροποίησης και ρυθμίσεων. Όπως και το Puppy, μπορεί να τρέχει αποκλειστικά στη μνήμη του υπολογιστή μας αλλά και να εγκατασταθεί σε USB Flash ή ακόμα και σε...δίσκους SATA. Επιπλέον η συμβατότητα του με τα πακέτα του Ubuntu Lucid Lynx το μετατρέπει σε μια πλήρη διανομή ικανή να καλύψει κάτι παραπάνω απο τις βασικές μας ανάγκες.  Στις ευχάριστες εκπλήξεις ήταν και η προσθήκη του Firefox 4. To iso του Macpup είναι μόλις 174 MB και μπορούμε να το κατεβάσουμε   απο εδώ.

Ιστοσελίδα: http://macpup.org/
Στιγμιότυπα απο τα 3 έξτρα themes του:

http://i78.photobucket.com/albums/j106/runtt21/Gray1.jpg

http://i78.photobucket.com/albums/j106/runtt21/sky1.jpg

http://i78.photobucket.com/albums/j106/runtt21/mplight1.jpg

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Πραγματικα εντυπωσιακο.Θα ηθελα μια βοηθεια οσον αφορα την εγκατασταση του.Δεν μπορω να βρω καποιο install για να κανω την εγκατασταση,εκτος αν υπαρχει καποιος αλλος τροπος.

Σε σκληρό δίσκο; Πήγαινε στο Applications -->System-->Gparted για partitions. Στη συνέχεια θα πας στο setup να βρεις τον Puppy Universal Installer. Στο ίδιο μενού έχει και εγκατάσταση του grub νομίζω.
Να και ένα βίντεο:

Που' σαι alfisti; Το παιδί θέλει macpuppel, κάνε κάτι... ;)

Αυτό το Ε17 είναι απίστευτα εντυπωσιακό. Μακάρι να τού δώσουν περισσότερη βάση οι developers, γιατί έμεινε για πολύ καιρό στα ντουλάπια.

@paoki.  Αν έχεις καί άλλη διανομή, δες στο topic τού Puppel πως γίνεται η frugal εγκατάσταση (προτείνεται γιά το Puppy).

(Ελληνικό EnlightENment ε? Τι να το κάνει? έχει xfce! Πάλι μεταφράσεις θα αρχίσουμε?  :)   )

Έχω ένα εξωτερικό 1.8" USB δίσκο που πλέον στεγάζει ένα τρισχαριτωμένο macpup :)

alfisti]@paoki.  Αν έχεις καί άλλη διανομή, δες στο topic τού Puppel πως γίνεται η frugal εγκατάσταση (προτείνεται γιά το Puppy).

(Ελληνικό EnlightENment ε? Τι να το κάνει? έχει xfce! Πάλι μεταφράσεις θα αρχίσουμε?  :)  
Αυτη τη στιγμη εχω το opensuse 11.4 και τα xp.Μαλλον καποιο λαθος κανω στην εγκατασταση του macpup γιατι δεν μου ξεκιναει και μαυριζει η οθονη!Θα προσπαθησω και παλι και ειδομεν!