Greek Linux OS

dimitris.kr | Τετ, 01/05/2011 - 21:13 | 2' | 5

Εφτιαξα μια διανομη Linux απο το susestudio.com και ειπα να το δωσω σε αλλους. Ειναι ελληνικο καθαρα εχει προγραμματα που ηθελα μονο εγω και μπορειτε να μου πειτε ποια δεν χρειαζονται και εχω μαζι ενα portable virtual machine για τα παραθυρα(windows) ομως. Ειναι το πρωτο μου λειτουργικο οποτε δεκτα τα παραπονα. Το εχω βαλει σε torrent στο demonoid.me. Καντε αναζητηση , απο 10/1 για να ειστε σιγουροι πως θα υπαρχει αλλα δεν κανει κακο να ψαξετε πιο πριν και βαλτε για Greek Linux OS. Ο κωδικος ειναι mplampla10 (ειναι αστειο, αλλα δεν μου ερχοταν κατι αλλο) στο dimitris. Υπαρχει και ο guest με κωδικο guest.O κωδικος του root is linux.

Δώσε αστέρια!

MO: 3 (ψήφοι: 2)

Σχόλια

που μπορω να το βρω να το κατεβασω ?
θα χαρω να δω κατι αξιολογο σε ελληνικη εκδοση...

βασίζεται σε opensuse? συγγνώμη που θα σε απαγοητέυσω αλλα αντιπαθω όλα τα suse αρα και το δικό σου. Ίσως, δεν το δοκίμασα φυσικά αλλα αφου ειναι suse, εχω προκατάληψη απο τώρα.
μπορεί να κάνω και λάθος αλλα μην φτιάχνουμε διανομές χωρίς λόγο, παρα μόνο αν έχουμε κάτι ξεχωριστό για παράδειγμα η ιδανική διανομή για εμένα ειναι:
1 πηρήνας 2.6.35 και πάνω
2 gnome η kde η xfce
3 wicd και όχι networkmanager
4 vanilla πακέτα, αυτό ίσως ακούγεται δύσκολο. αλλα ειναι πολύ ωραίο οταν όλα τα προγραματα ειναι τελείως original χωρίς να πειραχτεί οτε ο κώδικας ουτε τα λογότυπα. δλδ η διανομή να μην έχει λογοτυπα παντού και να ειναι ταπεινή ή να έχει τα λογοτυπα τον αντιστιχουν στα προγραμάτα που έχει.
5 εγκατάσταση πακέτων ευκολα όπως στο apt-get. 
αν τα περιέχει όλα αυτα η διανομή που έχεις θα ήταν τέλεια. 

Ανδρέα, σε βρίσκω εν μέρει λάθος. Η προκατάληψη λόγω Suse, δεν είναι δίκαια.  Κι εμένα δεν με "τραβάνε" διανομές όπως Suse, Fedora, Debian, αλλά δεν καταδικάζω τίποτα αν δεν το δω πρώτα.  Όσο για την σωστή διανομή, κατά τη γνώμη μου είναι αυτή που βασίζεται σε ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ προσπάθεια και βγαίνει με ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ μέλλοντος στην ανάπτυξή της.
Το να ξεκινά μια διανομή από μία άλλη, θεωρείται πλέον φυσιολογικό, αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να βρίσκει τον δρόμο της. Δεν μ' ενδιαφέρει αν βασίζεται σε Suse, Ubuntu, Gentoo, Fedora, κλπ, αλλά ΠΟΥ μπορεί να φθάσει.
Παραδείγματα: Το Ubuntu ξεκίνησε ως Debian-based και έφτασε να γίνει η πιο δημοφιλής διανομή Linux. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ!
Το Mint, ξεκίνησε ως Ubuntu-based και εξελίσσεται ανεξάρτητο, ως μια πολή καλή εναλλακτική λύση της μητέρας διανομής. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ!
Το Sabayon ξεκίνησε ως Gentoo-based και απέκτησε δικό του package manager και repositories, παράλληλα με την μαμά-διανομή (που λέει κι ο Γιάννης!). ΕΥΓΕ!
Το Chakra, ξεκίνησε ως εύκολο Arch και απέκτησε δικά του repositories. ΕΥΓΕ!
Όλα αυτά τα forks όμως, που ξεκινάνε με δυναμισμό και καταλήγουν να κρεμάσουν όσους τα εμπιστεύθηκαν για βασικές "διανομές", δεν έχουν κανένα αντίκρυσμα. Αργά ή γρήγορα, ο ένας (ή δύο) άτομα που τα αναπτύσσουν, βαριούνται (ή απασχολούνται με τα προς το ζην) κι έτσι η "ελπιδοφόρα" διανομή πάει περίπατο! Και μαζί και όσοι την πέρασαν στο PC τους και μάταια περιμένουν κάποιο update...
Αυτά φυσικά, δεν τα γράφω για τον φίλο μας dimitris kr., αλλά ενδέχεται το GLOS του, να είναι μια τέτοια περίπτωση. Ας το κατεβάσουμε, ας το δούμε, αλλά θα πρέπει να σταθεροποιηθεί ως ανεξάρτητη και με ομάδα ανάπτυξης διανομή για να το εγκαταστήσουμε. Εκτός αν έχουμε άφθονο χώρο στον σκληρό! Αυτή είναι η συμβουλή μου.

οχι φισικά δεν  έχω προκατάλιψη απλα αντιπαθω γενικά το suse studio, και φισικά αμα γίνει καλή διανομή τοτε θα την είχαμε, απλα εγω είμαι πολύ απετιτικός, για τους άλλους χρήστες που θέλουν να κάνουν την δουλεία τους θα είναι μια χαρά, απλα δεν χρειάζετε να φτιάχνουμε πολλές διανομές διοτι θα έχουμε τσάμπα κούραση συντιρόντας τζάμπα αποθετίρια. πάντος εγω πιστέυω οτι καθε προσπάθεια είναι καλή.

και εαν γίνει καλή διανομή τοτε δεν έχουμε λόγο να μην την βάλουμε.

http://www.demonoid.me/files/details/2509857/009431329075/

Βεβαια δεν υπαρχει κανεις να το δωσει.