openSUSE 11.4 - KDE

Etern4L | Τετ, 03/09/2011 - 23:44 | 5' | 12

Οι οπαδοί του KDE πρέπει οπωσδήποτε να δείτε το openSUSE 11.4, το οποίο θα είναι η πρώτη μεγάλη διανομή Linux που θα φέρει το Plasma του KDE Workspace, καθώς και εφαρμογές της έκδοσης 4.6. Η νέα έκδοση του KDE προσφέρει πολύ καλύτερη απόδοση καθώς και πολλές βελτιώσεις στην ταχύτητα και αναβαθμίσεις σε πολλά χαρακτηριστικά του ΚDE.


KDE Plasma Workspaces 4.6

Το openSUSE 11,4 έρχετε με το KDE Plasma 4.6. Αυτή η έκδοση φέρνει πολλά χαρακτηριστικά καθώς και καλύτερες επιδόσεις και σταθερότητα. Η αναθεωρημένη διαχείριση ενέργειας φέρνει αρκετά νέα χαρακτηριστικά, αλλά έχει ένα απλούστερο περιβάλλον διαμόρφωσης και καλύτερες προεπιλογές. Το KWin, ο διαχειριστής παραθύρων για το Plasma, έρχετε ανανεωμένος με πολλές βελτιώσεις. Επίσης, πολλά widgets έχουν ανανεωθεί με νέα χαρακτηριστικά αλλά και με μικρές βελτιώσεις.


Plasma Desktop


       

 

Το Plasma Desktop έχει βελτιωθεί ειδικά στο Σύστημα Δραστηριοτήτων, καθιστώντας εύκολη τη σύνδεση εφαρμογών με συγκεκριμένες δραστηριότητες. Αυτό θα σας επιτρέψει να διαχειρίζεστε εύκολα τις διάφορες εργασίες καθώς και στην πιο γρήγορη εναλλαγή μεταξύ τους.

 

Plasma Netbook

 

                     

Το Plasma Netbook, το περιβάλλον εργασίας του KDE για netbooks έχει βελτιωθεί σε θέματα ταχύτητας καθώς και αν έχετε μια μικρή οθόνη αφής θα παρατηρήσετε ότι το περιβάλλον εργασίας έχει καταστεί πιο εύκολο στη χρήση.


Εφαρμογές όπως Gwenview, Digikam και KSnapshot έχουν βελτιστοποιηθεί έτσι ώστε να μπορείτε να μοιράζεστε εύκολα και γρήγορα τις φωτογραφίες σας στα Flickr, Facebook και Picasaweb. Επίσης, το Κate έχει βελτιωθεί για τους προγραμματιστές και μπορούν τώρα δουλέψουν με SQL και GDB.


KDE Applications

Το οpenSUSE 11,4 έρχεται με τις συνηθεσμένες εφαρμογές του KDE όπως Koffice, Amarok, K3b και άλλα. Μερικά από αυτά είναι:

 

Amarok 2.4.0: έχει ένα πολύ πιο γρήγορο σαρωτή συλλογών και μπορεί να δείξει στατιστικά και τα εξώφυλλα του δίσκου άμεσα για τα αρχεία ήχου σας. Μιλώντας για τις ετικέτες, υπάρχει ένα νέο χαρακτηριστικό που συνεργάζεται με τον σαρωτή και αλληλεπιδρά με τη μουσική βιβλιοθήκη MusicBrainz για να ενημερώσετε τα τραγούδια σας με ακριβείς πληροφορίες. Το Amarok έχει βελτιωμένη υποστήριξη iPod (το 3G Touch) και καλύτερη υποστήριξη στην κωδικοποίηση αρχείων.

 

KOffice 2.3.1: έρχεται με σταθερότερο, με βελτιωμένες επιδόσεις. Όλες οι εφαρμογές του Koffice, υποστηρίζουν όλες τις μορφές αρχείων της Microsoft (doc, xls, ppt, docx, xlsx, pptx).

 

K3b 2.0: είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα λογισμικού αντιγραφής cd του KDE. Μολονότι βασίζεται σε παλιές βιβλιοθήκες, η εφαρμογή λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο και με νέο σχεδιασμό. Αυτή η εφαρμογή δεν είναι μόνο για το χρήστη KDE, καθώς πολλοί χρήστες του Gnome προτιμούν να το χρησιμοποιούν επίσης.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Συγγνώμη, αλλά δεν αναφέρατε κάτι πολύ βασικό!

Τα πολυμέσα, αν πας να τα ενεργοποιήσεις, σε αρχεία που δεν είναι ενσωματωμένα όπως mp3,avi κλπ.,
σου βγάζει τον επιλογέα για να πατήσεις την ενημέρωση των rpm's και αποτυγχάνει να αναβαθμιστεί!!!

Για να βάλω την υποστήριξη mp3, έκανα πάρα πολύ ώρα! 

Τραγικό?

 

TemplarX]Συγγνώμη, αλλά δεν αναφέρατε κάτι πολύ βασικό!

Τα πολυμέσα, αν πας να τα ενεργοποιήσεις, σε αρχεία που δεν είναι ενσωματωμένα όπως mp3,avi κλπ.,
σου βγάζει τον επιλογέα για να πατήσεις την ενημέρωση των rpm's και αποτυγχάνει να αναβαθμιστεί!!!

Για να βάλω την υποστήριξη mp3, έκανα πάρα πολύ ώρα! 

Τραγικό?

 

Καθόλου.
Από την διεύθυνση
http://opensuse-community.org/codecs-kde.ymp
κατεβάζεις και εγκαθιστάς αυτόματα όλα τα codecs για KDE.
Τόσο απλά...

Παίδες εγώ το βάζω se usb stick και δεν bootάρει. Κολλάει και κάνει επαννεκίνηση. Αυτό μου κάνει με όλες τις εκδόσεις απο 11.χ και μετά. Εχει κανείς το ίδιο πρόβλημα;

Sam_GR]Παίδες εγώ το βάζω se usb stick και δεν bootάρει. Κολλάει και κάνει επαννεκίνηση. Αυτό μου κάνει με όλες τις εκδόσεις απο 11.χ και μετά. Εχει κανείς το ίδιο πρόβλημα;

Χμ, όχι. Μάλλον KDE βάζεις έτσι;
Με ποιον τρόπο φτιάχνεις το LiveUSB;

Universal usb installer. Εχω φτιάξει πάμπολες φορές usb live stick αλλα με το Opensuse δεν δουλεύει.

    καθε προγραμμα που ''περνά'' τα  ISO images  σε usb flash drive  ΔΕΝ  ειναι σιγουρο πως  πετυχαινει  με ολες  τις  διανομες. Χρησιμοποιω το multisystem boot &  εχω παμπολλες διανομες που τρεχουν απο flash drive 32 GB , ομως κανενα openSuse δεν μπουταρει , απλά γιατι το προγραμμα ΔΕΝ  υποστηριζει  τα συγκεκριμενα ISO images. Μπορει να ειναι & θεμα ''παρεμβασης'' του δημιουργου του προγραμματος , δλδ , για δικους του λογους να μην θελει να υποστηριζεται καποια διανομη.
    Η λυση ειναι παρα πολυ απλη & ειδικα με ΟΛΑ τα openSuse. Οποιος γνωριζει ο,τι καθε ISO image του openSuse ειναι hybrid ISO δεν εχει τετοια προβληματα , αρκει να εχει καπου ενα flash drive του ενος ή δυο GB για να τα ''περασει''  μεσα , με μια απλη εντολη απο τερματικο.

      #  dd   if=openSuse-12.1-KDE3-live-cd.iso   of=/dev/sdb    ,  υποθέτοντας οτι το flash drive ειναι το sdb.

    Aν στο συστημα πανω ειναι συνδεμενα περισσοτερα πραγματα , δινουμε ενα  $ df -h  για να βρουμε το ''ονομα'' του flash drive.
      ΔΕΝ χρειαζεται να κανουμε καμια προετοιμασια για το flash , οπως φορματ ,  ΟΛΑ τα αναλαμβανει η εντολη απο το τερματικο & το hybrid ISO image.

Υποθέτω ότι ο φίλος χρησιμοποιεί windows (για να αναφέρει αυτό το πρόγραμμα).
Το Multiboot που αναφέρεις εγώ το μετέφρασα. Το χρησιμοποιώ σαν livecd γιατί για openSUSE δεν υπάρχει.
Με την 12.1 δουλεύει, το έχω κάνει εγώ. Προσπαθούσα να βάλω κάποιες υλοποιήσεις από το SUSE Studio αλλά δεν μπόρεσα. Ο λόγος είναι γιατί δημιουργούν ουσιαστικά 2 partition. Το ένα το cd και το άλλο είναι αποθηκευτικός χώρος.

Με το dd δεν υπάρχει πρόβλημα όμως. Αν χρησιμοποιείς άλλη διανομή ξεκινάς με τις εντολές:

1. ls -l /dev/disk/by-id/*usb*

2. umount /dev/sdX1
sdX1 είναι η συσκευή που αναγνώρισε η εντολή παραπάνω.

3. dd if=/path/to/iso/openSUSE.iso of=/dev/sdX bs=4M;sync
όπου sdX είναι η συσκευή σου. Αυτό το δίνεις ως υπερχρήστης.

     Δεν το ειχα δοκιμασει στο 12.1 , γιατι δεν τα ειχε καταφερει με το 11.4-openSuse-LXDE & παραιτηθηκα απο καθε αλλη προσπαθεια. Τωρα θα προστεθει & το 12.1 δικαιωματικα στη ''συλλογή'' μου μεσα στο USB ''τέρας"! !
 
  Η εντολη    ls -l /dev/disk/by-id/*usb*     πολύ καλύτερη στην αναγνωριση usb συσκευων , απο το df -h , που δεν ''δουλευει'' παντα σωστα αν δεν κανει το συστημα αυτοματη προσαρτηση των usb.

   To  multisystem το τρεχω μόνο μεσα απο Ubuntu , οπου υπαρχει ετοιμο ενα σκριπτακι για αυτοματη εγκατασταση & κανω τη δουλεια μου πιο ευκολα.Δεν το εχω χρησιμοποιησει απο live-cd. Παντως ειναι ενα χρησιμοτατο προγραμμα & αν υπηρχε & για Suse θα ηταν ιδανικο.

zenwalk05] Παντως ειναι ενα χρησιμοτατο προγραμμα & αν υπηρχε & για Suse θα ηταν ιδανικο.

Από ψάξιμο, βρήκα ότι υπάρχουν και άλλα σκριπτάκια που κάνουν την ίδια δουλειά και νομίζω παίζουν ανεξάρτητα διανομής. Δεν έχω χρόνο να τα ψάξω.
Είναι τα:
Multiboot
Multicd