Ας ενωθούμε επιτέλους ....

fanisatt | Παρ, 02/18/2011 - 13:55 | 1' | 5

Η διασπορά των δυνάμεων (άνθρωποι - πόροι - τεχνογνωσία κλπ) στο χώρο του Linux πρέπει να σταματήσει . Νομίζω ότι ήρθε η ώρα για το Linux να συγκεντρώσει τις δυνάμεις του και να έρθει μπροστά από όλους και όλα στην ακατάπαυστη πορεία της τεχνολογίας. Ο κόσμος του hardware πρέπει επιτέλους να υπολογίσει σοβαρά το ελεύθερο λογισμικό. Πρέπει να γίνει απαίτηση όλων μας η σφραγίσα "Linux compatible" σε οποιοδήποτε hardware.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

είναι πολλά και μεγάλα τα συμφέροντα για να συμβεί κάτι τέτοιο..

c0demaster]είναι πολλά και μεγάλα τα συμφέροντα για να συμβεί κάτι τέτοιο..

Αυτά τα μεγάλα συμφέροντα πρέπει να επηρεάσουμε κι αυτό δεν θα γίνει χαιδεύοντας τ' αυτιά τους. Οι πιέσεις για αλλαγή ασκούνται κατ' αρχήν από τους χρήστες.
Προσωπικά λατρεύω το πνεύμα του Linux , αλλά δεν μπορώ να κρύψω από έναν νέο χρήστη το γεγονός ότι, η αγαπημένη του και ακριβοπληρωμένη κάρτα ήχου, είτε η κάρτα TV, είτε και η κάρτα οθόνης κάποιες φορές  ΔΕΝ θα λειτουργήσει σωστά ή και καθόλου ακόμη σε διανομές Linux.
Οι εταιρείες hardware πρέπει να πιεσθούν και να λάβουν υπόψη τους το Linux.
Πρέπει να μετρηθούμε , να γίνει μια απογραφή των ανά τον κόσμο linuxάδων , όπως έγινε για τους δημόσιους υπάλληλους μετά από 30 χρόνια Δημοκρατίας στη Χώρα μας..... Κι όχι μόνον αυτό , αλλά να γίνει και εκτίμηση για την αύξηση του πλυθυσμού μας μεσομακροπρόθεσμα, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την οικονομική κρίση η οποία επιβάλλει LINUX.
Αυτά και άλλα πολλά πρέπει να οργανώσουν οι εταιρείες των μεγάλων συμφερόντων του linux.
Πρέπει να πιεσθούν και αυτές.
Ωραίο το Linux , αλλά ..... συνεχίζω να φτιάχνω μουσική με τα αρχαία 32μπιτα Windows XP , διότι δεν μπορώ να τη φτιάξω με τις τόσο πιο σύγχρονες 64μπιτες διανομές Linux, παρά το γεγονός ότι είναι πολύ πιο γρήγορες και αξιοποιούν 3πλάσια σχεδόν μνήμη από τα windows (στο δικό μου μηχάνημα).
3 χρόνια τώρα στέλνω email στην ESI για να δώσει drivers για την κάρτα ήχου waveterminal 192 L και μου λένε τα δικά τους......
3 χρόνια τώρα έχω μια USB κάρτα TV (TV4ALL) και δεν την βλέπει καμία διανομή Linux.
Πραγματικά δεν πιστεύω ότι χρειαζόμαστε 300 διανομές Linux με διαφορές στα χρώματα και στα μπιχλιμπίδια , τα οποία μπιχλιμπίδια ανανεώνονται κάθε εξάμηνο , έτσι για αλλαγή ατμοσφαιρας......
Νομίζω ότι χρειαζόμαστε πολύ λιγότερες διανομές, κατά βάση κυλιόμενου χαρακτήρα, οι οποίες θα ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΝ τους χρήστες και θα γονατίσουν τους κατασκευαστές hardware.

+1000
έχω μια crypto tv card που την αγόρασα κοιμόμενος και όταν τους έστειλα email μου είπαν απλά δεν βγάζουν drivers για linux !! άν όμως όλοι στέλνουμε email ΖΗΤΩΝΤΑΣ drivers και πάρουν πολλά email θα καταλάβουν ότι τους συμφέρει να διαφημίζουν ότι το αντικείμενο που πουλάν παίζει ΚΑΙ Linux.
Προσωπικά στέλνω μηνύματα σε όλους ζητώντας drivers.

Πρέπει να περάσει το linux μέσα στο εταιρικό περιβάλλον ώστε να κινηθούν και οι εταιρείες hardware προς την ανάπτυξη drivers για το linux κλπ.. Εκεί είναι όλο το παιχνίδι.. Ο απλός οικιακός χρήστης δεν κινεί την αγορά αλλά πάει όπου τον πάνε και αγοράζει ότι του πουλά το marketing.. Οι εταιρείες είναι που οδηγούν τα πράγματα και δίνουν τις κατευθυντήριες γραμμές..

Οι εταιρείες είναι σίγουρα αυτές που πρώτες χρειάζονται το οικονομικό , ασφαλές και πάρα πολύ καλό Linux.
Πέραν αυτού όμως επιμένω ότι, γίνεται σπατάλη πόρων στο χώρο του Linux, χωρίς να υπάρχει ενιαίο σχέδιο και συγκέντρωση προσπαθειών. Κάποιοι προγραμματισταράδες αξιοποιούνται προς άλλες κατευθύνσεις από αυτήν που θα έπρεπε.
Βέβαια η πολυπόθητη "ελευθερία" παρουσιάζει αυτά τα συμπτώματα, αλλά οι κρατούντες στο χώρο του Linux πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους και την άλλη μεριά του νομίσματος, την οποία αντικρύζει ο καθένας από μας τους χρήστες όταν διαπιστώνει ότι, για τις περισσότερες εταιρείες hardware το Linux επισήμως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κι αν θεωρήσουμε ότι υπάρχει τότε,  ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΙ καμμία εγγύηση. Άκουσον - άκουσον.
Ένα μόνον θα σας πω....ότι η motherboard που φοράει το PC μου έχει ως default μια ρύθμιση που λέγεται CPU EIST function την οποία αν δεν πείραζα με δική μου ευθύνη,  δεν θα λειτουργούσε ΚΑΜΜΙΑ από τις βασικές διανομές Linux. Απολύτως καμμία ! Το λέω διότι τις δοκίμασα προ διετίας.
Ενημέρωσα τότε έναν προγραμματιστή του Fedora. Του έδωσα όλες τις λεπτομέρειες. Σας πληροφορώ ότι ακόμη και σήμερα το Fedora 14 δεν κάθεται στον υπολογιστή μου αν αφήσω την παραπάνω ρύθμιση του Bios στο Default ......!!!!
Συνεπώς οι εταιρείες hardware όχι μόνον γνωρίζουν ότι υπάρχει το Linux , αλλά φροντίζουν και να το πολεμάνε με υποχθόνιους τρόπους ! Το ανέχεστε αυτό ;
Κι όλα αυτά την ίδια στιγμή που άξιοι προγραμματιστές linux ασχολούνται με τα ωραιότερα γραφικά , τα ομορφότερα fonts και την ωραιότερη οθόνη υποδοχής της έκδοσης του επόμενου εξαμήνου.....
Καλά κρασιά .
Αυτή είναι η αλήθεια ρε παιδιά κι εμένα προσωπικά με ενοχλεί πολύ κυρίως ιδεολογικά.