ελληνικο linux

stefan | Δευ, 02/14/2011 - 22:42 | 2' | 8

παιδια την παρασκευη στη δουλεια εδωσα ενα dvd  με το "monomaxo" ( http://monomaxos.com/ ) στην κοπελα που κανει πρακτικη στο γραφειο να το βαλει σε ενα test-pc  να δουμε πως ειναι....
μπορω να πω πως για απλους χρηστες μου φανηκε αρκετα ωραιο
το ποιο καλο ομως ειναι πως η κοπελα που δεν ειχε καμια σχεση με το linux(ποτε δεν το διδαχτηκε τιποτε αλλο εκτος απο τη χρηση windows (σε τεσσερις μηνες θα ειναι πτυχιουχος πληροφορικης) ) της αρεσε και το σαβαβτοκυριακο εμασε τα αρχεια της κ το εβαλε στο pc  στο σπιτι ...
κ σημερα ηταν πολλη χαρουμενη...
ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ LINUX ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΧΑΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ....

Φόρουμ
Tags
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

stefan]ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ LINUX ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΧΑΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ....

αυτό ξανά πες το.. Το έχω διαπιστώσει και εγώ πάρα πολλές φορές..

Προχθές ένας φίλος μου γέμισε ιούς. Εκνευρίστηκε λοιπόν και μετά απο το ψήσιμο που του έκανα αποφάσισε να βάλει Linux. Υποτίθεται πως θα τον βοηθούσα μέσω Skype αλλά δεν με άφηνε. Είχε πορωθεί μάλλον με τη διαδικασία και τον άκουγα να μονολογεί και να τα κάνει όλα μόνος του.
Μετά απο λίγη ώρα με κάλεσε ξανά στο Skype. Ήταν με Linux και έπαιζε ταυτόχρονα World of Warcraft μέσω  Wine....!

κατα τα άλλα πτυχιουχος πληροφορικής. ηθελα να ξερα τι τους μαθαινουν..  Σκοπος των σχολών ειναι να δώσουν και εφόδια - κίνητρα για να γίνεις "ψαχτήρι"

hellaspc1]κατα τα άλλα πτυχιουχος πληροφορικής. ηθελα να ξερα τι τους μαθαινουν..  Σκοπος των σχολών ειναι να δώσουν και εφόδια - κίνητρα για να γίνεις "ψαχτήρι"

τους ταϊζουν μασημενη τροφη κ τους περνουν την (συγγνωμη για την λεξη) Ηλίθια νοοτροπια "τα παντα ετοιμα"
βγαινουν κ δεν ξερουν να κανουν ΤΙΠΟΤΑ...
ΚΡΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 1 ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ....

Μου έφερε πριν πολύ καιρό ένας φίλος τον υπολογιστή της μητέρας του (!) να τον ...ρετουσάρω λίγο γιατί ήτανε υπερβολικά αργός και κολλούσε συνέχεια. Ήταν ένα μηχάνημα εποχής win98 που έτρεχε WinXP και κάθε άλλο παρά "έτρεχε".
Του έβαλα Monomaxos Office Edition και από τότε δεν με ενόχλησε ποτέ ξανα! :-))
Νομίζω πως δεν χρειάζονται άλλα σχόλια.

Εεε σε αυτό δεν φταίει μόνο η σχολή.Αυτό που είπε και ο hellaspc πιο πάνω,η σχολή θα σου δώσει τα κίνητρα/ερεθίσματα για να ψάξεις/μάθεις νέα πράγματα,από εκεί και πέρα είναι δικό σου θέμα αν θα το "κυνηγήσεις"..Και ειδικά σε αυτόν το τομέα που αν μείνεις πίσω στην ενημέρωση νιώθεις "άσχετος" και ας ξέρεις πόσα.

Και αποκλείεται σε 4 χρόνια μέσα στη σχολή να μην ακούσεις για το linux,υπάρχουν αρκετά μαθήματα που γίνεται αναφορά στο linux και επίσης αρκετές σχολές πληροφορικής (αν όχι όλες) έχουν dual boot στα pc τους για να επιλέξει ο φοιτητης που θέλει να δουλεύει.

Δυστυχως φιλε μου thanos πολλες φορες οχι μονο κινητρο δε τους δινουν αλλα τους αποθαρρυνουν κιολας....
Μιλωντας με πολλους φοιτητες, αυτο που εχω καταλαβει ειναι πως ο τροπος που τους δειχνουν "το διαφορετικο" (ετσι κανουν το linux  να φαινεται ... διαφορετικο κ δυστροπο) οχι μονο δε τους κινει το ενδιαφερον για να το δουν αλλα τους απωθει κιολας...
ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΠΑΡΟΠΙΔΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Συμφωνώ κι εγώ. Φίλος μου που τελείωσε Πληροφορική, πείστηκε από εμένα κι έβαλε τελικά Ubuntu, αλλά και πάλι μέσα από Windows δουλεύει!