Calculate Linux 11.0

dsyrmalis | Κυρ, 01/23/2011 - 13:29 | 2' | 5


Η διανομή Calculate είναι Ρωσική και βασίζεται στο Gentoo με το οποίο είναι και 100% συμβατή. Πέρα από τη Desktop χρήση φιλοδοξεί να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δεν επιθυμούν τη χρησιμοποίηση εμπορικού-κλειστού λογισμικού. Το καινούργιο στοιχείο στην έκδοση 11.0 είναι πως απέκτησε και binary αποθετήριο οπότε δεν είναι απαραίτητη η μεταγλώττιση των πακέτων από τον πηγαίο τους κώδικα. Ακολουθεί δηλαδή μια κατεύθυνση παρόμοια με το Sabayon. Επίσης προστέθηκε και ο Calculate Directory Server (CDS) ο οποίος μπορεί να αντικαταστήσει τον Windows NT Server ® σε εταιρικά δίκτυα στο ρόλο του Domain Controller. Να σημειώσουμε πως η διανομή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως Live CD μέσα από το οποίο μπορούμε να την εγκαταστήσουμε.
Ιστοσελίδα: http://www.calculate-linux.org/en
Λήψη: http://www.calculate-linux.org/main/en/download

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Το βασικό που μας ενδιαφέρει για την καθημερινή χρήση - όλες αυτές οι διανομές υποστηρίζουν την ελληνική γλώσσα..;

Kathan σωστή η παρατήρηση σου. Ο εγκαταστάτης δεν υποστηρίζει ελληνικά. 
Τις γραμμές αυτές πάντως τις γράφω απο Calculate ;)

Ναι, δε νομίζω να υπάρχει σύγχρονη (δηλαδή μετά το 2004-2005) διανομή που να μην υποστηρίζει ελληνικά. Όπως λέει κ ο dsyrmalis, μόνο κατά την εγκατάσταση μπορεί να λείπει η επιλογή για μενού στα ελληνικά. Κατά τ'άλλα, το Gnome, το KDE, το OpenOffice κλπ έχουν τις δικές τους μεταφράσεις  (δηλαδή δεν εξαρτάται από τη διανομή που χρησιμοποιείς), κ η υπόθεση του να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες έληξε οριστικά (εκτός κ αν κάποιος έχει αντιπαράδειγμα) από τότε που το Linux υιοθέτησε unicode.

Χωρίς παρεξήγηση - χαίρομαι που γίνεται...
Ασχολούμαι πολύ με multimedia, ενδύκνειται για κάτι τέτοιο το calculate..?

Kathan όλα γίνονται με κάθε διανομή. Η συγκεκριμένη όμως είναι περισσότερο για έμπειρους χρήστες και για χρήση σε εταιρικό περιβάλλον. Στην περίπτωση σου που ενδιαφέρεσαι για multimedia ίσως πρέπει να ρίξεις μια ματιά στο 64 studio.  Αν τη δοκιμάσεις αναμένουμε και τις εντυπώσεις σου ;)