Aπορια με DRUPAL KAI JOOMLA!!!!!

kos6101991 | Τρί, 01/11/2011 - 17:02 | 1' | 11

Καλησπερα παιδια.Προβληματιζομαι εδω και καιρο για το αν αξιζει να ασχοληθω με εν απο τα δυο. κατα αρχας θα ηθελα να ρωτησω πως λειτυργουν αυτα τα 2. Ρωτησα και μ ειπαν πως δεν αξιζει να ασχοληθω και οτι τα site τετοιου ειδους εχουν προβληματα ασφαλειας ισχυει?? Επισης χρειαζεται να εγκαταστησω αpache για να δολεψουν?? (σκεφτομουν να εγκαταστησω το XAMPP.....!!Ευχαριστω εκ των προτερων

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Πρώτα πρέπει να βρεις τι θέλεις να φτιάξεις. 
Αν θέλεις να φτιάξεις ένα κανονικό site σαν αυτό εδώ τότε πας υποχρεωτικά για Drupal (ή  Joomla ή Plone ή κλπ κλπ). 
Αν θέλεις απλά ένα blog, προτίμησε υπηρεσίες όπως το blogspot.com ή το wordpress.com και τα συναφή που με 2-3 κλικ φτιάχνεις μια απλή σελίδα.

Προσωπικά θα σου πρότεινα και το Elxis! Είναι βέβαια λίγο πιο πολύπλοκο από το Drupal, αλλά το θεωρώ καλλίτερο, ασφαλέστερο και το κυριώτερο είναι ελληνικό !!! [επίσης έχω αναπτύξει αρκετές επεκτάσεις για το Elxis, οπότε χτενίζω και λίγο τα γένια μου]

Κατά τα λοιπά ό,τι σου είπε και ο Δημήτρης!!

Παρεπιμπτώντος, αφού είναι και η πρώτη μου ανάρτηση εδώ: ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ και επιτυχημένη συνέχεια για την νέα προσπάθεια!!!

Οτιδήποτε και να φτιάξεις θα χρειαστείς έναν Web Server. Είτε τον Apache είτε κάποιον άλλο (πχ Lighttpd). Αν δεν σου αρέσουν οι υπηρεσίες blogger και wordpress και η ασφάλεια είναι το κύριο μέλημα σου, μπορείς να ρίξεις μια ματιά και στο Habari!

Να σας κατι πιο συγκεκριμεο για ν με βοηθησετε κιολας ....θελω να φτιαξω ενα σιτε το οποιο να ανεβαζω στο οικιακο μου δικτυο δλδ ν μπορει ν μπαινει και ο αδερφος μ ας πουμε.....και κατι αλλο τι ειναι τα cms και πως λειτουργουν παλαιοτερα ειχα δουλεψει λιγο dreamweaver αλλα το joomla kai drupal δεν εχουν καμια σχεση ....τι διαφορα εχουν?????με λιγα λογια το μονο που κανουν αυτατα δυο ειναι να παραμετροποιουν ετοιμα templates???

Παίζει κανένα καλό tutorial? Το internet είναι γεμάτο αλλά προτείνει κάποιος κάτι συγκεκριμένο?

Ta cms ειναι εφαρμογες διαχειρισης περιεχομενου (εξ ου και το ονομα...)
Μιας και χρησιμοποιω τζουμλα,θα μιλησω γι'αυτο...
Διαθετουν ετοιμα templates (ειδικα το τζουμλα εχει χιλιαδες....), και εκατονταδες ετοιμες υποεφαρμογες σε μορφη μοντουλ...(ομοιως το τζουμλα εχει εκατονταδες...)

Ειναι αρκετα βολικο,και αρκετα αξιοπιστο...τουλαχιστον στα 5 χρονια που το χρησιμοποιω σε δεκαδες σαιτ.....

Για να το στησεις,χρειαζεσαι ενα web server με mysql  (lamp ή xampp...οτι σε βολευει..) και μεσα στο htdocs του κανεις extract το τζουμλα...
μπορεις να βαλεις και περισσοτερα,αρκει να δωσεις σε καθε ενα διαφορετικο ονομα φακελου...πχ site1,site2 κλπ..
Μετα,δινεις localhost στο browser σου και ακολουθεις τα βηματα εγκαταστασης...ειναι αρκετα ευκολη!

Τωρα,αν βαλεις 2 ή περισσοτερα σαιτ,δινεις πχ localhost/site1...
Σημειωσε οτι αν ειναι να προτιμησεις τζουμλα,θα προτεινα να αρχισεις απο την τελευταια εκδοση 1,5,22 και οχι απο την 1,6......
δες και τα ΠΜ σου!

απο οτι ειδα (διαβασα ποιο σωστα) το συγκεκριμενο site  εχει γινει με Drupal
εγω εχω την εξης απορια " ποιο ειναι καλυτερο το Drupal η  το  Joomla" ?
το μεν joomla  το εχω χρησιμοποιησει ενω το drupal το εχω δει μονο απο δουλειες που εχουν αλλοι κανει με αυτο...
ποια πλεονεκτηματα - μειωνεκτηματα εχει το ενα σε σχεση με το αλλο?

Η κυριότερες διαφορές τους είναι:
Το Joomla θέλει ξεχωριστή εγκατασταση για κάθε ένα site που δημιουργείς, το Drupal όχι. Αν το θέλεις φυσικά.

Το Joomla "από τη μάνα του" δεν έχει χρήστες, κατηγορίες χρηστών, κωδικούς χρηστών κ.λ.π..
Το Drupal έχει.
Με γνώμωνα αυτό το Joomla δεν κάνει για sites στα οποία ο επισκέπτης μπορεί να αφήσει άρθρα-σχόλια, να κάνει login στο account του κ.λ.π.

Το Joomla έχει extensions, modules, addons για τα πάντα.
Το Drupal όχι. Οχι ακόμα τουλάχιστον.

Το Joomla είναι πολύ βαρύ πρόγραμμα για τους server. Το Drupal λιγότερο.

Το Drupal είναι περισσότερο και πιο εύκολα παραμετροποιήσιμο αρκεί βέβαια να γνωρίζεις php/css κ.λ.π. κ.λ.π.

Ορισμένοι βρίσκουν το administration του Drupal πιο εύκολο και ως προς την διαχείριση και ως προς την εκκμάθηση. Αν και περι ορέξεως... σε γενικές γραμμές ισχύει.

Επι του παρόντως το Joomla έχει μεγαλύτερη κοινότητα που σημαίνει περισσότερα, modules-themes-knowledge base κ.λ.π. κ.λ.π.
Οχι οτι του Drupal είναι αμελητέα ποσότητα.

Θεωρητικά το Drupal έχει καλύτερο support για rss feeds κ.λ.π.

Οπως όλα τα "γενικής χρήσης" CMS έχουν και τα δύο σοβαρά κενά ασφαλείας. Είναι η φύση τους τέτοια γιατί καλούνται να δουλέψουν με απαιτήσεις σε "γενικές γραμμές" και για ετερόκλητους σκοπούς.

Διάλεξε αυτό που θέλεις βάση του τι θέλεις να κάνεις.

καλημερα σε ολη την παρεα. εχω μια απορια πως μπορω να εγκαταστισω το drupal στα fedora 14. εχω ασχοληθει με τον σχεδιασμο site με το dreamweaver οπως και με το flash.(CS4) .

xchild]καλημερα σε ολη την παρεα. εχω μια απορια πως μπορω να εγκαταστισω το drupal στα fedora 14. εχω ασχοληθει με τον σχεδιασμο site με το dreamweaver οπως και με το flash.(CS4) .

Καλησπέρα, προτείνω να κατεβάσεις το συμπιεσμένο αρχείο του Drupal 6 (το 7 βγήκε πρόσφατα και δεν το συστήνω ακόμα) και μετά να ακολουθήσεις τον λεπτομερή οδηγό που θα βρεις εδώ.

dimitris]

xchild]καλημερα σε ολη την παρεα. εχω μια απορια πως μπορω να εγκαταστισω το drupal στα fedora 14. εχω ασχοληθει με τον σχεδιασμο site με το dreamweaver οπως και με το flash.(CS4) .

Καλησπέρα, προτείνω να κατεβάσεις το συμπιεσμένο αρχείο του Drupal 6 (το 7 βγήκε πρόσφατα και δεν το συστήνω ακόμα) και μετά να ακολουθήσεις τον λεπτομερή οδηγό που θα βρεις εδώ.

σε ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια σου. θελω να βελτειωθω ετσι ωστε να βοηθησω και εγω στην προσπαθεια του περιοδικου μας...