Ρωσία: πλάνο μετάβασης στο Linux

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Τρί, 01/04/2011 - 17:47 | 2' | 10

Σύμφωνα με δημοσίευμα (ρωσικά), η κυβέρνηση της Ρωσίας επικύρωσε ένα πλάνο σύμφωνα με το οποίο οι υπηρεσίες της χώρας θα περάσουν στο ελεύθερο λογισμικό και τον ανοικτό κώδικα, αρχής γενομένης από το 2ο τρίμηνο του 2012. Παράλληλα, το δημοσίευμα κάνει λόγο για τη δημιουργία ενός ενιαίου αποθετηρίου από το οποίο θα εγκαθιστούν λογισμικό όλες οι υπηρεσίες! Παραμένει ασαφές όμως για το αν το πλάνο αναφέρεται σε όλες τις υπηρεσίες, αν αφορά απόφαση σε επίπεδο λειτουργικού ή απλώς τη χρήση κάποιοων ανοικτών εφαρμογών στον τομέα της ασφάλειας. Αν ξέρετε ρωσικά, το πλήρες κείμενο του πλάνου βρίσκεται εδώ.

Παρεμπιπτόντως, τον περασμένο Δεκέμβριο, το Open Document Format έγινε εθνικό στάνταρ και στη Ρωσία.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Πολύ θετικό αν γίνει κάτι τέτοιο ! Μην περιμένουμε βέβαια τέτοια στην Ελλάδα, εδώ αγαπάμε MS τόσο πολύ που της δίνουμε όλες τις υπηρεσίες χωρίς καν διαγωνισμό...

Δεν ειναι θεμα αγαπης νομιζω αλλα θεμα αγνοιας-ηλιθιοτητας φιλε μου sto_psito...

Για να εξηγησω τι εννοω...

-Η Ελλαδα ειναι σαν εναν καταναλωτη ο οποιος δεν εχει ιδεα απο υπολογιστη και θελει απλα να αρχισει να μαθαινει 2 πραγματα...

να μπαινει δηλαδη λιγο στο διαδικτυο, να ανοιγει κανενα (doc-odt) αντε στην καλυτερη να ανοιγει και κανενα pdf...

οποτε παει σε ενα καταστημα και λεει -"Θελω εναν Ηλεκτρονικο Υπολογιστη"

Και φυσικα απο το καταστημα θα του πλασαρουν 4πυρινο με 8GB ram κλπ...

Αχρηστο για τον καταναλωτη αλλα λογο αγνοιας το αγοραζει...Ετσι λοιπον και η Ελλαδα...!   CoolCoolCoolCoolCool

Σωστά ναι μεν, είναι πολύ καλή η αναλογία με τον ανίδεο καταναλωτή, αλλά δεν είμαστε κ τόσο "αθώοι" (τουλάχιστον όχι όλοι). Μας τάξανε "κέντρο ερευνών κ ανάπτυξης λογισμικού MS", κ τα μάτια κάποιων κάνανε δολάρια. Η μίζα πάντα παίζει το ρόλο της (στη χώρα μας αλλά κ σε κάθε άλλη χώρα). Απλά είναι πολύ πιο εύκολο να περάσει όταν ο εκάστοτε πονηρός πλαισιώνεται από ανίδεους.

Αλλά κ ο ανίδεος δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Παρά τη πλήρη ακαταλληλότητα του για τη θέση την οποία κατέχει, 1) "προσπάθησε" για να την πάρει, παραμερίζοντας πιο κατάλληλους για τη θέση αυτή, 2) τη δέχτηκε όταν του την έδωσαν, κ 3) δεν παραιτείται.

Βασικά μιλούσα ειρωνικά Wink Δεν είναι μόνο άγνοια βέβαια, συγκεκριμένα για την ανάθεση OS απο το δημόσιο στη MS υπήρχαν και οικονομικά συμφέροντα βεβαίως βεβαίως... 

λίγο άσχετο -σχεικο..  οταν περασα σε ξαδερφακι το sxolinux  πριν  καν 4 μηνο  και  η μαμά του ( που κορδώνει οτι ειναι πτυχιουχος πληροφορικής παναθεμα την - πριν 10 χρονια το πηρε και δεν ξανασχολήθηκε) είχε κολλησει στο πως θα γραφει κειμενα...   και επειδη ειχε μαθει λιγα πραματ στο MS  office  πηρε τον υπολογιστη με την πρωτη  δυσκολια σε τεχνικο και τι του βαλε οαλλος ο εξυπνος.... ε? ακριβως αυτό   .αν δεν αλλαξουμε μεις νοοτροπια δεν θα αλλαξει τίποτα

Να σημειωθει πως για λόγους οικονομιας  πηραμε κομματια το υλικο και εβαλα sxolinux με την πρωτη....

 

ακομα, το χαμστερ μου δεν εχει χρησιμοποιησει ΠΟΤΕ μεχρι τωρα τον τροχο του,παρολλες τις πρωτροπες μου βαζοντας του καποιο φρουτο μεσα ή φαγητο!
ειλικρινα θα εκτημισω αποιον με βοηθησει σε αυτα...αρχικα!

     augus196   Σε παρακαλω  μην βάζεις άσχετα σχόλια  -  Κρίνονται ως spam (πολλαπλή υποβολή μηνύματος, υποβολή ανεπιθύμητου ή διαφημιστικού μηνύματος, μηνύματος άσχετου με το θέμα του thread)
5) Απαγορεύονται οι διαφημίσεις για προϊόντα που είναι άσχετα με το Linux και τον ανοικτό κώδικα. 
τα διαφημιστικα τα διεγραψα , αφιερωσε λίγο χρόνο  για τους κανόνες.
ευχαριστω 

Πρόσφατα σε ένα μηχάνημα ενός φίλου, σχετικά παλιό (celeron 733, 256ram) έβαλα ubuntu 7.04 και τους αρέσει πολύ. Δεν είχαν ιδέα για άλλο λειτουργικό εκτός από παράθυρα. Τι με κάνει και σκέφτομαι αυτό; Δεν είναι μόνο ότι θα χάσει η μικρομαλακή(α) πελάτες, αλλά λίγοι "pc μαστόροι" ξέρουν από linux. Αυτό κρατάει τους χρήστες μακριά από το ελεύθερο λογισμικό.

εχεις απόλυτο δίκιο. διοτι εκει ειναι τα φραγκα κατ' αυτούς. αλλά αλλού ειναι η γνώση. Δεν είναι τα κλικ κλικ εγκατασταση  και τελος. ειναι να κατανοήσεις πως λειτουργει ώστε να επεμβεις εκει που πρέπει. αλλα και να ελεγχεις τι κάνει αν πάσα στιγμη το μηχάνημα σου.